Lieve Arabische ruin 7 jaar

Prijs: notk | Geplaatst: di, 2024-04-16 20:39

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
7 jaar
Stokmaat:
157 cm
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
Arabisch volbloed
Stamboekpapier:
Nee

IEA Madal

Arabisch volbloed ruin

29-03-2017

1,57m ( in december gemeten)

Onbeleerd

Leuke ruin is op zoek naar een nieuw huis wegens persoonlijke omstandigheden. In de omgang is het een onzeker paard dat veel ondersteuning en geduld vraagt, sensibel, gevoelig voor de emoties/humeur van de persoon die met hem werkt. Leergierig, eerlijk, een clown, op het moment ook nog een echte puber.

Super braaf bij de bekapper.

Heeft een tandarts nodig die verstand heeft van diastasen (hele geschiedenis aanwezig). Tandarts moet ongeveer twee keer per jaar komen en kost rond de €200 per keer, tenzij er opnieuw een vulling in moet, dan gaat het richting de €400. 

Met goed management zou hij hier niet te veel last van moeten krijgen. Voor hem houdt dit in onbeperkt droog hoor (zuurte graad van voordroog/kuil is slecht voor de vullingen/ontstekingsproces) en weidegang in de zomer. 

Ik gun hem een plekje waar hij 24/7 naar buiten kan in kudde verband, hierin is hij het gelukkigst. Kan in  een ruinen kudde maar ook gemengd. Dekt niet. Wilt graag rennen en spelen, zoekt wel vaak de grens op bij andere paarden maar als die duidelijk is stopt hij. Geen dominante ruin.

Hij is bekend met dressuurmatig grondwerk, het dragen van een BBP, dubbele lange lijnen en heeft potentie om een fantastisch liberty paard te worden! Hij kent het inparkeren bij het krukje en is ook al een paar keer overheen geleund, dit pakt hij allemaal heel goed op. 

Buiten wandelen is hij oke mee (gaat wel op zn ‘arabiers’ hahah), zal wel weer opgebouwd moeten worden. 

Bang voor de trailer, wat zeer veel geduld en oefenen vraagt.

Ik plaats dit namens een kennis, filmpjes en meer informatie aanwezig. Stuur een berichtje als je verliefd bent op Madal en hem de tijd gunt om zich te ontwikkelen!

Registreer en log in om contact op te nemen met Cera_D.
↑ Naar het begin van de pagina