(Sport)paardenmassage en begeleiding

Prijs: €50,00 | Geplaatst: di, 2022-12-06 12:08

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Onze paarden zijn (top)sporters en hebben, net als wij, af en toe wel eens spierpijn of een ongemak. Bijvoorbeeld na een intensieve training of na een ongelukje op de wei, in stal of tijdens het rijden. (Sport)massage draagt bij aan een sneller herstel van de spieren na een (periode van) zware inspanning/training doordat bij een correct uigevoerde massage de spierspanning afneemt en de bloedsomloop verbeterd wordt. Daarnaast werkt massage preventief ter voorkoming van blessures doordat een sportmasseur verhoogde spierspanning opspoort/opmerkt en veranderingen tijdig kan signaleren op basis van vorige behandelingen.

Ook wanneer je paard een blessure heeft kan massage bijdragen aan het algehele herstel. Bij een blessure zal het paard zijn pijnlijke kant ontzien en komt de volledige druk op de andere zijde. Dit noemen we compensatiepijn en wordt meestal veroorzaakt door onjuist gebruik van de spieren en/of overbelasting. Massage helpt deze spieren ontspannen en zijn functie te behouden zodat deze kant sterk genoeg blijft.

Merk je dat je paard niet helemaal lekker in z'n vel zit, niet fijn (in de aanleuning) loopt, struikelt, moeite heeft met voorwaarts lopen, weerstand biedt tegen aanraking of op het tuig bij het opzadelen, zich verzet tijdens het rijden of wil je hem voor of na een wedstrijd wat extra ondersteunen? Neem dan contact met mij op.

Wie ben ik?
Mijn naam is Wendy Weijenborg en ik ben gediplomeerd (sport)paardenmasseur en heb de opleiding gevolgd aan de Aeres Barneveld. Daarnaast ben ik gediplomeerd Orun instructrice en kan ik vanuit dat oogpunt je verder begeleiden. Behandelen is namelijk 1 ding, voor jou als ruiter is het de taak om blessures te blijven voorkomen door correct te rijden. Ook daar kan ik je bij helpen, zowel de fanatieke wedstrijdruiter als wanneer je recreatief rijdt.

Zelf ben ik actief in de springsport op zowel nationaal als internationaal niveau (1.30m). Daarnaast leid ik jonge paarden op. Ik woon in Daarlerveen (Twente-Overijssel) en heb stalling aan huis. Het begeleiden en behandelen kan zowel bij mij thuis als op locatie. Voorkeur heeft echter wel op locatie, omdat het paard in zijn vertrouwde omgeving meer ontspannen is wat het effect van de massage ten goede komt.

Neem voor meer informatie contact met mij op via telefoon/whatsapp (0620190546) of mail rhtraining08@gmail.com

Royal Horse Paardenmassage & Training
Instructie - (Sport)paardenmassage - Training

Registreer en log in om contact op te nemen met RHTraining.
↑ Naar het begin van de pagina