Lease/leen: Vlot en alert paard voor buitenritten

Prijs: notk | Geplaatst: ma, 2022-12-05 15:27

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
17 jaar
Stokmaat:
164 cm
Kleur:
Bruin
Stamboekpapier:
Nee
Afstamming:
Afstamming
Vader: 
Samber

Ter lease of gratis bruikleen (wel eigen stalling e.d. betalen) :

Ik heb een probleem. Of nouja, eigenlijk niet maar ik wil nog zoveel meer voor mijn paard.

Camiel, mijn maat, heeft jaren geleden zijn knie gebroken en zijn broekspier gescheurd. Hier is hij volledig van hersteld, dusdanig dat we ook weer gewoon konden rijden. Heel fijn zelfs. Echter werd ik daarna zwanger en kwam er een kleintje waardoor hij maanden stil kwam te staan. Overigens heb ik hem nog gereden tot ik 7 maanden zwanger was, zo erg vertrouwde ik hem. Daarna werd ik te zwaar en de eerste maanden na de keizersnede was voornamelijk herstellen en zeker niet rijden. 

Bij het oppakken daarna merkte ik dat hij wat moeite had met de scherpere wendingen, soms wat onregelmatig. Dus naar de dierenarts, alles weer opnieuw op de foto en scan en er was wat meer litteken weefsel te zien dan gewenst. Lang verhaal kort: hij mag prima rijden in alle gangen maarrrrr voornamelijk rechtuit dus heerlijk om de bossen mee in te gaan. Liever niet al te zware bodem maar dan kan ie nog jaren mee als rijpaard Okee. Ik heb mijn paarden aan huis (in de randstad en weliswaar vlakbij het strand maar om daar te komen moet je toch eerst stuk met de trailer en daarna ook door flink zwaar (duin) zand dus dat is geen optie on a daily base) Ik heb geen uitrijmogelijkheden want direct aan  drukke wegen en geen terrein in de buurt om uiteindelijk heen te rijden. 

Hij is verkeersmak, enge dingen mak (horseboardpaard geweest dus keiharde muziek, klappende mensen, wapperende vlaggen) maar hij is wel aardig fel. Niet perse bokken (hooguit hupjes) of hoog omhoog maar wel 'aan' prima als jij een beetje pit wil en een beetje sensibiliteit, maar niet als je balans niet op orde is of je heel groot bent in je hulpen.

Hij is makkelijk bij de smid, sociaal met alle soorten andere paarden, staat nu met een shet van 38, maar heeft ook met een groep veulens gestaan, een merrie met veulen en een grote groep van 30 ruinen (hij was in de meeste gevallen wel de baas maar nooit jagen of vervelen, gewoon een natuurlijk overwicht.)

Camiel is mega zacht in zijn mond, kent alle oefeningen tot en met Z (maar mag er niet veel meer) en kan prima springen of crossen (mogelijk mits opgebouwd en niet vaak/ hoog) hij heeft paar keer in het tuig gestaan en 1x voor de wagen, dit ging goed wel nog wat rillerig. Hij heeft internationale shows met horseboarden gedaan en is mijn allerbeste vriendje. 

Hij mag ook tijdelijk ergens heen, maar hij verveelt zich nu in de wei en gaat soms zomaar rondjes rennen, dat ken ik niet van hem dus het is voor iedereen fijner als hij zijn ei kwijt kan. 

Dus, ben jij recreatieruiter en wil je juist een snel reagerende knol onder je kont: app mij op 0610505447 of stuur een privebericht. Alle vragen zijn welkom ook voor foto's en video's  

Hij is momenteel in harige staat, want staat nog hele dagen in het land zonder deken, dus daar moet men een beeeeetje doorheen kijken haha

Registreer en log in om contact op te nemen met Mar_jolijn.
↑ Naar het begin van de pagina