Leergierige D pony te koop

Prijs: €4.100,00 | Geplaatst: di, 2022-11-29 09:27

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
5 jaar
Stokmaat:
142 cm
Kleur:
Bruin
Stamboekpapier:
Nee
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Connemara
Vader: 
Onbekend
Vader van moeder: 
Onbekend

https://www.marktplaats.nl/v/dieren-en-toebehoren/pony-s/m1907884935-leergierige-en-talentvolle-d-pony-te-koop?utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_source=whatsapp-desktop

Voor mijn lieve, aanhankelijke, leergierige en eigenwijze pony zoek ik de juiste match. Nelson is geboren uit mijn Connemara merrie, vader is onbekend. 
Nelson is 5 jaar en zadelmak. Hij kent de basis. Hij wordt bitloos, boomloos en ijzerloos gereden. Nelson is een paar keer mee op buitenrit geweest. Dit vindt hij nog wat spannend. Het is een jong en groen paard en moet dus nog veel leren, doorgereden worden en bevestigd worden. Nelson is daarom niet geschikt voor onervaren ruiters. 
Verder is hij echt heel braaf, koelbloedig en contactgericht. Hij kan enorm genieten van grondwerk, spelletjes, knuffelen, longeren, rijden. Het is een echte leergierige en nieuwsgierige pony die nog nooit kwaad is geweest. Omgang met andere dieren, kinderen, (landbouw)verkeer, materialen in de bak; hij is echt al veel gewend. 
Nelson is vrij van gebreken. Hij heeft als jaarling een paar keer zijn knie op slot gehad, daarna nooit meer. Soms kan hij luchtzuigen. Dit is echt iets wat gebeurt als hij om aandacht vraagt / zich verveelt. Het komt vooral voor als ik met de andere paarden bezig ben en hij 'niets te doen'  heeft. 

Ik kan Nelson onvoldoende aandacht geven, terwijl hij hier zo aan toe is. Hij heeft echt iemand nodig die minimaal 3 keer per week actief met hem aan de slag gaat. Ik denk dat hij geschikt kan zijn voor western, eventing, cross oid. Hij heeft heel mooie gangen en ik heb zelf geen dressuurambitie, maar als je hem hier serieus in traint, heeft dat ook zeker potentie. 

Nelson staat 24/7 buiten en is ca 1.43.

Mensen die een weidemaatje zoeken, bespaar ons de moeite; reageren heeft geen zin. Ik zoek echt iemand die actief met hem aan de slag gaat. Voor mij is het een voorwaarde dat ik altijd eerste optie op terugkoop behoud

Registreer en log in om contact op te nemen met ArjenDL.
↑ Naar het begin van de pagina