Prachtige 2 jarige Gelderse ruin v. Henkie x Sirius x Vitens

Prijs: €7.500,00 | Geplaatst: za, 2022-09-24 16:05
Deze advertentie is gesloten
Images: 

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
2 jaar
Stokmaat:
162 cm
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
KWPN
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Hinketernel
Vader: 
Henkie
Vader van moeder: 
Sirius

- KWPN 

- Type Gelders paard

-       v. Henkie x Sirius x Vitens

- 16 mei 2020

- Ruin

- Bruin

- Huidige stokmaat 1.62mtr.

- Recent (23/9) röntgen goedgekeurd

Paul is een prachtige 2 jarige bruine Gelderse ruin. 

Hij is gefokt door M. Zwaneveld en P. Herweijer uit Assen en is als veulen door ons aangekocht.

Paarden van het Gelderse ras kenmerken zich door een betrouwbaar, gehoorzaam en werkwillig karakter en dat is bij Paul ook absoluut het geval. Hij is heel vriendelijk, nieuwsgierig en koel in het hoofd. Hij komt altijd direct aanlopen, laat zich pakken en loopt rustig mee aan de hand.

Hij geniet ontzettend van een borstelbeurt en geeft braaf zijn voetjes. 

Paul kan erg goed bewegen, hij beschikt over een ruime stap, een imponerende draf en een goede galop met veel kracht uit de achterhand.

Gelderse paarden zijn van alle markten thuis, zowel aangespannen als onder het zadel is het betrouwbare karakter en de werkwilligheid een groot voordeel. Het Gelderse paard ondervond van verschillende kanten steeds veel waardering, bijvoorbeeld als politiepaard en als koetspaard in de Koninklijke Stallen, maar ze blinken ook uit de internationale topsport: zowel in springen, dressuur als mennen. Zelfs in de internationale endurance is het Gelders paard vertegenwoordigd. 

Paul is vanwege zijn leeftijd natuurlijk nog onbeleerd maar hij lijkt ons uitermate veelzijdig en geschikt voor zowel recreatie als sport. Zijn rustige temperament maakt Paul wellicht ook zeer geschikt voor iemand die misschien niet elke dag kan of wil gaan rijden of voor de paardenliefhebber die liever niet met een zeer sensibel paard op buitenrit wil gaan of als paard voor het hele gezin.

Generaties lang is er geselecteerd op een braaf karakter, werkwilligheid, stressbestendigheid, gezondheid, vlotte gangen, kracht en uithoudingsvermogen. Het is in het verleden ontstaan door zware selectie voor prestaties tot op hoge leeftijd zowel in landbouw als ruitersport en aangespannen rijden. Gelderse paarden staan daarom bekend om hun uitstekende gezondheid en lange levensduur Deze selectie en de oude veelzijdige bloedlijnen maken het Gelders paard uniek.

We hebben Paul alvast röntgenologisch voor u laten keuren, met goed resultaat. 

Overkeuren mag op eigen kosten.

Paul is te bezichtigen in Peizermade (dat ligt tegen de stad Groningen) aan.

Met vriendelijke groet

Kor van der Weij & Gina Mekkes

0651376177 - 0682073330

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina