KWPN merrie Caprice 15 jaar

Prijs: 2000 - 4000 | Geplaatst: do, 2022-09-22 16:19

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
15 jaar
Stokmaat:
168 cm
Kleur:
Zwart
Ras / stamboek:
KWPN
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Kilia
Vader: 
Radieux Z
Vader van moeder: 
Gentleman

Caprice

Eén van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen, maar ik moet de knoop doorhakken. Mijn beste vriendin Caprice heeft iemand nodig die haar meer kan bieden dan ik.

KWPN merrie

04-05-2007

1.68m (niet officieel gemeten) 

Tot zij bijna vijf jaar was is er eigenlijk niks met haar gedaan. Dit is het moment geweest dat ik haar leerde kennen. Zij is zadelmak gemaakt op een manege, wat redelijk vlot verliep. Zij is echter behoorlijk overdonderd, en is niet altijd even prettig behandeld in de jaren erna.

In juni 2016 heb ik Caprice kunnen kopen. Zij had een flink aantal gedragsproblemen ontwikkeld, vooral door onbegrip. Meer hierover kan ik uiteraard toelichten bij serieuze interesse.

Hoe wij Caprice kennen is als een enorme knuffelkont, die gek is op aandacht. Vooral kriebels op haar billen vindt ze heerlijk! Ze heeft een duidelijke eigen mening, en heeft een hekel aan tijdsdruk. Ze heeft dressuurmatig nog veel te leren, omdat wij vooral veel tijd hebben geïnvesteerd in haar vertrouwen terug te winnen en gedragsproblemen op te lossen. Ze kan nogal gevoelig zijn voor haar hormonen, alhoewel dit wel minder lijkt te worden. 

Caprice leunt veel op andere paarden en is een belangrijk onderdeel van onze kudde. Het zal tijd kosten om haar vertrouwen te winnen en haar te laten wennen aan een nieuwe plek. Zij doet het het beste in een vaste groep bij iemand aan huis of een andere kleinschalige locatie. Ze is gewend om het hele jaar door 24/7 buiten te staan. 

Wat ik voor Caprice zoek, is iemand die veel tijd in haar kan steken. Die haar de tijd gunt om weer tot zichzelf te komen voordat ze van alles moet. Iemand die een samenwerking aangaat in plaats van haar te forceren/de baas te zijn. Wanneer je eenmaal met haar aan de slag gaat is het nodig om dit ook minimaal vijf dagen per week te doen. Afwisseling is hierbij belangrijk: rijden, longeren, werk aan de hand. Niet elke dag hetzelfde, maar ook niet elke keer dezelfde oefeningen. Springen kan, maar door een oude blessure niet teveel. Ze kan overigens heel goed springen, daar is ze ook op gefokt.

Buitenritten en trektochten heb ik ook met haar gedaan, maar wel altijd in gezelschap van paarden die ze goed kent.

Wij verwachten dat Caprice het nog heel goed in de dressuur zou kunnen doen, met de juiste ruiter en training uiteraard. 

Wij hebben ervoor gekozen om niet met Caprice te fokken en zij heeft ook voordat ze bij ons kwam geen veulens gehad. 

Mocht u interesse hebben in deze prachtige merrie, dan zie ik graag een uitgebreid bericht van u tegemoet. Alleen via WhatsApp graag, op 0620159443. Op berichten waarin alleen om de vraagprijs wordt gevraagd wordt niet gereageerd. 

Deze merrie gaat niet naar de eerste de beste, en ik heb geen haast met de verkoop. De juiste plek en persoon is voor ons heel belangrijk, en hier zullen we veel tijd in investeren. We geven er de voorkeur aan wanneer iemand vaker dan één keer tijd met haar doorbrengt voordat er een koop gesloten wordt. Caprice staat op dit moment te lease dus het is een optie om op deze manier goed kennis met haar te maken. 

Registreer en log in om contact op te nemen met pms70.
↑ Naar het begin van de pagina