Weidemaatje/fokmerrie zoekt 5 sterrenhuisje

Prijs: notk | Geplaatst: wo, 2022-08-03 11:22

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
16 jaar
Stokmaat:
140 cm
Kleur:
Speciaal / Overige
Ras / stamboek:
Overige pony's
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
SCHOENBRUNN TYGRESA
Vader: 
CALLENBERGS JUST IN TIME
Vader van moeder: 
ERNFORD GRENADIER

Wegens privé omstandigheden moet ik de onmogelijke keuze maken om de perfecte plek voor mijn merrie te zoeken.. Graag goed lezen.

Zara (Schoenbrunn Typesse) is een 16 jarige merrie van 1m40 hoog. Haar kleur is varnish, geboren als vos. Ze heeft onwijs goede gangen en een mooie bouw, in haar afstamming zitten diverse appaloosa kleuren en Welsh en Arabier bloed. Op haar papier staat Duitse Rijpony, alle papieren zijn dus ook Duits.

Helaas is Zara een pony met een rugzakje, wat maakt dat zij niet geschikt is om op te rijden. Ze is wel geschikt om grondwerk en vrijheidsdressuur mee te doen, ze is erg slim en vindt dit ook erg leuk om te doen zolang je haar grenzen maar goed bewaakt. Zara heeft ook Equine Asthma en behoeft dus een 24/7 buiten plek met ontstoft/geweekt/gestoomd hooi. Mijn droom was altijd om een veulen met haar te fokken, maar dit is er helaas financieel nooit van gekomen. Zara schijnt in het verleden in Duitsland een veulen te hebben gehad, maar dit kan ik niet 100% bevestigen. 

Op dit moment staat Zara op een paddock paradise lekker paard te zijn en dit is ook wat ik voor haar zoek in een nieuw huisje. Omdat ze onwijs stressgevoelig is, zoek ik een stabiele plek met zo min mogelijk stressfactoren. Op haar huidige plek moet ik regelmatig staldiensten doen, wat voor mij helaas niet meer haalbaar is. 

Er zijn wat mij betreft twee opties:

- Verkoop naar iemand die een pensioenpony of weidemaatje zoekt, eventueel als fokmerrie

- Verhuizen naar een (volpension) pensioen plekje voor een kleine stallingsprijs, waarbij ze in mijn bezit blijft

Ik sta voor heel veel dingen open, zolang Zara maar op een goede betrouwbare plek terecht komt. Mijn grootste angst is dat zij terug in de handel komt en men toch gaat proberen haar te rijden en doorverkopen..

Registreer en log in om contact op te nemen met Ghostattack.
↑ Naar het begin van de pagina