Te huur woonruimte met paardenhouderij paardenstal stalling

Prijs: notk | Geplaatst: do, 2022-05-12 18:12

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Ben je op zoek naar een plek om te wonen samen met je paarden of pony’s in de Achterhoek, dan is dit een unieke kans! Voor een ondernemer heb ik een grote paardenstal, buitenbak, paddock en een kleine weide te huur om een bedrijf op te zetten met een (toekomstige) dienstwoning er bij naast.

Vorig jaar heb ik een eigen boerderij gekocht in Ruurlo. Mijn eisen waren om buitenaf te wonen, dicht bij mijn ouders en met een grote schuur voor mijn auto, motor en gereedschap. Nu heb ik het geluk gehad om het meest perfecte plekje te kunnen kopen.

Stal
In de paardenstal zitten 5 paardenboxen waarvan twee met een eigen uitloop naar buiten. Tevens zijn er nog twee grote ligboxen met ook een eigen uitloop. Bekijk de foto’s om een goede indruk te krijgen van de stal en omgeving.

Buitenbak / paddock
Vanuit de stal is het mogelijk om rechtstreeks naar de buitenbak te gaan. Deze is voorzien van verlichting om in de avond te rijden, een sproei-installatie om het stuiven tegen te gaan en drainage zodat het geen modder bende wordt.

Nadelen
Het is een bijna perfecte plek. Helaas, een nadeel van deze plek is dat er maar een hele kleine weide beschikbaar is voor de paarden. Er ligt een enorm weiland om het perceel heen, maar deze is van een ander persoon. Op dit moment pacht een boer deze om voer voor zijn koeien te verbouwen (gras / hooi & mais). Ik wil wel proberen of we een deel kunnen pachten, maar dit is niet gemakkelijk. Dus hou rekening met enkel hetgeen wat nu beschikbaar is.

Daarnaast is het woongedeelte nog niet gereed. In het oude gedeelte van de boerderij is nog een woonkamer met twee (slaap)kamers en kan er heel eenvoudig een doorbraak gemaakt worden naar de douche, wc & keuken. Maar het oude gedeelte is nog onverwarmd, ongeïsoleerd en zijn de oorspronkelijke buitenramen en deuren vervangen voor kleine stal raampjes. Ik ben op dit moment bezig met de omgevingsvergunning om hier een woongedeelte van te kunnen maken.

Een mogelijkheid is om een tijdelijke woning op het erf te plaatsen om tijdens de verbouwing te wonen. Aangezien we met de woning nog in een ontwikkelingsfase zitten, zal er nog enige flexibiliteit gevraagd worden. Maar het voordeel hiermee is wel dat je mee kunt denken over de verbouwing van de woning.

Onderneming
Deze woning, stal, buitenbak en weide is bedoeld voor een ondernemer die een paardenhouderij heeft of wil gaan opzetten. Dit betreft een zakelijke overeenkomst voor de huur van een agrarische gebouw en een bijbehorende dienstwoning voor langere tijd. De huurprijs is nader overeen te komen, maar zal bij een voltooide woning rond de € 1200,- per maand liggen.

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt dit een mooie plek voor je? Bel of mail dan voor een afspraak of de vragen die je hebt. Je bent welkom op afspraak om even langs te komen om alles te bekijken.

Samenvatting
Stal
– 5 paardenboxen (4,5x3,3m)waarvan 2 met een eigen vrije uitloop
– 1 box 17,5x3,8m met een eigen vrije uitloop
– 1 box 8,4x3,8m met een eigen vrije uitloopstal
– Wasplaats voor de paarden
– Zadelkamer
– Kantine
– Aparte WC dus je hoeft niet de mensen in je huis te laten.

Buitenbak / paddock
– Verlichting
– Sproei-installatie
– Drainnage
 
Woonruimte
– Nog niet gereed
– Woonkamer
– 2 (slaapkamers)
– Douche
– WC
– Keuken

Registreer en log in om contact op te nemen met MDraaijer.
↑ Naar het begin van de pagina