D pony project/gezelschap

Prijs: €450,00 | Geplaatst: wo, 2022-01-12 20:08

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
26 jaar
Stokmaat:
146 cm
Kleur:
Vos
Stamboekpapier:
Ja

Met pijn in ons hart bieden wij onze NRPS ruin aan.

Ik zal proberen een lang verhaal zo kort mogelijk te houden. Bij oprechte interesse beantwoord ik evt vragen met liefde telefonisch.

Deze pony hebben wij zo'n anderhalf jaar geleden gekocht voor onze dochter van 9. Hij was op dat moment pittig, maar niet gemeen. Gewoon wakker en voorwaarts, ietwat snel. Helaas hebben wij ons op dat moment laten meetrekken in de huidige gekte: Advertentie zien, meteen komen kijken en ter plekke beslissen, want voor ons 10 andere kopers. Er waren filmpjes van een pony zo mak als een lammetje en natuurlijk een mooi verhaal.

Wij vertrouwen de pony niet (meer). Als je hem 10 keer rijdt is hij 9x zo mak als een lammetje en de 10x krijgt hij het halverwege ineens in zijn bol en dan naait hij er genadeloos tussenuit. Hij bokt of steigert niet, begint gewoon als een malle te rennen en is op dat moment niet meer te remmen (althans niet door dochter en ook niet door een oudere vriendin met meer ervaring).Dochter is een paar keer hard gevallen dus toen hebben we, gezien zijn  leeftijd besloten hem maar op pensioen te zetten. Maar alsof hij doorheeft dat dochter en ik hem niet meer vertrouwen is hij sindsdien ook in de omgang bij ons niet te vertrouwen. 10x gaa het super en dan weer helemaal niet. Niet extreem maar wel zo dat dochter nu ook niet meer bij onze andere pony durft uit angst voor deze. Het zit zeker weten in onze (duidelijk ontbrekende) band, want bij mijn man en bijvoorbeeld een vriendin van mij is hij hartstikke braaf. 

Wij hebben vanalles laten checken en alles is (rekening houdend met zijn leeftijd) in orde, in ieder geval niets wat dit gedrag kan verklaren. 

Het vertrouwen is bij ons in ieder geval compleet zoek, vandaar de zoektocht naar een ander thuis. Misschien dat het bij een meer ervaren ruiter of iemand met een betere klik allemaal prima gaat, maar wij durven het niet meer. Hij wordt hier dan ook niet proefgereden. 

Op zijn goede momenten liep hij leuk, was hartstikke braaf en maakte een leuk sprongetje. Er zijn voldoende foto's en filmpjes beschikbaar.

Registreer en log in om contact op te nemen met Copi.
↑ Naar het begin van de pagina