Loki zoekt een nieuw huisje

Prijs: notk | Geplaatst: vr, 2021-12-03 14:25

Informatie over de verkoper

Advertentie details

We zijn opzoek naar een fijn huisje voor onze Loki een kruising tussen een Australian Shepherd en een Engelse Springer Spaniel:

Loki is super lief, een allemansvriend maar helaas zijn hij en ik geen match en missen we een klik. Vanaf puppy af aan heb ik geprobeerd een band op te bouwen, door spel, cursussen maar het mocht niet baten.
Met 1 van de 2 katten botert het ook niet en na veel twijfelen, huilen en nadenken hebben we besloten dat het beter is dat we een nieuwe plek voor hem zoeken.

We hebben twee poezen en die ziet hij als maatjes om mee te spelen en hij brengt ze ook regelmatig speeltjes of zijn bot maar helaas is de liefde niet wederzijds en krijgen we dit Loki niet tussen de oren.

Loki ook bekend als Lokiedokie, grote pluis, blij ei en gekke poes, is nu 9 maanden en een blije spring-in-het-veld. Hij vindt iedereen lief, zowel volwassenen, kinderen en andere honden. Vanwege zijn leeftijd en ras heeft hij veel energie en is hij erg enthousiast. Hij kan goed met wat oudere kinderen, hij is nog wat lomp en sterk. Hij is niet angstig en heeft de puppycursus afgerond en kent zijn basiscommando's + extra.

Loki is een echte allemansvriend en zoekt een huisje waar ze actief met hem bezig zijn. Een huis met een andere hond zou hij fantastisch vinden maar is geen must, mits hij wel in aanraking komt met andere honden tijdens bijvoorbeeld het wandelen. Hondensporten als Agility, schapen houden of speuren gaat hij geweldig vinden, net als hardlopen met zijn baasje als hij volgroeit is. We lopen nu ruim 1,5 uur met hem per dag maar merken dat dit steeds minder voldoening voor hem geeft. Loki wil graag voor je werken en is behoorlijk zelfstandig, maar kan zeker niet zonder een baasje die hem aandacht en knuffels geeft.

Loki kan prima even alleen zijn en slaapt dan lekker in zijn bench. Hij zit in de pubertijd en kan soms behoorlijke "bananen" in zijn oren hebben al merken we wel dat hij zich ook steeds beter weet te beheersen en rustig kan zijn. Lopen aan de lijn gaat hierdoor wisselend, vooral als het waait of hij andere honden ziet.

Loki kan in de auto, want hij gaat met ons zeker 2 keer per week mee de auto in. Hij vindt dit alleen erg vervelend en wordt snel wagenziek. Dit uit zich in veel kwijlen en soms een kotsje. Hij is verder rustig en springt na wat aandringen ook zelf de auto in. Het is mogelijk dat hij hier overheen groeit of dat dit met training beter wordt.

We zouden het leuk vinden als Loki in de buurt van Den Bosch een huis vindt zodat we hem nog eens kunnen zien en een weekend kunnen wandelen, in goed overleg met de toekomstige eigenaren natuurlijk.

Registreer en log in om contact op te nemen met Iertje87.
↑ Naar het begin van de pagina