Mini paard met gebruiksaanwijzing

Prijs: notk | Geplaatst: ma, 2021-10-25 15:20
Deze advertentie is gesloten
Images: 

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
6 jaar
Stokmaat:
80 cm
Kleur:
Vos
Ras / stamboek:
Mini
Stamboekpapier:
Nee

Rustige merrie als weidemaatje aangeboden. Ze is gezond, en heeft geen gebreken. Geen medische geschiedenis. Haar vader is een American Miniature Horse, haar moeder een Shetlander.

Ze heeft waarschijnlijk een traumatische ervaring gehad, want toen we haar 3 jaar geleden ophaalden was ze behoorlijk moeilijk. We konden haar niet aanraken, en zodra iemand in de buurt kwam viel ze aan.

Doordat haar maatje (een draver-ruin) de rust zelve is, en niet reageerde op haar agressie, is ze weer helemaal tot rust gekomen. Ze laat zich een halster omdoen en staat rustig in de wei te grazen. Samen met haar vriend is er niets aan de hand. Echter als er nieuwe of spannende dingen gebeuren, valt ze weer terug in haar moeilijke gedrag.

Voor de draver hebben we nu een nieuw maatje gevonden, die letterlijk meer zijn maat is. Daarom zijn we nu aan het kijken of we een goed nieuw thuis voor de merrie kunnen vinden. We vinden een goed huis, en een forever home heel belangrijk. Ze gaat alleen weg als:

De nieuwe eigenaar accepteert dat zij soms moeilijk doet, en niets met haar gaat doen

Zij alleen als weidemaatje wordt ingezet

De nieuwe eigenaar niet met haar gaat fokken

Haar nieuwe eigenaar bekend is met het houden van minipaarden/pony's

Ze kan niet met kinderen, dat is teveel risico

Een omgeving waar geen veelvuldige wisselingen van nieuwe paarden/pony's is

Ze kan op gras, maar met mate en niet 24 uur per dag.  Ze wordt snel te dik.

De huisvesting en de mentaliteit van de nieuwe eigenaar zijn belangrijker dan de prijs. Voordat ze naar een nieuw huis gaat, willen wij graag kijken waar ze terechtkomt.

Ze is ontwormd, dat lukt alleen door haar wormpasta te mengen met wat muesli. Ze is de laatste 3 jaar niet bekapt, omdat ze dat niet toelaat. Wij hebben dat zo gelaten omdat ze hele mooie rechte hoefjes heeft, die door het lopen op harde ondergrond netjes slijten.

Ze vindt poetsen fijn, maar dat moet met beleid gebeuren. We zijn er altijd op verdacht dat ze nog kan slaan of bijten. Maar ondanks dat zijn we toch dol op haar, en gunnen haar een fijn leven. Als ze in de wei staat is ze stoicijns, heel rustig en verblikt of verbloost nergens van.

Doordat haar draver-vriend nu een nieuw maatje heeft, is ze een beetje alleen, en valt er wat buiten. Vandaar deze poging om te kijken of ze elders beter op haar plek is. Als het niet lukt om voor haar een goed huis te vinden, zoeken we een maatje voor haar erbij. Dus mocht iemand een leuke ruin of merrie te koop hebben, dan mag daar ook op worden gereageerd. Liefst een ruintje, tussen 5 en 10 jaar. Hoogstens 90 cm. Voorkeur vosje. Geen medische geschiedenis.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina