Lief 11-jarig paard

Prijs: 2000 - 4000 | Geplaatst: ma, 2021-10-18 10:24
Deze advertentie is gesloten
Images: 

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
11 jaar
Stokmaat:
162 cm
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
Draver
Stamboekpapier:
Ja

Wegens persoonlijke omstandigheden aangeboden:
Onze lieve draver Derek Beuckenswyk geboren op 20 mei 2010 wat hem nu 11 jaar maakt.

Derek is een bijzonder lief paard. Vanaf de grond kun je alles met hem doen, met longeren luistert hij perfect naar de stem. Werken aan de hand vindt hij super, hier is hij ook heel goed in. Hij wijkt perfect voor druk, je hoeft je vinger maar uit te steken en ook schouderbinnenwaarts aan de hand vindt hij een eitje. Hij heeft hier ook ontzettend veel lol in.

Met andere paarden is hij heel lief, hij zoekt graag contact en staat ook geregeld met zijn twee kleine vrienden te kriebelen. Met voeren kan hij ietwat fanatiek zijn maar zodra je hem naar zijn emmer stuurt wacht hij braaf tot hij zijn brokjes krijgt. Hij is dol op eten en lekkers en doet graag zijn trucje 'lachen' voor je als je met een wortel aankomt. 

Ook met kinderen is hij super lief, hij vindt borstelen heerlijk en kinderen staan op het krukje hem te poetsen en dan blijft hij ook braaf stilstaan.

Hij is beleerd voor de kar, heeft 2 keer een koers gelopen maar was niet vlot genoeg. Ik heb nu geen geschikte kar voor hem maar heb wel regelmatig lange lijnen met hem gedaan. Dit doet hij heel goed en vindt hij ook leuk dus daar zou je eventueel met hem verder mee kunnen gaan.

Met rijden is hij zowel met als zonder bit te rijden. Hij is wel braaf maar wel fanatiek. Hij is niet geschikt voor de onzekere ruiter. In de bak gaat het heel goed, hier hebben we ook veel geoefend met rust houden en op een tempo blijven lopen. Ook buigt hij hier mooi in en doet de oefeningen goed. Met buitenrijden kan hij wat fanatiek worden. Zodra je hem aan het werk houdt gaat dat prima maar je moet wel blijven rijden. Hij is de laatste tijd wel weinig onder het zadel geweest door de persoonlijke omstandigheden maar ik verwacht, met wat oefening, dat dit zo weer goed gaat. In het verleden heeft hij wel eens gesprongen, dit doet hij ook hartstikke goed. Ook heeft hij met zijn vorige eigenaresse dressuurwedstrijden gelopen, dit deed hij ook super maar dat heeft hij de afgelopen 2 jaar dus niet gedaan bij ons.

Derek wordt verkocht met een Throwgood dressuurzadel en een gloednieuw Wintec veelzijdigheidszadel. Ook zijn hoofdstel, halsters en dekens kunnen gewoon mee.

Derek heeft geen gebreken, heeft sterke voeten en staat zonder ijzers, zijn entingen en ontwormingen zijn op orde en loopt zonder problemen de trailer op.

Wil je kennis komen maken met Derek? Stuur mij dan een berichtje.

Groet, Lisa

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina