5-jarige Appaloosa ruin (grondwerkpaard/vrijheidsdressuur)

Prijs: notk | Geplaatst: ma, 2021-09-13 10:37
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
5 jaar
Stokmaat:
154 cm
Kleur:
Bont
Ras / stamboek:
Appaloosa
Stamboekpapier:
Nee
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
onbekend
Vader: 
onbekend
Vader van moeder: 
onbekend

Apache is prachtige, lieve Appaloosa ruin van 5 jaar. Hij is bekend met natural horsemanship (grondwerk, loswerken, dubbele longe, etc.) en gaat ook graag mee aan de hand wandelen. Op de wei speelt hij graag met soortgenoten. Hij is braaf bij de hoefsmid en dierenarts. 

Apache wordt momenteel niet gereden. In het verleden is hij recreatief western (bitloos) gereden, maar wegens spierproblemen ben ik daarmee gestopt. Apache heeft een diagnose PSSM2 (n/p2 en n/px). Dit is een spierziekte, waarbij de aminozuren in de spieren niet correct worden opgenomen. Dit veroorzaakt stijve spieren en pijn bij aanraking en kan ook spierbevangenheid en spierverval veroorzaken. De ziekte kan onder controle worden gehouden d.m.v. correcte voeding (zo weinig mogelijk suikers), aangevuld met supplementen (vitamine e, aminozuren, magnesium, lijnzaadolie) en een op het individuele paard aangepast werkschema. Misschien is recreatief rijden in de toekomst nog mogelijk, maar dit is onzeker. 

Ik zoek voor Apache een liefdevol thuis, het liefst bij mensen die ervaring en/of kennis hebben van PSSM, waar hij lekker buiten mag zijn met soortgenoten, voldoende aandacht krijgt en waar rekening wordt gehouden met zijn beperkingen m.b.t. training.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina