Gaaf KWPN hengstveulen v. Spielberg

Prijs: 4000 - 6000 | Geplaatst: wo, 2021-07-28 08:00
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Hengst
Leeftijd:
0 jaar
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
KWPN
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Zilverling Mirna
Vader: 
Spielberg
Vader van moeder: 
Ahoy

Te koop!

Ons hengstveulen Ringo van den Overwinning, geboren op 4 mei 2021. Zijn afstamming is Spielberg x Zilverling Mirna (keur sport v. Parcival x Ahoy). Hij is bruin van kleur met een kol en een snep en vier witte voetjes.

Ringo is een mooi ontwikkeld hengstveulen. Hij staat hoog op zijn benen, heeft drie correcte gangen, veel front en bot maar wel een luxe hals en hoofdje. Hij heeft een leuk, mensgericht karakter. Ringo komt veel in contact met mensen. Kent een halster, beentjes optillen, meelopen aan een touw, netjes optijd ontwormd enzovoort.

Zijn vader Spielberg (Sunny boy x Rosier) werd onlangs erkend bij het kwpn en is een bewezen hengst in de sport. Daarnaast heeft hij inmiddels ook veel goed presterende nakomelingen in de sport lopen. Hij staat bekend als een hengst die nakomelingen geeft met een prettig, meewerkend karakter.

Zijn moeder Zilverling Mirna is een gelderse KWPN keur sport merrie van Parcival x Ahoy. Ze werd als 3 jarige reserve kampioen op de NMK merrie keuring voor gelderse paarden. Zilverling is exterieurmatig een super harde merrie, ze staat mooi recht op haar benen, bikkelhard en mankeert nooit iets. Qua beweging heeft ze drie goede gangen en een sterk achterbeen gebruik. Ze heeft een nuchter karakter, iedereen rijd er zo mee weg maar ze wel een echt werkpaard onder het zadel. Zilverling heeft zelf Z-dressuur gelopen en komt uit een stam met veel Z-paarden in zowel de dressuur- als aangespannen sport. De moeder van Zilverling is de preferente prestatie merrie Mirna.

We verwachten dat Ringo gaat uitgroeien tot een mooi sterk paard met een prettig, nuchter karakter om mee aan de slag te gaan. We zien hem dan ook het liefst verhuizen naar een plek waar hij een sportieve toekomst tegemoet gaat. 24 juli is hij naar de veulen-keuring gelders paard geweest. Mooi commentaar over zijn bouw en beweging, voor een gelders paard wel te rijpaard-typisch gebouwd.

Interesse in deze knappert? Kom dan gerust eens kijken! Filmpjes op aanvraag.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina