Bijrijdpaard / bijrijdpony gezocht. Bijrijder aangeboden

Prijs: €0,00 | Geplaatst: ma, 2021-07-26 19:12

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Beste mede-bokkers, 

Onlangs zijn wij verhuisd naar Boxtel (een mooi dorp tussen Den Bosch en Eindhoven). Al snel had ik in de buurt een enorm lief en gaaf bijrijdpaard gevonden. Helaas staat deze te koop wegens tijdgebrek van de eigenaresse waardoor ik genoodzaakt ben op zoek te gaan naar een nieuw paarden vriendje of vriendinnetje. 

Ik zoek een bijrijdpaard/pony voor 1 á 2 dagen per week. 

Ik zal mezelf even voorstellen: mijn naam is Yoni, 35 jaar, samenwonend met vriendlief en kat en dus sinds kort woonachtig in het mooie Boxtel. Voor de statistieken wellicht handig:172cm lang en weeg 63 kg.

Ik ben zoals de meesten in de paardenwereld op de manege gestart, zo'n 20 jaar geleden. Na een aantal jaar enkel in de manegelessen te hebben gereden ben ik daarnaast op zoek gegaan naar een bijrijdpaard/pony.

Door de jaren heen heb ik een jonge Tinker verzorgd en gereden, en achtereenvolgens een Curly Horse, een jonge Ijslander, een NRPS pony en als laatste een haflinger. Mijn laatste (haflinger)vriendinnetje heb ik zo'n 6 jaar gereden. In die tijd is zij van B naar Z1 dressuurniveau gereden door haar eigenaresse. Enorm tof om haar zo te hebben mogen zien en voelen groeien en leren. Toevalling altijd pony's bijgereden terwijl ik daarnaast voor de gezelligheid (en de mogelijkheid om van veel verschillende paarden te leren en om met een frisse open blik naar rijtechnische uitdagingen te blijven kijken) in groepslessen op maneges ben blijven rijden waar ik eigenlijk enkel op paarden rijd.

Zelf rijd ik een bescheiden L1/L2 niveautje. Ik ben dol op werken in de bak: tempowisselingen, overgangen en constant op zoek naar combinaties van oefeningen en lijnen om het aspect dat je op dat moment aan het trainen bent te verbeteren terwijl je het ondertussen door zowel herhaling als de afwisseling leuk, duidelijk en interessant houdt voor zowel jezelf als het paard. Ik ben een fanatieke, consequente en eerlijke ruiter. Ik houd van hard werken; ontspanning door inspanning. Maar ook van heerlijk relaxte buitenritjes of ontspannen ritjes in een lage lijn in de bak. Het volgen van lessen is in overleg ook altijd mogelijk als je dit wenst.

Naast het rijden kan ik ook volop genieten van longeren, heerlijke knuffelsessies, het geven uitgebreide poetsbeurten of gewoon lekker tutten.

Zaken als mesten/voeren/voer klaarzetten op dagen dat ik er ben is uiteraard geen probleem.

Dus lang verhaal kort: ben je of ken je iemand die een betrouwbare brijrijdster zoekt die haar afspraken nakomt, over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel beschikt en die respectvol en netjes met jouw paard/pony en spullen omgaat? En staat je paard/pony binnen een straal van 30 autominuten van Boxtel?

Dan hoor ik heel graag van je!

Groetjes, Yoni

Registreer en log in om contact op te nemen met djoontje.
↑ Naar het begin van de pagina