gezocht superlieve pony of paard voor moeder en dochter

Gevraagd | Prijs: notk | Geplaatst: di, 2021-01-12 21:13
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Kleur:
Bruin
Stamboekpapier:
Nee

Gezocht: superlieve grote pony of paard voor moeder en dochter.

Wij hebben een New Forest pony van 22 met cushing en chronische bronchitis. Met haar kunnen we alleen nog buitenritjes in stap maken. En we hebben een New Forest pony en een Fries van beide bijna 3 jaar. Die ga ik komende zomer inrijden, maar daar is mijn dochter van 9 jaar natuurlijk nog te jong voor. Mijn dochter rijdt al 5 jaar, waarvan de laatste 2 jaar op les.

Wat zoeken wij? Een lief, betrouwbaar paard of grote pony.

Merrie of ruin maakt niet uit.

Kleur is niet belangrijk.

Moet lief zijn in de omgang met poetsen, uit de wei halen en natuurlijk bij het rijden.

Geen slome doedel en geen rillerig paard. Ook als hij/zij een dag stil gestaan heeft, of misschien wel 2, dan moet het nog opstappen en wegrijden zijn. Dit omdat we alleen een buitenbak hebben en afhankelijk van het weer zijn.

Stokmaat tussen de 150 en 165 m.

Ras bijv. KWPN'er, Fries, New Forest of iets anders leuks. Kruising mag ook.

Leeftijd niet belangrijk, maar ook niet te oud, want we willen graag nog heel wat jaren plezier van hem/ haar hebben. Dus liefst niet ouder dan 15 jaar.

Wij maken graag buitenritten, maar dit is in de berm langs de weg, dus ook met tractors. Dressuur, springen en grondwerk vinden wij leuk om te doen.

We hebben een longeercirkel van 15 m. En een bak van 15 x 35 meter. Vier ruime boxen met openslaande bovendeuren waardoor ze altijd naar buiten kunnen kijken. Zomers in het weiland en de rest van het jaar komen ze dagelijks in de bak. We wonen op een boerderij met koeien. Ze krijgen 4x per dag hooi en 3x per dag biks. Elke dag worden de boxen uitgemest. Mijn dochter wil graag dressuur leren rijden en een sprongetje maken. Zelf hou ik ook van dressuur, dus het paard moet wel nageeflijk zijn en liefst licht op de hand zijn en ook zijgangen kunnen rijden. Wedstrijdervaring is leuk, maar niet perse noodzakelijk. We willen echt een lief en betrouwbaar paard. Geen kat in de zak dat het na aankoop een kreng blijkt te zijn. Liefst minstens 2x proefrijden, ook met onze eigen instructrice erbij en laten keuren door onze dierenarts. Het paard blijft hier voor altijd en krijgt een vijf sterren huis met veel knuffels en liefde! Als het leuk gaat, gaan we misschien ook wel aan dressuurwedstrijden meedoen. Normale prijsklasse.

Wij wonen in Friesland. Liefst een beetje in de buurt. Maar mail me vooral als je wat leuks voor ons hebt!

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina