Kleinschalig Paddock Paradise zoekt kuddegenoot (merrie)

Prijs: notk | Geplaatst: za, 2020-11-21 21:29
Images: 

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Per 1 december hebben wij een plekje vrij op ons kleinschalige en gezellige paddock paradise gelegen tussen Veenendaal en Leersum. Vanwege de samenstelling van onze huidige (stabiele) kudde zijn wij op zoek naar een sociale merrie als kuddegenoot. Deze dame komt te leven in een kudde die bestaat uit 3 andere merries en 1 ruin.

Faciliteiten:

Wij hebben o.a. de beschikking over

* Schuilstallen

* Een grote en droge zandpaddock

* Bijna een hectare weiland (natuurlijk onderhouden)

* Een track van 250 meter lang en minstens 5 meter breed

* Een rijbaan (20 x 45 meter) uitgezet op gras

* Een longeervierkant (15 x 15 meter) uitgezet op gras

Daarnaast is het bos met ruiterpaden binnen handbereik (nog geen 10 minuten stappen). Op 20 trailerminuten zijn er 2 rijverenigingen met binnenbak te vinden.

Voer:

De paarden krijgen onbeperkt goed hooi aangeboden uit slowfeeders. Dit is onverpakt hooi (geen voordroog/kuil). Vanwege luchtwegproblematiek weken wij al het hooi voordat het gevoerd kan worden. Om beweging te stimuleren bieden wij het hooi op verschillende plekken aan.

De paarden krijgen altijd hooi, ook als ze op het weiland staan. In het seizoen zijn de weides permanent open en werken wij met strookbegrazing. In de winter zijn de weides gesloten. Daarnaast krijgen de paarden 1 keer per dag een portie krachtvoer/brok aangeboden. Deze brok kan je zelf inkopen of je voert wat wij onze paarden ook voeren.

Verzorging:

De verzorging van de paarden gaat volgens een maandelijks rooster. Iedere eigenaar heeft 1 vaste dag in de week waarop je verantwoordelijk bent voor de verzorging.

Je zorgt dan voor het mesten, het voeren van hooi, het geven van krachtvoer en eventueel het wisselen van een deken. De weekenddagen verdelen we onderling.

Verder plannen wij een aantal ‘klusdagen’ per jaar in. Op deze dagen plegen wij gezamenlijk onderhoud en zorgen we dat de boel netjes blijft.

Kosten:

De prijs voor deze stal bestaat uit 3 onderdelen:

* 125 euro is de vaste maandelijkse stalprijs

* 10 euro is het maandelijkse bedrag dat je inlegt voor aanschaf en onderhoud van spullen

* een bedrag voor hooi. In de winter is dit bedrag groter dan in de zomer. Dit bedrag berekenen we aan de hand van het lichaamsgewicht van het paard.

I.v.m. de hoogte van de schuilstallen en het bijvoeren van de kleinste pony zijn we op zoek naar een merrie tussen ca. 1.30m en 1.55m (max).

Registreer en log in om contact op te nemen met Hilary.
↑ Naar het begin van de pagina