Paard gezocht

Gevraagd | Prijs: notk | Geplaatst: wo, 2020-07-15 21:18
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Langzaamaan ben ik op zoek naar een all-round maatje erbij. Vorig jaar heeft mijn eigen paard een ongeluk in de wei gehad, waarbij hij een pees heeft afgescheurd. Het gaat al een stuk beter met hem, maar de kans dat hij ooit nog de oude gaat worden is erg klein. Daarom heb ik sinds kort een stille paardenzoektocht gestart. 

Ik ben Joys en kom uit een klein dorpje in Zuid-Holland. Al mijn hele leven hebben wij paarden thuis en ik ben er dan ook mee opgegroeid. Ik denk dat ik mezelf het beste kan omschrijven als een enthousiast, fanatiek, maar hobbymatig paardenmens. 

Door de jaren heen heb ik veel geleerd en gedaan. Van dressuur tot grondwerk en van buitenritten tot werken aan de dubbele lange lijnen: ik vond en vind het allemaal leuk. De afgelopen jaren waren echter een apart geval. Toen ik blind raakte aan mijn beide ogen en dit ook ruim 2,5 jaar bleef, heb ik op een hele andere manier met de paarden moeten werken. Daar heb ik enorm veel van geleerd, maar ik ben blij dat die periode is afgesloten en ik weer wat zicht terug heb. Ik kan weer gaan, staan en doen wat en waar ik wil en ben hier enorm dankbaar voor.

Ik ben op zoek naar een paard waar ik veel mee en aan kan leren. Het paard mag jong/groen zijn, maar een al wat ervarener paard is ook een optie voor mij.
Ik sta stevig in mijn schoenen en ben niet bang of onzeker. Wel moet ik zo af en toe even reality-checken; ik kan gewoon weer rijden mét zicht. Ik kan me dus ineens weer met mijn paard én mezelf bezighouden in plaats van dat ik mijn focus alleen maar op mijn eigen orientatie en evenwicht moet leggen. Gelukkig gaat dit steeds beter en heb ik er vertrouwen in dat ik uiteindelijk weer ‘de oude Joys’ wordt als ruiter. 

Het welzijn van de paarden staat bij mij voorop en mijn doel is vooral om heel veel plezier te gaan maken, om de vrijheid die ik nu weer heb voor 100% te kunnen gaan voelen. Ik ben graag in de bak bezig (onder het zadel en op de grond), maar ben ook gek op buitenritjes. Wij wonen dichtbij het bos, dus daar is ook gelegenheid genoeg voor.

Ten slotte komen de paarden bij ons veel buiten en zorgen we ervoor dat ze de hele dag ruwvoer tot hun beschikking hebben.

Ik ben op zoek naar een paard vanaf 1.65m. Kleiner, maar ronder/breder gebouwd mag ook, maar ik ben zelf vrij lang (1.78m). ik ben niet op zoek naar een koudbloed. Leeftijd tot 12 jaar.

Heb of ken jij een paard voor mij? Ik ontvang graag een pb!

[Deze advertentie is automatisch gesloten.]

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina