Veelbelovend Welsh B hengstveulen v. Waxwing Perrin

Prijs: notk | Geplaatst: vr, 2019-08-09 20:14

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Hengst
Leeftijd:
0 jaar
Stokmaat:
133 cm
Kleur:
Schimmel
Ras / stamboek:
Welsh
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Yazhi TC
Vader: 
Waxwing Perrin
Vader van moeder: 
Alex Dai

Roegwolds Yuróc is een bijzonder chique en aansprekend hengstveulen uit een bewezen merrielijn. “Een zeer rassig en goed gebouwd veulen, met opvallend goede elastische bewegingen” aldus het juryrapport van de NWPCS keuring in Tolbert, waar hij reserve veulenkampioen werd.

Roegwolds Yuróc is de eerste nakomeling van Yazhi TC, een vijfjarige stermerrie van de hengst Alex Dai. Het sterpredikaat behaalde zij in 2017, het jaar waarin ze tevens zowel in Tolbert als in Kootwijk tot beste driejarige en reserve sectiekampioen werd uitgeroepen. Vorige maand mocht ze in Tolbert als volwassen kampioen en sectiekampioen opstellen en verdiende ze wederom een uitnodiging voor de nationale merriekeuring. Op 17 augustus zal ze met Yuróc aan haar zijde dan ook in Kootwijk verschijnen, in de hoop dat ze vanaf dat moment als keurmerrie door het leven mag gaan.

De moeder van Yazhi TC is de kroon preferente Lakeway’s Glorious Hazel, de oogappel van stal TC die al vele kampioenen heeft voortgebracht (zie de laatste afbeelding). Zij stamt op haar beurt af van de dit jaar postuum tot elite uitgeroepen stammoeder van stal Lakeway, Moorland’s Nerthus. Deze lijn staat garant voor goede bewegingen gecombineerd met prettige karakters.

Gezien zijn kwaliteit verkopen we Yuróc bij voorkeur aan iemand met de intentie om hem op te fokken voor de hengstenkeuring of de sport. Zijn verwachte eindstokmaat is ongeveer 1.33 meter.

Voor meer informatie graag een bericht via Bokt of WhatsApp.

Registreer en log in om contact op te nemen met goeroe.
↑ Naar het begin van de pagina