Gezocht, bruikleen paard.

Gevraagd | Prijs: €0,00 | Geplaatst: do, 2019-05-23 12:43

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Ik zal even mijzelf kort voorstellen en vertellen wat wij te bieden hebben;

Ik ben Shanna Jongkind, 28 jaar, en heb vanaf 2004 eigen paarden (vooral friezen). Helaas heeft mijn eigen merrie een zeer langlopend hoefprobleem, waardoor ze al 2 jaar uit de running is en nu weer terug bij af lijkt te zijn. Ik vermoed dus dat ik weer een jaar erbij op moet zetten dat ik mijn eigen merrie niet kan gebruiken.
Nou heb ik dus al gedurende 2 jaar het paard van mijn vriend ingepikt, waar hij steeds meer moeite mee krijgt. Want zolang mijn merrie niet kan rijden kunnen we niet samen bosritten maken, of meedoen aan simpele boscrossjes (60 cm hoog, kans om er omheen te rijden, stelt qua niveau niks voor maar is wel een onwijs leuke ervaring!). Nu opperde hij dus het idee om een paard in bruikleen te zoeken, bijvoorbeeld van iemand die voor langere tijd niet voor zijn of haar eigen paard kan zorgen maar wel graag eigenaar wilt blijven, zodat we gedurende de tijd dat mijn paard uit de running is wel weer allebei kunnen rijden en doen wat we zo leuk vinden om te doen.

Wij hebben te bieden;

Wij hebben de paarden in onze prive-kudde van 4 stuks (2 friezen, een welsh en een shet/ 3 ruinen en 1 merrie) staan bij mijn ouders thuis. We hebben een soort van paddock-paradijs, ofwel een looppad waaraan steeds een kleine weide open gaat. Mijn shetlander is hoefbevangen geweest door de cushing dus hij staat 24/7 op het zand. En om hem niet alleen te laten staan, en omdat de andere paarden ook wel wat kilo's minder mogen, staan de anderen gedurende 12 u per dag op het gras, en de andere 12 u bij mijn shet op het zand. Ze hebben ook een kleine poel tot hun beschikking, en een overkapping in de wei. Binnen hebben we per paard een eigen stal van 3x3,5 m waarbij ze op vlas staan en hun (droge) hooi uit een slowfeeder gevoerd krijgen. In de zomerperiode (april tot met oktober ongeveer) staan de paarden bij ons 24/7 buiten, in de winterperiode gaan ze 's nachts op stal (van 20 tot 8 ongeveer) en overdags naar buiten.

Hierbij een impressie van onze mini-poel haha!
https://www.youtube.com/watch?v=2SJCg5IPmYA

Wij hebben 1x per week les op de manege, waarbij we de ene week dressuurles krijgen, en de andere week springen (wat richting de zomer ook crosshindernissen zijn). Ik ben geen top-ruiter op hoog niveau, dus springen doe ik tot c.a. 70 cm 80 op zn hoogst. Op onze friesche ruin na heb ik al mijn paarden zelf beleerd/ ingereden/ doorgereden (6 paarden inmiddels in totaal), dus ik heb wel wat ervaring met groene paarden. Uiteraard krijg ik hierbij begeleiding. Ik ben geen top-ruiter op hoog niveau, maar vind het kunnen besturen van het hele paardenlijf wel een vereiste, ik werk dus veel aan wijken voor druk, schouder besturen, achterhand besturen e.d.. Ik begin hierbij altijd vanaf de grond, voordat ik het onder het zadel ook ga aanpakken.

Wat zoeken wij?

Het liefste zouden wij een paard in bruikleen krijgen, bijvoorbeeld van iemand die voor een langere periode niet voor zijn/ haar eigen paard kan zorgen maar het paard liever ook niet wilt verkopen. Uiteraard gaat dit wel met goede (vastgelegde) afspraken van beide kanten. Op deze manier kunnen wij beiden weer rijden gedurende de periode dat mijn eigen merrie uit de running is, waarbij ik het nieuwe paard zal rijden en mijn vriend dus zijn eigen paard weer terug krijgt. Het is dus wel de bedoeling dat het paard verhuisd naar onze stal. Een weidemaatje is dus niet wat wij zoeken, dat is mijn eigen paard op dit moment al..
Eventueel is koop ook bespreekbaar, maar wij hebben op dit moment geen groot budget beschikbaar.

Registreer en log in om contact op te nemen met Shanna.

Reacties

Door MyChoice op

Hoi! Heb je al iets gevonden?

↑ Naar het begin van de pagina