Arabisch Volbloed merrie

Prijs: notk | Geplaatst: di, 2019-05-21 17:00
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
4 jaar
Kleur:
Schimmel
Ras / stamboek:
Arabisch volbloed
Stamboekpapier:
Nee
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Waasama's Silvana
Vader: 
BA Hamdhani
Vader van moeder: 
Senior

Te koop/For sale

YMJ Azibaijirah Bint Yusraa, geboren April 2015
Soms kom je voor keuzes te staan, die je liever niet wil maken. Na lang wikken en wegen ga ik op zoek naar een nieuw baasje voor 'Azi'.
Azi is een vierjarige (vliegen)schimmel merrie. Ik heb haar zelf gefokt, geboren zien worden en de afgelopen jaren op zien groeien tot een fijn, evenwichtig en ontzettend mensgericht paard. Vanaf dag één een ontzettend vrolijk en aanwezig dametje. Je kunt haar niet voorbij lopen zonder uitgebreid begroet te worden en even te knuffelen. Als je haar in de wei opzoekt, maakt ze zich direct los van de groep om bij je te komen. Vaak loopt ze ook helemaal mee terug naar het hek, tot je uit het zicht bent, alvorens ze zich weer bij de groep voegt. Ze heeft een gezonde eigen mening, maar is goudeerlijk, ook als iets haar niet zint, of als ze iets 'spannend' vindt. Het is geen vluchter. Ze bekijkt het liever van een afstandje... en uiteindelijk van dichtbij, want nieuwsgierig is ze zeker!

Azi haar vader is BA Hamdhani (Raffael el Than x Baikala Monpelou mv. Nadir I) en moeder Waasama's Silvana (Senior x Azila Kayyal mv. Aloum). Vanuit beide lijnen heeft Azi het beste meegekregen. Ze is een sterke beweger en kan mega showen! Ze is gelijk gemotiveerd om de staart erop te gooien en een show weg te geven. Ze heeft een klein, fijn hoofdje met prachtige, grote ogen. Bij haar geboorte had ze mooie kruloortjes en die heeft ze behouden. Onderstaande foto's zijn al iets ouder. Inmiddels is ze op haar lijf grotendeels wit met zwart/grijze manen en staart. Ook lijken er iedere week nieuwe stipjes bij te komen, een vliegenschimmel in de dop!
Een aantal familieleden van haar kenmerken zich als fijne gebruikspaarden in verschillende takken van de sport.

Ik ben zelf een voorstander van het op 'latere' leeftijd zadelmak maken, d.w.z. 4 á 5 jaar en ouder. Om die reden is Azi nog zo groen als gras. Ze kent uiteraard de basis, licht grondwerk en wat simpele dingetjes die ik haar spelenderwijs eigen heb gemaakt. Ze is opgegroeid in een gemengde groep met ruinen en merries van allerlei leeftijden. Dit maakt haar een sociaal paard, welke haar plek kent in de groep. Ze is niet uitermate dominant, maar staat ook zeker niet onderaan in de rangorde. Ze is het gewend om dag- en nacht buiten te staan, maar doet het ook prima op stal.

Afstand doen van deze fantastische jongedame valt mij ontzettend zwaar. Zoals hierboven genoemd, gaat ze ook enkel naar een passend en zo mogelijk blijvend huis. Iemand die net zo zuinig op haar is als ik, en die net zo gek op haar gaat worden. Zoek je een vriendinnetje voor het leven? Dan ben je uiteraard vrijblijvend welkom om kennis met haar te maken. Voor het perfecte plekje is de prijs tot op zekere hoogte bespreekbaar.
Azi staat gestald vlak over de grens in Duitsland (Zuid-Oost Drenthe).

Pedigree: https://www.allbreedpedigree.com/ymj+azibaijirah+bint+yusraa

Veulenfilmpje: https://youtu.be/9r96r3suVmo

Say hi!: https://youtu.be/xmOntvdmf_4

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina