Anatomica Octant dressuurzadel 17 inch

Prijs: €1.000,00 | Geplaatst: ma, 2019-04-15 19:52
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Staat:
Gebruikt
Discipline:
Dressuur
Materiaal:
Leer

In verband met de verkoop van mijn paard bied ik dit Anatomica dressuurzadel te koop aan.
Het zadel is 3,5 jaar oud en verkeerd in zeer goede staat. Het is altijd goed onderhouden en netjes opgeborgen.

Type Octant 3G, 17 inch. Dit zadel heeft een hele prettige diepe zit en kniewrongen die ervoor zorgen dat je als ruiter stabiel en rustig zit. De zadelboom is breder dan een gemiddelde zadelboom, dit geeft het paard meer bewegingsvrijheid. Het speciale drie-stoten-systeem zorgt dat het Anatomica zadel stil op de rug van het paard ligt. Deze 3 punten komen samen in 2 singelstoten waarvan er 1 voorin het zadel ligt. Heel prettig voor paarden waarvan de meeste zadels naar voren schuiven.

Met bijbehorende Anatomica beugelriemen. Deze beugelriemen zijn ‘enkel’ en hebben geen flap. Dat heeft als voordeel dat ze dunner zijn. Het betekent wel dat ze beperkt in lengte zijn, met maar een beperkt aantal gaatjes. Ze zijn gemaakt van kalfsleer en hebben een nylon inlage, waardoor ze niet uitrekken. Ze blijven dus altijd dezelfde lengte. Eventueel heb ik ook gewone beugelriemen die ook mee mogen.

Het zadel heeft op een rond paard met weinig schoft gelegen, maar daar is het niet per se voor bedoeld. Om die reden zijn de kussens momenteel wel vrij vlak gevuld. Mijn paard liep er heel fijn onder.

Indien gewenst inclusief:
- originele Anatomica beugelriemen
- stijgbeugels
- ‘normale’ beugelriemen
- anatomisch gevormde Schumacher dressuursingel
- Zadelhoff van Drunens ruiterhuis

Het zadel kan meegenomen worden om te passen, maar alleen als de aankoopprijs betaalt wordt. Als het niet past krijgt in het bedrag uiteraard terug. Op voorwaarde dat het zadel in dezelfde staat binnen afgesproken tijd terug gebracht wordt.

Verzenden kan ook, maar op eigen risico.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina