Handgemaakte custom made sidepull neusriemen

Prijs: €25,00 | Geplaatst: wo, 2019-01-23 12:11

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Staat:
Nieuw

Wil je graag af en toe bitloos rijden maar geen volledig hoofdstel aanschaffen? Deze handgemaakte sidepull neusriemen kan je je reguliere bithoofdstel gemakkelijk omtoveren in een bitloos hoofdstel. De binnenste ringen van de sidepull kunnen eenvoudig aan de bakstukken van het hoofdstel bevestigd worden, waarna de teugels aan de buitenste ringen bevestigd worden. Kleuren en ontwerp kunnen volledig naar eigen wens gekozen worden!

Ik bied verschillende ontwerpen aan, allemaal gevlochten en geknoopt van kwaliteitstouw met een hoge treksterkte, volledig naar wens.
1. Kies je kleuren: Ik heb een groot assortiment kleuren op voorraad en heb de mogelijkheid om nog meer kleuren te bestellen (houd hierbij wel rekening met levertijd)
2. Kies het ontwerp: Ik werk met twee touwdiktes, 2mm en 4mm. Het 2 mm touw resulteert in een fijne structuur soepel knoopwerk wat beschikbaar is in de patronen te zien op foto 1 tot en met 8. Het 4 mm touw geeft wat robuuster knoopwerk in de patronen van foto 9 tot en met 16
3. Kies de dikte: Bij de 2 mm patronen is de dikte van de neusriem geheel naar wens te maken, bij de 4mm patronen is dit afhankelijk van de patroonkeuze. Hoe dunner de neusriem, hoe scherper deze inwerkt in de neus van het paard. Is jouw paard gevoelig, dan is een bredere riem aan te raden.
4. Kies de kinriem: De sidepull kan worden versteld en vastgemaakt door middel van een zwarte (kunst)leren kinriem. hierin is er keuze uit de volgende mogelijkheden:
* dubbele leren kinriem met zilveren gesp (foto 16)
* enkele kunstleren (biothane) kinriem met zilveren of gouden/messing gesp (foto 7 en 8)
* dubbele kunstleren kinriem met zilveren of gouden/messing gesp
Ook de sidepull ringen zijn verkrijgbaar in zowel zilver als goud/messing
5. Bepaal de maat: Gezien ik elke bestelling individueel maak, is elke maat verkrijgbaar.
De standaard maten die ik hanteer:

Pony 25 cm
Cob 29 cm
Full 32 cm

Dit is de lengte van het gevlochten deel van de neusriem gemeten tussen de ringen, de kinriem is verstelbaar.
Heeft je paard of pony een afwijkende maat of ben je onzeker over de maat? Meet dan de omtrek van de neus van je paard of pony op de plek aangegeven op foto 17 (twee vingerbreedtes onder het jukbeen en net boven de zachte inkepingen in het neusbeen)

Prijslijst:

Sidepull 4 mm patroon vaste prijs: 25 euro inclusief verzending binnen Nederland
Sidepull 2 mm patroon vaste prijs 28 euro inclusief verzending binnen Nederland

De 2mm weef- en spiraalpatroon sidepull met goudkleurige ringen en gespen en een enkele kunstleren kinriem in maat cob/kleine full (foto 1, 4, 7 en 8) is beschikbaar voor verkoop tegen een gereduceerde prijs van 24 euro inclusief verzending binnen Nederland.

Ook voor (touw)halsters, frontriemen, neckropes en teugels kan je bij mij terecht.
Heb je nog andere wensen of vragen? Vraag gerust vrijblijvend, er is veel mogelijk.

Registreer en log in om contact op te nemen met snowlove.
↑ Naar het begin van de pagina