5-jarige brave Cruzado merrie

Prijs: €3.750,00 | Geplaatst: wo, 2018-12-12 14:16
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
5 jaar
Stokmaat:
155 cm
Kleur:
Schimmel
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundLicht aangereden
Ras / stamboek:
Kruising
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Mae (Andalusiër zonder papier)
Vader: 
Zam (goedgekeurde PRE hengst)

Zara is een ontzettend lieve, nuchtere merrie en dit uit zich eigenlijk op alle gebieden. Ze vindt vrijwel alles leuk om te doen en zet altijd haar beste beentje voor. Ze is dol op aandacht en geniet van een uitgebreide poetsbeurt. Met haar mooie lange manen en haar volle staart is ze daarnaast ook nog eens een plaatje om te zien! Aangezien ze stevig en wat breder gebouwd is, is ze ook geschikt voor (kleine) volwassenen. Zelf ben ik ongeveer 1.75 en dat past prima.

Tot juni 2018 heeft Zara altijd op de plek gestaan waar ze ook geboren is. Haar geschiedenis, inclusief haar enige voormalige eigenaar, is dan ook volledig bekend. In juni 2018 is ze bij mij gekomen en ben ik begonnen met het zadelmak maken. Eigenlijk was er geen sprake van zadelmak 'maken', want Zara is zadelmak geboren. Ze heeft nooit een stap verkeerd gezet en is altijd blij als ze weer aan het werk mag!

Op dit moment is ze licht doorgereden; je kunt los met haar stappen, draven en galopperen en hebt daarbij een goed stuur en een goede rem. Daarnaast begint ze ook al netjes aan de teugel te lopen. We hebben ook al eens balkjes gedraafd en een sprongetje gemaakt, ze doet dit allemaal probleemloos. Ze is gewend om met andere ruiters en menners in de bak aan het werk te zijn. Niks is haar te gek en ze kijkt nergens van op. Ondanks dat ze dus nog niet zo lang onder het zadel is, denk ik dat ze ook geschikt zou zijn voor een beginner (met begeleiding).

Zara staat op dit moment overdag buiten in de kudde en 's nachts op stal. In de zomermaanden heeft ze dag en nacht buiten gestaan in de kudde. We hebben haar in juni zonder problemen aan de kudde kunnen toevoegen. Ze is lief naar andere paarden en kan met alle paarden prima opschieten.

Uiteraard is Zara correct ingeënt en ontwormd. Daarnaast heeft ze ook recent een gebitsbehandeling gehad. Ze heeft ook geen stalgebreken. Aangezien er tot juni eigenlijk niets met haar is gedaan, kan ze op sommige gebieden (vooral in de omgang) nog wel iets beter opgevoed worden. Ze wordt dan namelijk wel eens wat sterk. Ik schat in dat dit puur een kwestie van tijd en consequent zijn is. Het is namelijk al enorm verbeterd sinds ze bij mij is. Zara loopt braaf te trailer op en af en staat tijdens het rijden ook mooi stil. Wel vindt ze het rijden nog een beetje spannend; dat uit zich in zweten en wat trillen. Ook hiervan denk ik dat het een kwestie van ervaring is.

Zara wordt verkocht met haar 0-grams regendeken en haar hoofdstel.

Ben je dus op zoek naar een lieve, brave en nuchtere merrie die altijd graag iets met je wil doen? Het ultieme (familie)paard? Zoek dan niet verder en doe mij een berichtje! :D

Voor meer informatie kun je mij een PB sturen of contact met mij opnemen via whatsapp (06-11814014)

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina