! Dressuur/ fok merrie Rubinson x Balzflug!! Tevens rietjes!

Prijs: €4.500,00 | Geplaatst: wo, 2018-11-14 13:46

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
10 jaar
Kleur:
Zwart
Ras / stamboek:
KWPN
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Naliska
Vader: 
Rubinson
Vader van moeder: 
Balzflug

Na lang nadenken heb ik besloten dat het beter is voor mijn KWPN merrie een ander huis te gaan zoeken. Het zij als dressuurpaard of als fokmerrie.

Mijn merrie ( zwart stekelharig) van ongeveer 1.65m heb ik rechtstreeks van de fokker. Heb haar als 5jarige groen gekocht zo uit het land. Zelf beleerd en zadelmak etc gemaakt. Ging ermee naar de manege 3x in de week om te rijden. Verder 3x in de week longeren aan de bijzet.

Zeer fijn meewerkende merrie! Lief aanhankelijk karakter. Geen eigen wijze dominante merrie! Wel een merrie die het fijn vind dat de ruiter weet wat hij doet. Niet voor beginners. Ze gaat elk jaar netjes naar de tandarts.

Ze vind het heel fijn om te werken en kan ook zeer goed schakelen!

Op moment word ze 3x in de week gelongeerd aan de bijzet en zadel zit er weer op. Ze kan aan de longeerlijn van stap naar galop. Van galop naar stap en in dezelfde tempo ook heel fijn schakelen.

Verder staat ze overdag op het land en in de avond in haar uitloopstal.

Wegens gezondheidsproblemen is ze de laatste 2jr alleen gelongeerd aan de bijzet en de zadel zit er alweer op. Gaat heel goed, helaas kan ik er zelf niet meer op rijden door gezondheidsproblemen. Ze zou naar 2jr niet bereden zijn even weer opnieuw 'beleerd' moeten worden. Dit is ook de reden dat ik een ander huis zoek het is zonde om een goed paard alleen als weide maatje te hebben!

Haar oma aan moederskant is dezelfde moeder van DJ Tiësto die door Dana van Lierop succesvol is uitgebracht in de sport!

Als fokmerrie is ze uiteraard echt prachtig met haar bloedlijn! Ze heeft nog nooit een veulen gehad, want heb haar gekocht toendertijd als dressuurpaard voor de sport.

Daarnaast heb ik 'rietjes' voor haar voor eventueel dat ze aankomende zomer geinsemineerd kan worden. 

Van de hengst French Kiss ( Floristan I x Donnerhall ) 

Ik verwacht van deze combinatie en  bloedlijnen een prachtig meewerkend dressuur veulen! 

Voor meer info kunt u contact opnemen via whats app, graag alleen bij serieuse interesse. ( handelaren gelieve niet reageren! )

Registreer en log in om contact op te nemen met Beauty1990.
↑ Naar het begin van de pagina