Knappe merrie als weidemaatje

Prijs: notk | Geplaatst: di, 2018-10-16 16:35
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
15 jaar
Stokmaat:
158 cm
Kleur:
Schimmel
Stamboekpapier:
Nee

Wegens tijdgebrek en omstandigheden aangeboden: een lieve merrie als weidemaatje.

Otch is een 15 jarige merrie, kruising Fries x KWPN en ongeveer 1.58 hoog. Ze ligt fijn in de kudde; ze durft van zich af te bijten wanneer nodig, maar is vooral een stabiele factor in de groep en neemt nieuwe of jonge paarden vaak onder haar hoede. Door de jaren heen heeft ze in diverse kuddes gestaan, variërend van 2 tot >15 paarden. Ze is erg lief in de omgang, braaf met poetsen en ze gedraagt zich netjes aan de hand.

Wegens een (onbekende) blessure loopt Otch kreupel op de volte op het harde. Zeer recent is door mijn dierenarts een deel van de klinische keuring uitgevoerd en hier was dit ook zichtbaar. Op zachte ondergrond op de volte toont het nauwelijks, maar een klinische keuring zal ze niet door komen.
Hierdoor is Otch (in ieder geval op dit moment) niet geschikt om te berijden. Wel mag er wat licht grondwerk met haar worden gedaan. Op de weide heeft ze geen last van kreupelheid en daarom ben ik op zoek naar een nieuwe eigenaar die in Otch een fijn gezelschapspaard/weidemaatje ziet. Wie weet bestaat er na meer onderzoek en behandeling de mogelijkheid haar weer recreatief onder het zadel te krijgen. Als ze hier fysiek voor in staat zou worden gebracht zou ze hier zeker plezier uit halen, maar er is uiteraard geen garantie dat dit mogelijk zal zijn. Vandaar dat ik haar dan ook aan bied als weidemaatje. Vereiste hierbij is een fijn plekje waar ze lekker veel buiten komt en waar schraal gevoerd wordt (bijvoorbeeld hooi/strookbegrazing/schraal gras met graasmasker) ivm aanleg voor hoefbevangenheid. Ze staat al jaren 24/7 buiten en maakt een mooie wintervacht aan, maar vanuit het verleden is ook de stal haar niet onbekend.

Bij serieuze interesse ontvang ik graag een pb; meer achtergrond informatie is beschikbaar. Ik zoek voor Otch een heel fijn nieuw adres bij iemand die nog vele jaren van deze knappe dame wil genieten, onder de slachtprijs gaat ze dan ook niet weg en handelaren hoeven niet te reageren.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina