Haflinger ruin Rowan

Prijs: notk | Geplaatst: zo, 2018-10-14 11:17
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
9 jaar
Stokmaat:
154 cm
Kleur:
Vos
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundBeleerd
Ras / stamboek:
Haflinger
Stamboekpapier:
Nee
Afstamming:
Afstamming
Vader: 
Almflugel von den Sporkingshove

Met heel veel pijn in mijn hart en na heel veel twijfelen ga ik toch op zoek naar een nieuw, geweldig, mooi paradijsje voor mijn Haflinger ruin, Rowan.

Rowan is een 9-jarige Haflinger ruin met een halve stamboom. Zijn vader is Almflugel van den Sparkingshove. Zijn moeder is onbekend. Als veulen is hij vanuit België naar Nederland gehaald door mijn ouders en dus al sinds die tijd in mijn bezit. Rowan is door een Belgische dierenarts gered van de slacht en via via verkocht aan ons.

Rowan is een hele lieve haf. Heeft zijn Haflinger streken hier en daar maar zou nooit een verkeerde stap zetten of gemeen gedrag uiten. Onder het zadel was het altijd een zeer voorwaartse pony. Nog steeds, echter door een ongeluk bijna twee jaar geleden heeft hij een blijvende blessure opgelopen.

Lang verhaal kort te maken, hij heeft een stukje zwevend bot bij zijn kogel die losgetrokken is doordat hij na een bijna botsing volledige draai naar links moest maken, doordat de spieren rond de kogel dit niet trokken en verrekten, is er een stuk bot los gebroken.

Gelijk DA erbij en die gaf aan dat het niet zoveel voorstelde, na lang aan kloten met medicijnen, andere medicijnen en heel veel koelen werd het nog steeds niet minder. Ik heb Rowan naar de kliniek in Wolvega gebracht en die hebben foto’s gemaakt en een echo.
Deze DA gaf aan dat of er niks aan gedaan kon worden of wel geopereerd kon worden maar dat het een zeer lang herstel zou zijn, het nog maar de vraag was of het been daarna nog wel goed zou blijven en het zou altijd een zwak punt zijn. Dan de enorme kosten er nog niet eens bij was mijn besluit al gauw klaar dat ik hem zo zou laten, tijd box rust en dan maar zien.

Nu zijn we 2 jaar verder en hij doet het prima! Hij stapt, draaft, galoppeert, bokt en doet gek. Niet veel meer aan te zien behalve dat hij een dikkere kogel heeft en dat hij dagelijks als hij naar buiten gaat, zijn strijklappen om moet. Dit is het enige wat hij eraan over gehouden heeft. Hij is verder een heel vrolijk lief dier wat erg van eten houdt.

Ik ben vorig jaar ook weer begonnen met heel rustig oppakken van longeren. Gewoon omdat hij te veel energie heeft en wel graag wil werken. Rijden is eigenlijk niet meer van toepassing. Ondanks dat het wel goed lijkt te gaan met hem, denk ik dat te veel belasting toch ook echt te veel is voor zijn been. Hij pakt grondwerk echter wel erg goed op. Hij is zeer slim en vind het dan ook erg leuk om met je te werken. Dus een hartstikke lief gezelschapsdier en maatje voor het leven waar nog leuke dingen mee te doen is.

Helaas, heel erg helaas, heb ik deze tijd niet en nu staat hij ook nog alleen op het moment. Hij verdient beter dan dit! Veel beter dan dit. Wel met heel veel pijn in mijn hart maar nu ik weer een studie begonnen ben, er zeer weinig tijd voor heb en ook heb ik de financiën niet meer om hem weer op een stalling te zetten. Bied ik hem bij deze aan als recreatie/weidemaatje aan.

Wie kan deze lieve man een paradijsje bieden waar hij met veel liefde verzorgd, vertroeteld en toch zijn energie wat kwijt kan? Begrijp mij niet verkeerd, maar ga net zo lang op zoek naar het juiste plekje tot ik 10000% zeker weet dat hij goed terecht komt. (daarom vraag ik ook een kleine prijs dat ik zeker weet dat hij niet verkeerd terecht komt en/of gelijk naar de slager door gaat)

Eerste fotos zijn van voor het ongeluk en laatste foto is hoe hij er nu bij loopt!

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina