Super lief springpaard /allrounder, Levantos II x Centauer Z

Prijs: €7.500,00 | Geplaatst: vr, 2018-05-25 12:21
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
10 jaar
Stokmaat:
169 cm
Kleur:
Schimmel
Discipline + Niveau:
DressuurBasis
DressuurL
SGWBasis
SpringenBasis
SpringenL
Ras / stamboek:
Holstein
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Celind Z (1.40m springen)
Vader: 
Levantos II (1.60m springen)
Vader van moeder: 
Centauer Z (1.50m springen)

Wegens tijd gebrek vanwege mijn nieuwe baan, heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om mijn paard te koop aan te bieden. Het is een bloedmooie 10 jarige, drie kleurige schimmel ruin van 1.69/1.70m groot. Hij heeft een KWPN paspoort, maar is Holstein gefokt:
Levantos II (1.60m springen) x Celind Z (1.40m springen) x Centauer Z (1.50m springen)

Zowel in omgang als met rijden is het een super lief, braaf en betrouwbaar paard met een nuchter karakter, waar Holsteiners om bekend staan. Hij houdt erg veel van aandacht, knuffelen en is heel voorzichtig met kinderen. Ook naar andere paarden en andere dieren is hij heel sociaal. Met rijden is hij ook super braaf maar hij heeft soms wel wat duidelijkheid nodig, waardoor hij niet geschikt is voor hele onzekere ruiters of hele beginnende ruiters. Wel is hij zeer geschikt voor overgang van pony op paard, ruiters die nog niet veel spring ervaring hebben en graag willen gaan springen en om allround mee te rijden.

Hij heeft in de wedstrijden B (1m) springen, B dressuur en oefen crossen/sgw gelopen. Helaas heeft er nooit een ruiter met meer wedstrijd ambities opgereden, waardoor hij niet hoger uitgebracht is in de wedstrijdsport. In training loopt hij wel L (1.10m) springen, L2 dressuur en B cross/sgw.
Het paard heeft zeker veel potentie voor de hoge paardensport, zowel in het springen, dressuur en cross/sgw.

In het springparcours en in de cross/sgw is hij super braaf, niet kijkerig, blijft vrij rustig en is altijd goed controleerbaar. Hij vindt niets eng, springt overal over heen en loopt gemakkelijk het water in. Hij helpt zijn ruiter, ook als komt hij niet goed uit komt voor de sprong, springt hij altijd ruim en met een goede techniek over alle hindernissen heen! Dit maakt hem ook zeer geschikt als Hunter!

Ondanks dat hij gefokt is als springpaard, kan hij ook heel mooi dressuur lopen. Hij heeft mooie gangen, loopt gemakkelijk aan de teugel en beheerst alle oefeningen van de L2 dressuur.
Als afwisseling vindt hij een buitenrit ook fantastisch om doen. Je kan zowel alleen, als in een groep veilig met hem op pad, hij is 100% verkeerssmak! Hiij loopt gemakkelijk de trailer op en is rustig onder weg.

Hij is volledig gezond. Heel zijn verleden is bekend, hij is nog nooit ziek geweest en is altijd op tijd ingeënt, ontwormt, bekapt en hij is recent naar de tandarts geweest. Hij is op 21-11-2017 klinische volledig goed gekeurd zonder op of aanmerkingen. Röntgenologische is hij nog nooit gekeurd. Alle (her)keuringen zijn toegestaan op de kosten van de koper.

Vraagprijs: €7.500,-

Het is voor mij belangrijk dat hij een goed plekje krijgt! Waar hij veel aandacht en de afwisseling krijgt met springen, crossen, buitenritten en dressuur. Het is een zeer sociaal paard die niet graag alleen staat (hij kan de trailer wel alleen staan), waardoor ik het erg belangrijk vind dat hij in de zomer en in de winter met goed weer, lekker in een kudde in een groot weiland mag staan en 's nachts op stal komt. Mensen die hem dat niet kunnen bieden, maneges en handelaren hoeven niet te reageren!

Het paard staat vlakbij Leeuwarden. Bij serieuze interesse kunt u mij via de Marktplaats chat of WhatsApp een bericht sturen. Uiteraard mag u mij ook bellen maar wegens mijn drukke baan, ben ik alleen tussen 18:00 - 21:00 uur telefonisch bereikbaar op 0611426234.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina