Geweldig leuke merrie voor fokkerij, basissport, recreatie

Prijs: 4000 - 6000 | Geplaatst: zo, 2018-04-22 10:59
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
13 jaar
Stokmaat:
163 cm
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
KWPN
Stamboekpapier:
Nee

Te koop rechtstreeks van de fokker:

Merrie van Don Romantic voor fok/recreatie/basissport.

Zeer fijne en superleuke fokmerrie, komt uit mooie predicaatrijke en succesvolle stam (M: sport prestatie, MM: prestatie, MMM: ster). Zelf is ze opgenomen in het stamboek, maar vanwege een graasvoet geen predicaat. Ze geeft haar graasvoet niet door aan haar nakomelingen en heeft hier verder ook geen last van.
Door persoonlijke omstandigheden is deze merrie helaas niet in de sport uitgebracht. Is wel gereden, maar staat inmiddels al zo'n 2 jaar stil. Moet daarin dus opnieuw opgepakt worden. Destijds met zadelmak maken was kwestie van zadel erop en rijden. Is onder het zadel prima te rijden, geen merriekuren, bokt niet, steigert niet. Wel lekker voorwaarts. Was L2 opgeleid toen ze door omstandigheden terug de fokkerij in is gekomen. Aangezien ze maar 2 jaar gereden is bijzonder weinig geleden op de benen.
Gaat makkelijk op de trailer.

Het is een hele lieve rustige maar toch ook heel wakkere intelligente merrie, maar niet spooky. Het is ook een heel grappig en mensgericht paard. Zeer makkelijk in de omgang. Ook met veulen erbij gewoon normaal benaderbaar. Makkelijk drachtig te krijgen. Fokt vergrotend.

Ze heeft 3 nakomelingen gehad. De eerste is inmiddels 8 jaar, staat in training bij een lichte tour amazone en wordt binnenkort uitgebracht. De tweede is nu 3 jaar en is nog niets mee gedaan. De jongste is een jaarling.

De eerste 5 foto's is de merrie zelf, foto 6 is als jong paard, foto 7 is als veulen. Foto 8 en 9 is de 8 jarige nakomeling. Foto 10 en 11 is de 3 jarige nakomeling. Foto 12 en 13 is de jaarling. Foto 14 de voorvoeten.

Prijs hoog in de prijsklasse die aangegeven staat en verkoop gaat op basis van gunning. Graag alleen reageren bij serieuze interesse. Op oneliners over alleen de vraagprijs wordt niet gereageerd. Unieke kans om een super fokmerrie aan te schaffen die ook gewoon gereden kan worden.
Kan eventueel nog een aantal maanden bij ons op stal blijven staan.

Wie gaat heel blij worden met deze superleuke merrie?

PB voor meer info.

NB: jaarlingmerrie is ook te koop.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina