Stoere grote allround IJslander merrie

Prijs: €2.750,00 | Geplaatst: di, 2018-03-20 13:43
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
17 jaar
Stokmaat:
143 cm
Kleur:
Zwart
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundBeleerd
EnduranceKlasse 1
Ras / stamboek:
IJslander
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Kvida fra Sveinatungu
Vader: 
Höttur frá Miðkoti
Vader van moeder: 
Nattfari fra Ytra-Dalsgerdi

Kvedja fra Hafdal (V: Hottur fra Midkoti) is een grote, stoere merrie van 17 jaar oud en 1.43 hoog. Het is een vierganger met drie nette basisgangen. Tolt heeft ze ook, maar dit kan met training nog wat uitgebouwd worden in tempo en balans. Kvedja is voorwaarts en heeft altijd zin om te lopen. Dit maakt haar minder geschikt voor een beginnende of onzekere ruiter. Schrikkerig is ze niet, en ze is ontzettend braaf met groot verkeer. Verder is ze soms een tikje eigenwijs, een echte merrie. In de bak is ze braaf, ze wordt nu ook regelmatig in de bak gereden door een meisje van 13 en dit gaat prima. Buiten is ze wel een stuk voorwaartser, maar dingen als bokken en steigeren kent ze niet. Ze heeft al een heleboel van de wereld gezien, ik heb onder andere jeugdtrainingsdagen, endurance- en trecwedstrijden, ijslanderwedstrijdjes en de Eper paardenvierdaagse met haar gereden. Ze is met een klein beetje geduld goed te laden op de trailer en verder braaf op vreemd terrein. Daarnaast is Kvedja bekend met dingen als springen, vrijspringen, longeren (enkele en dubbele longe), lange lijnen en loopt ze makkelijk naast de fiets. In de omgang is ze over het algemeen erg braaf, aansingelen vind ze als echte merrie wat minder prettig, hierbij hapt ze in de lucht. Ze is probleemloos bij de hoefsmid en de dierenarts.

Haar grote uithoudingsvermogen en looplust maken haar erg geschikt voor lange buitenritten, meerdaagses en endurancewedstrijden (waar ze ook goed scoort doordat ze een vrij lage hartslag heeft voor een IJslander). Daarnaast is het een breed inzetbaar allround-paard wat bijvoorbeeld ook veel plezier heeft in springen.

Kvedja is gezond en eczeemvrij, en heeft harde hoeven waarmee ze hier probleemloos langere stukken over asfalt zonder ijzers loopt. In het verleden heeft ze een periode een losse knie (patellaluxatie) gehad, sinds ze van de ijzers af is heeft ze hier geen last meer van.

Ik zoek voor Kvedja een baasje wat lekker actief met haar aan de slag gaat. Verder zoek ik een plekje waar ze 24/7 buiten kan staan in het gezelschap van andere pony's/paarden, dit is ze ook haar hele leven al gewend. De vraagprijs voor Kvedja is 2750 euro, ze is te bezichtigen in De Punt (Noord-Drenthe).

Stuur me bij interesse of vragen gerust een pb.

Met vriendelijke groet,

Lindy

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina