Leaser / bijrijder / verzorger gezocht

Gevraagd | Prijs: notk | Geplaatst: vr, 2018-02-09 17:46

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Aangeboden: lease pony/ leaser gezocht

Ik ben opzoek naar 1 of 2 leasers/verzorgers/bijrijders (vanaf 1 juni 2018) voor mijn 15 jarige welsh cob d-pony ruin.

Over de pony:
Het is een eigenwijze en hele dominante pony en daarom niet bedoelt voor beginners. Het is eigenlijk een all-round pony. Hij kan springen, cross, grondwerk, rechtrichten, free-riding (rijden zonder zadel en hoofdstel, dit kan hij vooral buiten heel goed), zwemmen, aangespannen en we zijn bezig met western rijden. (Dressuur is niks voor hem. Hij wordt hier dood ongelukkig van) We rijden ook wel is met 2 meiden op hem en dat is geen enkel probleem. Het is bij hem heel belangrijk dat je naar hem luistert als hij je iets vertelt ipv hem de mond te snoeren. Als hij iets echt niet wil, dan kun je slaan of schoppen wat je wil maar dat boeit hem helemaal niks. Het is dan de kunst om naar zijn mening te luisteren en rustig aan hem duidelijk te maken dat dat wat jij wilt ook echt gaat gebeuren. Je moet dus heel stevig in je schoenen staan, heel duidelijk zijn, boven zijn dominantie staan en tegelijkertijd moet je wel naar hem luisteren. Daarbij is het belangrijk in zijn taal met hem te communiceren.

Ik heb met hem wel is meegedaan aan dagen voor mensen met een beperking of met dorps-/basisschool feesten. De kinderen of mensen met een beperking mochten hem dan poetsen, versieren en ze mochten er even op rijden. Dit doet hij super en hij vind die aandacht ook heel leuk!
Hij is ook wel is mee geweest op pony kampen als begeleiders pony. Aan het einde van de dag waren de begeleiders de kinderen kwijt en troffen ze Guus in de wei met 6 kinderen op/om hem heen aan. De één hing in zijn staart en de ander zat tussen zijn oren. Het maakt hem allemaal niks uit.
Guus trapt en bijt niet. Hij is bom proef en verkeersmak. Buitenritten maken vind hij het allerleukste. Hij is lief voor en tegen alle andere paarden, dieren en mensen. Honden en kinderen kunnen tussen zijn benen door rennen en hij wordt als bumper gebruikt op een groepsbuitenrit voor ruiters met een paard zonder rem. Hij vindt het allemaal prima. Guus wordt zonder bit of sporen gereden. Zweep wordt alleen als ‘aanwijs stok’ gebruikt om je hulpen duidelijker te maken. Het zweep is niet bedoelt om Guus mee door midden te slaan.

Wat verwacht ik van je:
- Ik vind het belangrijk dat je het rechtrichten en grondwerk oppakt. Je hoeft dit niet te kunnen, maar je moet bereid zijn om dit te leren. Dit omdat Guus dit nodig heeft in zijn training en hij zonder deze oefeningen eigenlijk een gevaarlijke pony is.
- Je moet alles zelfstandig kunnen doen. Zowel de verzorging als het rijden buiten en in de bak. Guus heeft een vreselijke hekel aan de bak dus je zult veel met hem buiten moeten rijden.
- De stal uitmesten als je er bent. Als je elke dag komt dan mesten we om en om de stal uit.
- Voor mijn studie ga ik de laatste drie jaar van mijn studie elk jaar voor 5 maanden op stage. Het zou dan fijn zijn als je een deel van de verzorging op je kan nemen. Uiteraard zorg ik dat er dan ook andere mensen zijn die je helpen met de verzorging van Guus maar ik vind het belangrijk dat je bereid bent om hier een grote rol in te spelen.
- Je leeftijd maakt me niks uit, maar je moet echt alles zelf kunnen en mogen van je ouders (als je nog jong bent). Je moet niet alleen mogen rijden als ik er bij ben want dan kan ik net zo goed zelf gaan rijden. Ik zoek een leaser/bijrijder omdat ik er zelf niet elke dag heen kan dus vind het dan ook fijn dat als jij gaat ik niet hoef te gaan.
- Ik zoek 1 iemand die 4 tot 7 keer per week kan komen of 2 personen die samen 1 week kunnen vullen. Dit is vooral nodig als ik op vakantie ben, als ik een drukke school week heb, als ik ziek ben of als ik op stage ben. Ik moet in principe 2 keer per dag naar stal dus het zou fijn zijn als jij of jullie mij kunnen helpen en bij kunnen springen waar nodig.
- Je moet niet alleen voor het rijden komen. Het is wel prettig als Guus in totaal 3 a 4 keer p/w bereden wordt, maar de andere dagen is grondwerk belangrijker. Op deze stal komen de pony’s in de winter maanden maar 3 uur buiten dus Guus moet dan nog 2 uur in de bak los gelaten worden en daarnaast nog 2 uur grondwerk, rijden of iets anders zodat hij niet te lang op stal staat. Ik zoek iemand met wie ik deze dingen kan afwisselen zodat ik niet steeds hem los in de bak moet laten lopen en niet meer met hem kan rijden. De ene keer gooi jij hem los in de bak en ga ik met hem aan het werk en de andere keer is het andersom.

Wat is er aanwezig:
- Ik heb een Engels vz zadel, een boomloos western zadel en een barebackpad.
- Er is een bitloos western hoofdstel, bitloos Biothane hoofdstel, touwhalster met touwteugels, neckrope en een neckring aanwezig
- Verder zijn gewoon alle basisspullen aanwezig (zweetdeken, borstels, beschermers, grondwerk spullen, zweep, sjabrakjes, etc)
- Er is een binnenbak, buitenbak en overdekte longeerbak/roundpen.
- Er is tegenover de pensionstalling een 100 hectaren groot bos met allemaal ruiterpaden

Ik vraag een bijdrage van €100,- per maand als je guus in je eentje least. Als Guus door 2 personen wordt geleast vraag ik een bijdrage van €50,- per persoon per maand. Als er eventueel nog een derde leaser nodig is dan vraag ik €40,- per persoon. Deze prijzen zijn incl 1 keer per week les van mij. Je bent verplicht les van mij te nemen omdat ik Guus op een hele eigen manier rijd. Als je de dingen anders doet dan ik vindt Guus dit heel vervelend en wil hij niks voor je doen. Daarnaast is Guus een extreem dominante pony. Velen dachten genoeg ervaring voor hem te hebben en hem wel aan te kunnen, maar die kwamen er allemaal achter dat dit niet het geval is. Guus is geen horror pony ofzo, maar heeft wel een flinke handleiding en is absoluut niet makkelijk. Dus het is in het belang van Guus en van jou dat je bij mij lest. Als je daarnaast nog van iemand anders les wil is dat prima.

Guus komt te staan op pensionstalling Hiddema State. Dit ligt net buiten Leeuwarden aan de zuid kant.

Bij vragen kun je me altijd een berichtje sturen.

Registreer en log in om contact op te nemen met xemmaxoxo.
↑ Naar het begin van de pagina