Lieve 8 jarige shetlander merrie

Prijs: notk | Geplaatst: wo, 2017-11-22 18:20
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
8 jaar
Stokmaat:
100 cm
Kleur:
Bruin
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundBeleerd
Ras / stamboek:
Shetlander
Stamboekpapier:
Nee

Voor een goed tehuis biedt ik mijn lieve pony Minerva aan.

Minerva is een shetlander merrie van ongeveer 1 meter hoog en 8 lentes jong.

Minerva is een super lieve en knappe pony met een hart van goud. Zij vind het heerlijk om dingen met mensen te ondernemen. Zij is vaak meegeweest te wandelen/hardlopen en naast de fiets.
Er is een meisje van 8 jaar die haar sinds augustus 2017 1 keer per week rijdt. Dit gaat erg goed alleen het sturen moet nog iets meer bevestigd worden. Wel geniet zij zichtbaar van deze aandacht.

Minerva is waarschijnlijk IR (nooit op laten testen) en kan daardoor niet volledig op gras. Zij wordt snel te dik en de mogelijkheid op hoefbevangen is dan groot. Toen ik haar net had en ze toen 24/7 op gras stond zat ze er tegen aan maar was ik er op tijd bij. Sinds die tijd staat ze in het voorjaar en najaar overdag op het land met een graasmaskertje en snachts op een kaal stukje met wat hooi. In de zomer (afhankelijk van fructaangehalte) staat ze zonder maskertje, overdag met de kudde op het land en snachts met haar shetvriendje op een kaal stukje met hooi.

Minerva is niet een pony om lang op stal te zetten. Nu in de winter staat ze snachts op stal en overdag in de paddock of op het land.

Verder is zij een ontzettend sociale en zachtaardige merrie. Er zit absoluut geen kwaad in. Zij is nergens van onder de indruk en volledig verkeersmak. Een trekker kan haar in volle vaart op 3 meter voorbij razen en het doet haar niks. Zij is makkelijk te laden. Is al meerdere keren meegeweest voor een wandeling naar het bos en is ook al eens op het strand geweest. Ze is ook totaal niet bang voor water.

Het is geen slome pony en begeleiding van een volwassen is met rijden nog wel nodig. Op nieuw terrein zoals bos en strand is ze ook erg enthousiast en ook dan is een volwassen persoon wel nodig.

Wat zoek ik voor Minerva:
- Een (het liefst blijvend) huisje waar zij de aandacht krijgt die ze verdient, bijv. een gezin met kinderen die het leuk vinden haar elke dag te poetsen te knuffelen en een aantal keren per week te rijden/wandelen/longeren.

- Een huisje waar zij met minimaal een ander paarden vriendje staat.

- Een huisje die haar genoeg bewegingsvrijheid kan bieden in de vorm van een bak/paddock(paradise).

- Een huisje waar zij overdag (een aantal uren) op het land kan.

- Een liefdevol huisje met mensen met verstand paarden en begrijpen dat een pony zoals deze niet volledig op gras kan en genoeg beweging krijgt.

Zij is alleen te koop voor een goed huisje en hoeft niet weg.

Voor vragen staat mijn mailbox open.

(Strand/duinfoto's zijn van afgelopen mei. Foto's in het bos zijn van afgelopen juli)

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina