6 jarige fell pony ruin (vernieuwde adv. met meer fotos)

Prijs: €2.750,00 | Geplaatst: wo, 2017-11-22 13:16
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
6 jaar
Stokmaat:
142 cm
Kleur:
Zwart
Discipline + Niveau:
BetuigdRecreatief
DressuurBasis
SpringenBasis
Ras / stamboek:
Overige pony's
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Lady Jewel van de Olde
Vader: 
Drybarrows Hank
Vader van moeder: 
Lownthwaite Gary FP825C

Te koop aangeboden.

Het gaat om een 6 jarige fell pony ruin van ongeveer 142 cm: Quintin van de Beekrand. Afstamming is: Drybarrows Hank X Lady Jewel van de Olde Maten.

Quint heb ik al 4 jarige gekocht, hij was bekend met het zadel en er kon iemand op zijn rug zitten. Dressuurs matig moest er nog heel wat gebeuren. In het begin voornamelijk bezig geweest met heel veel plezier hebben met hem. Grondwerk, longeren, zonder zadel rijden, heel veel poetsen en tutten. Nu wij sinds 9 maanden volop bezig zijn met dressuur merken we dat dit niet helemaal in Quint zijn straatje ligt. Hij kan het best maar te vaak te veel dressuur word hij wat narrig van. Hij is echter gek op springen en buitenritten in het bos of strand vind hij fantastisch. Zolang je niet teveel moeilijk dressuuroefeneningen van hem vraagt zal hij hel braaf zijn rondje door de bak rijden. Zoals eerder gezegd is hij gek op springen en zal hij eigenlijk nooit weigeren bij een zekere ruiter. Ook op buitenrit in het bos of strand is Quintin super braaf en zal hij alles voor je doen. Buitenrijden op de weg vind hij het grote verkeer nog wat spannend. Autos en fietsers enzovoorts is de laatste periode geen probleem geweest.
Quint is heel braaf als kinderen op hem rijden. Er hebben meerdere malen kindjes van 9a11 jaar op hem gereden. Ook de onervaren ruiters hebben wel eens op hem gereden en Quint liep altijd braaf zijn rondje. Resent heeft er nog een meisje van 8 op gereden en die heeft zelfstandig met hem gereden. Quintin heeft daarbij geen stap verkeerd gezet. Bij een ervaren ruiten zal Quint ook wat meer van zichzelf laten zien en soms ook dwars kunnen liggen. Dit uit zich in een bokje in de galop of tijdens het aanspringen. Dit blijft vaak bij een paar bokjes (gesprijd over de tijd). Hij is nog nooit met zijn hoofd tussen de benen bokken de bak door gegan. Het is bij hem enkel een signaal dat hij het lastig vind of er op dat moment geen zin in heeft (Zoals ik al zei, dressuur is niet helemaal zijn ding). Bij doorvragen zal hij uiteindelijk het allemaal braaf voor je doen, maar hij zal testen of hij zijn zin kan krijgen, een paardje met karakter dus.

Je kan zo uren met hem tutten, een lange poetsbuurt vind hij werkelijk heerlijk! Quint is braaf met meelopen uit stal of paddoc, is hier zeker niet moeilijk in.

Quint is een sociale pony die soort genoten maar wat interesant vind. Echter laat hij bij een nieuwe kudde wel zien dat hij er is en wil hij in het begin erg zijn eten beschermen. Quint is speelt met andere paarden maar zoekt ook zeker de grenzen op bij het andere paard.
Quint kan ook gerust een poosje alleen staan, hij is meer een mensen paard dat een paarden paard. Hij staat liever bij een groep mensen dan bij een groep paarden.

Helaas heeft Quintin last van lichte zomer eczeem. Met een simpele eczeemdeken en suikerarm voer is dit prima onder controle te houden en heeft hij er bijna geen last van. Hij heeft een super mooie volle staart en al flink lange manen. Hieraan kan je dus ook zien dat hij er weinig tot geen last van heeft.

Quintin is braaf bij de hoefsmit en tandarts. Is 2 keer geschoren en dit ging ook goed. Ook is hij makkelijk te laden in de trailer.

Quintin is resent geent, is regelmatig bij de hoefsmit geweest en is een aantal weken geleden nog bij de kraker geweest. Quint is in het bezit van een paspoort. In 2011 heeft hij een veulenpremie behaald.

Voor Quint ben ik op zoek naar een gouden huisje. Een huisje waar hij de liefde en aandacht krijgt die hij verdiend. Waar er lekker mee gereden word, af en toe een sprongentje mee gedaan word of zelfs mee buiten gereden word. Een huisje waar hij ook veel buiten komt.
Quint staat momenteel gestald in Hem (venhuizen). Waar hij ook bezichtigd mag worden. Proefrijden is uiteraard geen probleem. Quint kan verkocht worden incl veelzijdigheids zadel en eventueel ook met een aantal dekens, hoofdstel, halsters. Dit wel tegen meerprijs.
Voor meer vragen kunt u mij een prive bericht doen.
Fotos zijn van de gehele periode dat ik Quintin in mijn bezit heb.
Vraagprijs: Bieden. Voor een 5 sterrenhuisje is dit zeker te bespreken. Een goed huisje is belangrijker dan de prijs.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina