Leuke groene menpony, Boef

Prijs: notk | Geplaatst: ma, 2017-07-17 10:18
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
4 jaar
Stokmaat:
105 cm
Kleur:
Speciaal / Overige
Discipline + Niveau:
BetuigdRecreatief
Stamboekpapier:
Nee

Te koop aangeboden, voor een gouden huisje: Boef (officieel Boeffie). Een shetlander x welsh x appaloosa van 1.05 groot, vorig jaar officieel gemeten door de KNHS (dit staat ook vermeld in zijn paspoort). Op dit moment 4 jaar, is geboren in mei 2013. Altijd netjes bekapt, ontwormd en geënt. Ook door de tandarts is hij jaarlijks behandeld en hij wordt jaarlijks door de osteopaat nagekeken, beide nooit iets schrikbarends of een grote behandeling nodig geweest. Boef is vorig jaar geschoren en heeft meerdere maanden met dekens op gestaan, ook dit doet hij braaf en hij is geen dekensloper. Boef is een aantal keren mee geweest op wedstrijd met mijn andere pony en ook het trailer laden en het rijden met de trailer vind hij geen probleem. Boef geeft keurig alle vier zijn voetjes en laat zich ook altijd rustig inspannen.

Boef is een erg brave maar enthousiaste pony, mede door zijn leeftijd moet hij nog erg veel leren. Hij is bekend met het mee wandelen/rennen aan de hand, longeren aan de enkele longe, longeren aan de dubbele longe, vrij springen, losgooien, fietsen en hij is beleerd in het enkelspan. Ik heb hem in 2016 beleerd en zo'n 1x per 2 à 4 weken ingespannen voor mijn HCA sulky. Dit doet hij braaf en dit vind hij erg leuk, wel moet hij zijn balans nog wat vinden en vooral de zweep vind hij af en toe nog spannend. Boef kan braaf stappen, draven, galopperen en halt houden voor de sulky. Tevens heeft hij een aantal keren in tweespan gestaan, maar dit vind hij nog erg spannend en is nog niet goed bevestigd.

Vanaf jongs af aan heeft Boef slappe banden in zijn achterbenen, dit is een veel voorkomend probleem bij kleine pony's. Zijn achterhoeven worden altijd binnendoor bekapt en er wordt zo'n 2 à 3 keer per week wat met hem gedaan, om zijn achterhand te versterken (voornamelijk enkele/dubbele longe met bodywrap, balkjes lopen en voor de sulky). In 2016 hebben we zijn knieën op de foto laten zetten om zeker te weten dat er geen beschadiging is ontstaan, dit is niet het geval en deze foto's zijn nog aanwezig.

Wat zoeken wij (zijn mede-eigenaar en ik) voor Boef? Een huisje waar hij lekker buiten kan staan met soortgenootjes en iemand die hem verder kan opleiden (bij voorkeur in de mensport) en vooral zoveel mogelijk plezier met hem zal gaan beleven. Boef is een enorm lieve en eerlijke pony, hij zal nooit bijten of trappen en werkt graag hard voor je. In de basis kent Boef heel veel, hij zal vooral km's moeten maken en ervaring op moeten doen zodat dit allemaal nog wat meer bevestigd word. Een huisje waar hij minimaal 8 uur per dag buiten komt is een pré, s'nachts op stal vind Boef geen probleem. Het is belangrijk dat Boef naar iemand gaat die actief met hem aan de slag gaat, om zijn banden zo sterk mogelijk te maken. Het liefst een baasje die lekker met hem gaat mennen, dit vind hij prachtig en hier toont hij erg veel potentie voor. Een baasje met ervaring in de mensport die hem de juiste begeleiding kan geven is een must, Boef is geen beginnerspony.

Graag alleen reageren bij serieuze interesse! HANDELAREN OF MANEGES HOEVEN NIET TE REAGEREN!

Boef staat op dit moment in Groessen, bij serieuze interesse graag een whatsappje/belletje naar 0614531384.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina