Eponaquest workshop - ouderschap en de weg van het paard

Prijs: €275,00 | Geplaatst: za, 2017-02-11 15:09
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Staat:
Gebruikt

Authentiek ouderschap en de weg van het paard – 20 & 21 mei 2017

Ouder zijn vanuit verbinding valt niet altijd mee. Vaak zijn we moe, voelen we ons overvraagd, en vragen we ons af of we het allemaal wel goed doen. Onze kinderen voelen dat allemaal haarfijn aan en spiegelen in hun gedrag alles wat we bij onszelf niet erkennen. Ze gaan dingen doen die we als vervelend of stout bestempelen – waardoor we boos worden en de verbinding nog verder verliezen. Daarover voelen we ons vervolgens schuldig, en we worden weer moe, onzeker en voelen ons overvraagd… We komen in een vicieuze cirkel terecht die we maar niet kunnen doorbreken. Klinkt dat bekend?

Kinderen hebben voorbeelden nodig waar ze van kunnen leren, en een veilige band met hun verzorgers om dat te kunnen doen. Hun onrijpe hersenen zijn nog niet in staat hun emoties te reguleren – impulscontrole staat letterlijk nog in de kinderschoenen en hun emotionele vocabulaire moet zich nog ontwikkelen. Wanneer we zelf leren hoe we de taal van hun én onze eigen emoties kunnen gebruiken en op een assertieve manier gezonde grenzen te stellen zonder de verbinding te verliezen, kunnen we onze kinderen helpen op te groeien tot emotioneel behendige volwassenen.

Paarden kunnen ons waardevolle lessen leren over verbinding, authenticiteit, emotionele behendigheid en gezonde grenzen. In deze Eponaquest introductieworkshop verkennen we vanuit de context van het ouderschap bovenstaande thema’s samen met de paarden, en door middel van creatieve activiteiten en muziek.

Ervaring met paarden is niet vereist, evenmin als het idee dat je creatief of muzikaal moet zijn ;-). Stevige schoenen en kleding aangepast aan seizoen en weersomstandigheden wel.

Prijs voor deelname aan deze tweedaagse workshop, elke dag van 10.00 tot 16.30, inclusief lunch en workshopmaterialen: 275 euro. Het is mogelijk van zaterdag op zondag te blijven logeren op basis van volpension, tegen een toeslag van 95 euro. Een eventuele partner of medeverzorger met een klein kind kan tijdens deze workshop ook komen mee-eten en/of overnachten, om het voor ouders van kleine kinderen mogelijk te maken dicht bij elkaar te blijven.

Aanmelden via info@ganzenvlucht.be

Meer informatie over Eponaquest en het werken met paarden als leraar: http://horsesandheartsongs.ganzenvlucht.be

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina