Lieve pony's zoeken goed thuis wegens overlijden eigenaar

Prijs: notk | Geplaatst: wo, 2017-01-11 12:16
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Kleur:
Zwart
Ras / stamboek:
Welsh
Stamboekpapier:
Nee

Wegens het overlijden van mijn lieve buurman zoeken deze drie dames een goed nieuw thuis. Welke bokker heeft een mooi plekje voor een knuffelpony of kan een goede grasmaaier gebruiken?

Pony 1: Annelot
Annelot is een mooie welsh A merrie met stamboompapieren (Crossways Black Boy X Mijnsherenwegen's Gilbert)van 19 jaar. Ze is erg lief en in de omgang zeer geschikt als kinderpony. In het verleden is ze beleerd voor de wagen, maar de laatste jaren heeft ze alleen als grasmaaier gediend. Ze is niet onder het zadel gereden. Annelot is een gezonde pony zonder gebreken. Ze heeft in het verleden een veulentje gehad en was een goede moeder.

Pony 2: Dietje
Dietje is de oude dame van het stel en minstens 25+ jaar oud. Ze is donkerbruin en valt in de A categorie met haar stokmaat. Ze is misschien niet meer moeders mooiste, maar dat maakt ze met haar karakter meer dan goed. Ze is zeer lief en erg geschikt voor kleine kinderen. Ze heeft in het verleden altijd voor de wagen gelopen. Zo haalde ze samen met haar oude eigenaar het hooi op de ouderwetse manier van het land. Ondanks haar leeftijd is Dietje nog een gezonde pony. Ze dient wel schraal gehouden te worden i.v.m. gevoeligheid voor hoefbevangenheid.

Pony 3: Anniek
Anniek is een dochter van Dietje en geboren bij mijn buurman. Ze is een zwarte merrie met welshbloed van ca 16 of 17 jaar oud en valt met haar stokmaat in de A categorie. Ze is zeer knuffelig en geeft kusjes, ze loopt netjes mee aan een halstertouw, maar is verder nog erg groen en daardoor nog niet geschikt voor kinderen. Ze is een gezonde pony.

De pony's hebben bijna hun hele leven bij de huidige eigenaar gestaan en worden dan ook het liefst met zijn drieën bij een nieuwe eigenaar geplaatst. Bij interesse in één pony kan er altijd overlegd worden.

Ik ben bereikbaar via PB of via 06-13071958.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina