Bijrijdpaard gezocht omgeving Arnhem

Gevraagd | Prijs: €0,00 | Geplaatst: wo, 2016-10-26 21:38
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Deze advertentie maak ik aan, omdat ik over enige tijd "zonder paard" zal komen te zitten.
Vanwege een verhuizing van mijn huidige bijrijdpaard, ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, dichterbij huis.

Ik ben Irma, 38jr, en verslingerd aan paardrijden sinds mijn 11e ofzo. Ik woon in Duiven, maar zal binnenkort naar Arnhem verhuizen.
Zoals velen, begon het met verzorgponies, waarmee ik op den duur bij een vereniging ben gaan rijden. Wedstrijden kwamen aan de orde, zowel dressuur, springen als enkele SGW's. Na mijn ponytijd heb ik een tijdje kortdurend paarden van anderen gereden –training ten tijde van een zwangerschap opvangen ed., en daarnaast bleef ik mijn oude pony bijrijden. Toen deze de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt (26) mocht ie van mij oud worden in de wei met andere paardjes.

Na een jaar niet meer te hebben gereden, kreeg ik weer de kriebels. Ik ben toen weer begonnen met zitlessen op de plaatselijke manege (De Boleemhoeve, Zevenaar). Op deze stal heb ik ruim tien jaar gereden; ik help met het inrijden en doortrainen van de handelspaardjes aldaar en train vastgelopen manegepaardjes weer fijn aan de hulpen voor de lessen. Ik heb daar de vrijheid om veel met de dieren te mogen doen en krijg af en toe les van een instructrice wiens rijstijl erg past bij mijn eigen manier van rijden. Daarnaast heb ik nog enkele paarden van anderen gereden, waaronder; het doorrijden van een groen paard, het verminderen van spanning op onbekend terrein bij een ander en het op conditie brengen na een dracht.

Ik heb diverse paarden op wedstrijden uitgebracht. Omdat het altijd paarden van anderen zijn geweest, en deze soms weer gingen / verkocht werden, bleef het doorgaans bij één of enkele wedstrijdseizoen(en). Al met al heb ik L-gesprongen, B-sgw gereden en M2-dressuur gestart (officieel, KNHS). Mijn rijstijl is consequent, duidelijk, eerlijk en geduldig. Ik kan doorpakken wanneer nodig, belonen als het dier meedoet. Niet bang. Ik ben geen enorm talent, maar met doorzettingsvermogen ben ik een toch een eind gekomen. Als het dier beter wordt, zich sterker ontwikkelt en goed in zijn vel zit, heb ik er plezier van. Wel moet ik iets hebben om naartoe te werken; mezelf een doel stellen. Alleen maar rondjes sjokken zonder verbetering, of enkel recreatief rijden, daaraan beleef ik geen lol. Voor de afwisseling is dit natuurlijk wel erg goed.
Ik werk full-time (onregelmatige tijden en dagen), en kan wekelijks 3 à 4x per week komen rijden, indien gewenst. Als het tot de mogelijkheden behoort, zou ik het paard graag af en toe mee kunnen nemen naar lessen en op termijn uitbrengen op wedstrijd.
Gezien mijn ervaring en kundigheid om het paard ook daadwerkelijk te verbeteren, rijd ik graag kosteloos. (Wel ben ik bereid om lessen te nemen en overige eigen gemaakte kosten op me te nemen) Ik heb alle mogelijke materialen in principe zelf –een kwaliteitszadel, hoofdstellen, zweetdekens, borstels, schabrakken enz.

Enkele leuke, recente opmerkingen van anderen over mijn rijden:
Een eerlijke combinatie in spé - "Sabine Bouwman, Stal IJsselhunten"
Een goede, functionele ruiter - "Annet Woolschot, Stal de Lange Wilm"

Graag wissel ik met u van gedachten, om te horen of de interesse en verwachtingen wederzijds zijn.
Groeten, Irma Maandag

(Voor verdere foto's kijk aub even in mijn profiel)

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina