Recreatieve bijrijder gezocht voor mijn lieve haflinger.

Gevraagd | Prijs: €0,00 | Geplaatst: do, 2013-12-05 11:38
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Hallo Bokkers,

Omdat mijn huidige bijrijdster helaas moet stoppen wegens privé omstandigheden ben ik weer op zoek naar een bijrijd(st)er voor mijn haflinger merrie. Omdat ik studeer en in de weekenden gewoon thuis ben, ben ik op zoek naar iemand die het leuk vind om haar minimaal 1x (liefst vaker) doordeweeks bij te rijden. Het zal ook regelmatig mogelijk zijn om in het weekend te rijden als ik een keer niet kan, of niet thuis ben.

Ramona is een 9 jarige haflinger merrie en ik heb haar nu bijna 6 jaar bij me. Ramona kan zowel dressuur als springen maar onze voorkeur ligt bij het buitenrijden.

Ik zoek daarom naar een recreatieve bijrijder (18+) die opzoek is naar heerlijke, ontspannende buitenritten en die met een volwassen houding met Ramona om kan gaan. Met Ramona heb je de beschikking over een groot bos (Sint-Jansheuvel en Reichswald) en een rijbak met hindernissen. Ik vraag geen bijdrage, ik ben blij als ze extra beweging en aandacht krijgt.

Ramona heeft echt een super lief, zachtaardig karakter. Alles kun je met haar doen, ze heeft nog nooit een stap verkeerd gezet. Ze is zeer rustig in de omgang, met het opzadelen staat ze meestal gewoon los. Ze is nieuwsgierig en wil graag aandacht maar zal nooit opdringerig of lomp zijn, hooguit als je met een emmer voer de wei in komt lopen :P

Ramona heeft al meerdere mensen geholpen om over hun paardenangsten te komen. In de buurt van of boven op haar rug, Ramona geeft je een gevoel van vertrouwen.

Met het rijden is ze ook braaf maar ze kan soms erg voorwaarts en sterk zijn. Af en toe dan kan ze echt energie uitspattingen hebben waarna ze graag zo hard mogelijk wil. Ook zijn er dagen dat ze gewoon lekker rustig is. Er zijn in het bos een aantal plekken waar ze weet dat ze hard mag en dit wil ze dan ook graag. Maar met de juiste hulpen kun je haar prima in bedwang houden, ook als je een keer niet hard wilt.
Ze is een paard die je ‘los’ moet laten, aan de teugels trekken heeft geen zin. Dat is ook een van de redenen waarom Ramona bitloos gereden wordt (met hackamore). Met bit gaat ze hangen en trekken, waardoor je haar met veel moeite en kracht terug krijgt. Mocht je interesse hebben, dan zou ik je dit verschil graag willen laten ervaren.

Ook kent Ramona veel vrijheidsdressuur kunsten. Hier zijn we een hele tijd actief mee bezig geweest, helaas wegens tijdgebrek ligt het een beetje stil. Ramona heeft nog nooit gebruik gemaakt van de kunsten, ze doet het alleen op commando.

Mocht jij geïnteresseerd zijn, stuur me een pb of mail naar rozannefrencken@live.nl

Kom gerust een keertje langs om kennis te maken en meer info te krijgen.

Ramona staat bij ons aan huis in Milsbeek (onder Nijmegen).

Groetjes,

Rozanne en Ramona

[Deze advertentie is automatisch gesloten.]

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina