Kleur , Beweging en Karakter? Fok met Monello!

Prijs: €50,00 | Geplaatst: di, 2013-02-19 21:50
Deze advertentie is gesloten
Images: 

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Ras / stamboek:
Welsh
Stamboekpapier:
Nee

Bewegingstopper 1ste klas. Zeer veel knie actie , zeer fijn dun en droog beenwerk wat ook nog mooi recht staat. Zeer gespierd lijf en zeer edel koppie in maat shetlander!

Monello is sinds hij 2 is bij ons en we hebben hem toen hij 3 werd ingezet voor de fokkerij voor onze eigen merries en ook van buitenaf!

Zijn veulens varieren van vosbont , valk naar zwartbont en bruinbont. Ook effen kleuren komen voor. Allemaal erven ze zijn mooie droge beenwerk en beweging.

Zeer geschikt voor merries met aanleg voor dik worden en om te veredelen.

Ook zeer geschikt als u een sportpony wilt fokken die iets groter is dan u merrie.

Monello is zelf 1.32 , toch groeien zijn veulens soms groter uit. Uit een B merrie fokte Monello een D pony! Hij heeft zelf geen papier. Het is een Welsh C.

Hij is topfit. Nooit ziek geweest en zelf nooit kreupel. Spijkerhard is hij.

Zijn veulens zijn van normale maat en nog geen problemen gehad met geboortes.

Wilt u iets bijzonders en betaalbaars fokken met toch de nodige kwaliteit? Denk eens aan Monello.

Merries kunnen bij ons blijven. Mocht ze al een veulen bij zich hebben houden we de merrie ivm veiligheids redenen liever op stal. De kleintjes stuiven zo onder het draad door. Verder gedraagd Monello zich als een Gentlemen. Hij kijkt eens hij dichtbij hij kan komen en hoe de dame reageert voordat hij actie onderneemt. Ons eigen voorkeur gaat er na uit om ze bij hem in de weide te laten lopen. Dit geeft vaak een voltreffer en meer kans op een merrieveulen door de meerdere dekkingen.

Hij bevrucht goed. We hebben merries gehad die niet drachtig werden bij andere hengsten maar bij hem op een enkeling na wel!

Merries kunnen voor 10 euro per pony per week bij ons blijven. Hij is geschikt voor shetlanders tot ongeveer Haflingers.

Kom gerust een vrijblijvend bij Monello kijken.

[Deze advertentie is automatisch gesloten.]

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina