Zadelproblemen..

Moderators: zonnebloem18, RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Zadelproblemen..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-03 19:31

Misschien kunnen bepaalde mensen mijn topics van nu ruim een jaar terug nog wel herinneren, dat ik een nieuw zadel had gekocht en er vervolgens wat problemen mee had (het schoof naar voren).

Ik zal voor iedereen het hele verhaal nog maar een keer vertellen:

Maart 2002 kocht ik een zadel bij de Heuvelhoeve. Ik wilde écht een goed zadel omdat Graziano een vrij moeilijke rug heeft, en er niet veel past. Ik had wat rondgekeken, en de site van de heuvelhoeve sprak me erg aan, ze kwamen heel proffesioneel over. Ik gebeld en een afspraak gemaakt, en vervolgens kwam de eigenaresse langs om zadels te passen. Meerdere zadels geprobeerd, en deze paste volgens haar het best. Het was een zadel van het Duitse merk Sommer, en een stuk duurder dan wat we eigenlijk uit wilden geven maar om eindelijk een écht goed passend zadel te hebben is natuurlijk ook wat waard, dus deden we het.

Al snel merkte ik dat het zadel naar voren schoof bij het rijden. Ik belde de Heuvelhoeve op, en ze kwam direct langs om weer te kijken Lachen. Volgens haar moest het worden opgevuld, dus dat werd gedaan. Het zadel bleef (of begon heel snel weer, dat weet ik niet meer zeker) schuiven. Nogmaals werd het opgevuld. Al snel begon het echter weer te schuiven, en werd het voor de 3e keer opgevuld.Nog steeds bleef het zadel toen niet helemaal liggen met rijden, maar het was wel beter en ik was het opvul-gebeuren ondertussen beu. Ik heb toen ruim een half jaar doorgereden, maar afgelopen winter (februari 2003) werd het schuiven weer zo erg dat ik opnieuw had opgebeld. We zijn toen met het zadel naar haar toegeweest, en opnieuw is het opgevuld. Volgens haar was het logisch dat het nu schoof, omdat de vulling deels weggereden was.
Ik merkte daarna idd verschil, het schoof minder. Maar echt opgehouden met schuiven is het bepaald niet.

Ik begin ondertussen een beetje moedeloos te worden. Rijden met een schuivend zadel is fustrerend, lijkt me niet lekker voor Graziano (een schuivend zadel past immers eigenlijk niet, anders zou het niet schuiven lijkt me) en gaat door het naar voren schuiven gaat het op zijn schouder liggen, waardoor zijn bewegingsvrijheid belemmerd wordt.

Maar wat moet ik nu doen? Opnieuw de heuvelhoeve bellen? Dan wordt het hoogstwaarschijnlijk voor de 5e keer opgevuld, wat tot nu toe nog nooit goed blijvend resultaat heeft gehad.
Het liefst zou ik gewoon ergens anders een heel nieuw zadel kopen, maar dit zadel was al erg duur en ik heb zo niet 'even' geld voor nog een zadel. (goedkopere tweedehandsjes passen eigenlijk nooit) . Daarbij heb ik ook zoiets van 'als de heuvelhoeve beweert mij een passend zadel verkocht te hebben, moeten ze ook maar zorgen dat het blijft liggen ook'.

Ik zit in een dilemma dus.... Wat zouden jullie doen in dit geval?

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart


Moonlover

Berichten: 1547
Geregistreerd: 25-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-03 19:43

Ik zou kijken of je het zadel misschien kan verkopen aan iemand met een paard, waar het wel goed op past. En dan een nieuwe kopen die wel zeker weten goed ligt.. moet je natuurlijk wel toevallig kopers hebben..

RTM
Berichten: 6106
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Ommen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-03 21:02

Bij de Heuvelhoeve inruilen voor een ander zadel misschien? Dat wel past??

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-03 23:00

Ik zou een soort second opinion vragen bij een andere, goede zadelmaker.
Ik herken veel in je verhaal, ik had eigenlijk hetzelfde probleem. Bij een zadelmaker een zadel gekocht, bleef schuiven, opgevuld etc. (je kent het)
Uiteindelijk was ik het zat en ben naar een ander gegaan, de boom was dus te smal voor mijn merrietje. Daar kon wel wat aan gedaan worden, maar dat kostte een paar centen. Toch gedaan, en ik heb er nooit spijt van gehad. Nu ligt het als een huis.
Het zadel voor het andere paard heb ik ook direct daar laten aanpassen, ben ik ook supertevreden over.
Als je meer info wilt, pb maar even.

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 07:12

Kan je niet inruilen bij de heuvelhoeve, en met iemand die ECHT verstand van zadels heeft zelf kijken of het goed ligt?

Zowiezo zou ik het er niet bij laten zitten!

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 11:56

Ik zou idd ook proberen om het zadel te verkopen, of om het in te ruilen bijde Heuvelhoeve. Een second opinion is ook geen slecht idee. Dan heb je een poot om op te staan (mochten ze moeilijk gaan doen bij de heuvelhoeve). Dit is geen doen, ik zou er zeker verder mee gaan.
Veel succes ermee.

manon_lin
Berichten: 382
Geregistreerd: 17-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 12:35

Ik zou eerst ook een second opinion laten doen. Ik heb inmiddels meerdere nieuwe zadels gehad en maar één daarvan ooit hoeven laten opvullen (na 2 jaar). Als ik hoor dat jouw zadel inmiddels al 4x is bijgevuld Verward
Mocht het niets worden dan kun je altijd kijken of je het zadel kunt inruilen op een nieuw zadel (ik zou wel naar een andere zaak gaan, maar da's mijn mening). Dan hoef je niet zo veel bij te leggen, zeker niet als je een ander goed merk neemt dat toch iets goedkoper is. Ik laat momenteel trouwens een zadel bij Passier op maat maken. De rug wordt dan opgetekend en aan de hand daarvan wordt het zadel gemaakt. Dan weet je zeker dat je een zadel hebt dat helemaal goed is voor jouw paard. *LOL*
Ik zou in ieder geval niet doorrijden met dit zadel. Een zadel dat niet goed past belemmert toch altijd in bepaalde mate je paard in zijn bewegingen. Heel veel succes ermee.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 22:52

Dat optekenen hebben ze bij mij ook gedaan, met zo'ns chuimrubber dingetje, een soort malletje, dat overgetekend op papier. aan de hand daarvan is het zadel aangepast. Dat kan dus ook bij een zadel dat je al hebt.

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 23:06

Ik zou gewoon teruggaan en eisen dat het op een andere manier wordt opgelost. Duidelijk heeft dat constant opvullen dus geen zin, je blijft aan de gang. Je hebt een flinke som geld betaald voor dat zadel, dus dan vind ik service wel een vereiste.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

UniferB
Berichten: 702
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 23:11

Ik heb ook jaren op Sommer gereden en er, op welk paard het ook lag, nooit problemen mee gehad. Misschien is een voorsingel een optie, als het naar voren schuift. Sommige paarden hebben dat nodig, welk zadel dan ook.

Er zijn vele wegen naar de GrandNix,
maar er komen er maar heel weinig uit bij de GrandPrix

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-03 15:45

*Tequila* schreef:
Bij de Heuvelhoeve inruilen voor een ander zadel misschien? Dat wel past??


Ja, het probleem is alleen dat mijn vertrouwen in de Heuvelhoeve ondertussen 0,0 is Knipoog.
Zij beweerde dat dit zadel paste, wat me dus onderhand erg sterk lijkt te worden. Dus als ik bij haar een nieuw zadel krijg, wie garandeerd dan dat dat zadel wel past? Scheve mond

Die second opinion is idd wel een goede! Nu alleen nog; waar Haha!. (Rieja, zal je even pb'en!)

Achteraf had ik veel beter gewoon een zadel op maat kunnen laten maken, maar dat leek toen te lang duren en vooral te duur. We wisten van te voren ook niet dat we op een én duur, én niet goed passend zadel uit zouden komen .
Nu alsnog een zadel laten maken wordt écht te duur, want als ik deze nu verkoop (na die 4 keer opvullen ed..) krijg ik er natuurlijk niet meer dat voor wat ik ervoor betaald heb.

Ik (maarja, zoveel weet ik er zelf nou ook weer niet van..) heb wel het idee dat het zadel nergens drukt ofzo, dat hij er echt last van kan hebben. Bij het schuiven gaat het zadel ook niet op de schoft drukken. Maar alsnog mag het niet schuiven natuurlijk.
Die Sommer is verder ook een erg fijn zadel! Ik heb zelf ook al aan een voorsingel zitten denken, maar het zadel wat ik hiervoor had (dat is uiteindelijk verkocht omdat de boom gebroken was en na het maken niet goed meer paste) schoof nooit..

Bah, lastig.. Maar ik ga iig zeker iéts doen, dit is zo echt geen doen meer idd!

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart

Moonlover

Berichten: 1547
Geregistreerd: 25-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 08:56

Kan je er anders geen staartriem aan zetten..?

gomir

Berichten: 23773
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 16:38

Heb je weleens gereden met een zadel met staartriem Moonlover Verward dat is echt hopeloos...Het zadel schuift niet meer, maar die druk komt dan op de staart Verdrietig Ik heb nog nooit meegemaakt dat een paard daardoor beter ging lopen

Met mijn zusjes zadel hebben we hetzelfde probleem trouwens. Zadel lag wel echt goed een jaar geleden, maar schuift nu ook weer hopeloos...Verdrietig Ze rijdt nu tijdelijk met het oude zadeltje waar we meestal paarden mee beleren. Dat ligt iets beter. Wij gaan geen nieuw zadel meer komen, want die pony gaat na het groene seizoen weg...
Ik zou er als ik jou was weer achteraan gaan. Je hebt daar al een hoop geld naar toe gebracht, laten ze dan nu maar zorgen dat je een goed passend zadel krijgt!

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Saar4
Berichten: 2210
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 17:40

Ik heb precies hetzelfde probleem gehad. Het was heel erg moeilijk om een goed passend zadel te vinden. Uiteindelijk vond ik er een die ongeveer een jaar goed heeft gelegen. Daarna begon hij ook naar voren te schuiven. Eerst is het zadel opgevuld bij de winkel waar ik het gekocht had. Toen paste het helemaal niet meer. Vervolgens deden zij heel moeilijk en toen ben ik naar een echte zadelmaker gegaan. Deze heeft echt van alles gerpobeerd. Het is twee keer opgevuld en uiteindelijk is de achterste singelstoot naar voren geplaatst. Dit had ik ook bij mijn oude zadel. Nu ligt het prima. Dit is bij mijn pony echt het enige wat helpt. Misschien kan je eens vragen hoe ze hierover denken?

Moonlover

Berichten: 1547
Geregistreerd: 25-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 19:39

gomir schreef:
Heb je weleens gereden met een zadel met staartriem Moonlover Verward dat is echt hopeloos...Het zadel schuift niet meer, maar die druk komt dan op de staart Verdrietig Ik heb nog nooit meegemaakt dat een paard daardoor beter ging lopen


Ja, vroeger op een verzorgshet.. bij die bleef het zadel wel goed liggen en ze had er verder geen last van ofzo.

Wruppie
Berichten: 260
Geregistreerd: 17-09-02
Woonplaats: alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 20:02

Moonlover"]
[quote="gomir schreef:
Heb je weleens gereden met een zadel met staartriem Moonlover Verward dat is echt hopeloos...Het zadel schuift niet meer, maar die druk komt dan op de staart Verdrietig Ik heb nog nooit meegemaakt dat een paard daardoor beter ging lopen


Ja, vroeger op een verzorgshet.. bij die bleef het zadel wel goed liggen en ze had er verder geen last van ofzo.
[/quote]

Maaike heeft het hier niet over een shet hoor, maar over een paard, en om dan met staartriem te rijden is zeker niet fijn voor het paard.
IK zou het er ook niet bij laten zitten, zo'n zadel kost veel geld en als het dan nog niet past terwijl ze zeiden van wel, zou ik zeker een 2nd opinion laten doen.

gomir

Berichten: 23773
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 22:08

Citaat:
uiteindelijk is de achterste singelstoot naar voren geplaatst. Dit had ik ook bij mijn oude zadel. Nu ligt het prima. Dit is bij mijn pony echt het enige wat helpt. Misschien kan je eens vragen hoe ze hierover denken?


Dit heeft mijn zusjes zadel ook, maar het blijft naar voren schuiven. Bij de meeste pony's en paarden met ponybuik helpt dat wel *LOL*

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-03 07:34

Een staartriem is om boven genoemde redenen niet echt een optie, bovendien vind ik dat wel heel knullig staan bij een paard van 1.68 m Haha!.
Als er echt geen oplossing is kan ik altijd nog met een voorsingel gaan rijden, maar eigenlijk moet het zadel zélf blijven liggen natuurlijk..

Dat van die singelstoten kan ik idd altijd eens vragen . Alleen heeft Gras niet bepaald een ponybuik.. Eerder een vrij slank buikje Knipoog.

Ik zit nu te twijfelen tussen meteen een second opinion laten doen (daarvoor zit ik nu trouwens aan Fugers uit Soest te denken, daar heb ik zelf goede ervaringen mee en heb goede dingen over hem gehoord) of toch nog een keer naar de Heuvelhoeve bellen. En dan niet om te vragen of het weer opgevuld kan worden ( ), maar om eens duidelijk te zeggen dat ik graag een góede oplossing van mevrouw wil. Maarja, of ze die heeft..

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart

gomir

Berichten: 23773
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-03 10:23

Je niet afvragen of ze die heeft, ze zorgt maar dat ze die heeft Tong uitsteken

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Saar4
Berichten: 2210
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-03 14:50

Mijn pony heeft ook geen ponybuik hoor. Boos! Gomir, ik ben diep beledigd. Knipoog Ik rij er endurance mee en met buik zou ze denk ik neervallen. Wel is mijn pony licht overbouwd. Dus ja, dan schuift alles wat makkelijker naar voren. Ach, je kan het in ieder geval vragen.
Een staartriem was mij toen ook aangeraden, maar dat vind ik echt geen gezicht. Bij een shetlander oké, maar bij een grote pony of paard vind ik het helemaal niks.

gomir

Berichten: 23773
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-03 21:59

Onze zadelmaker gaf als verklaring voor die extra stoot dat de singel dan iets verder naar voren ligt(zeg maar in het diepste punt van de buik). de singel kan dan niet meer glijden en het zadel meetrekken

Met ponybuik bedoel ik geen dikke buik, maar zo'n lekker rond aflopend buikje Knipoog

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-03 14:40

gomir schreef:
Je niet afvragen of ze die heeft, ze zorgt maar dat ze die heeft Tong uitsteken


Ja, heb je gelijk in natuurlijk Haha!

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart

gomir

Berichten: 23773
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-03 17:56

weet ik Schijnheilig

Gewoon eisen dat het opgelost wordt Je hebt er al genoeg geld heen gebracht...Laat je nog even weten hoe het afgelopen is Verward

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-03 18:47

Ja tuurlijk Knipoog. Probleem is alleen dat ik over 3/4 weken op vakantie ga, en Gras in die tijd wel gewoon door iemand anders (door ItsMe Haha!) gereden wordt. Het zadel schuift nu nog niet zó dramatisch dat er niet mee te rijden is, maar ik weet niet hoe snel dat dit keer zal gaan.
Maar er moet als ik op vakantie ga wel gewoon een zadel zijn natuurlijk.
Ik denk dat ik zo snel mogelijk de Heuvelhoeve ga bellen, en dan na de vakantie een second opinion laat doen als mevrouw nog steeds niks heeft opgelost.

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 7 bezoekers