Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Moderators: Coby, Dyonne, Nicole288, C_arola

 
 
Imre

Berichten: 14068
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-06 20:21

Wonderdokter of kwakzalver; een avondje hersenspoelen met Leen Taal

Na een hoop verschillende verhalen over de behandelingen van zomereczeem van dhr Taal in het zomereczeem is te genezen topic viewtopic.php?f=34&t=298523, overigens met wisselend succes, waren Alet en ik beiden benieuwd naar wat de beste man zelf te zeggen had over zijn ‘vernieuwende en unieke methode’ om paarden van deze en andere kwalen af te helpen. Gister gaf hij een lezing in Hippisch Centrum Exloo, de perfecte kans om ons eigen oordeel te vellen.

De avond begon met een leerzaam praatje van dierenarts Harry Nielen van de dierenkliniek in Klijndijk over eerste hulp bij paarden, of eerste hulp bij problemen zoals hij het zelf noemde. Hoewel dhr Nielen duidelijk niet gewend is om voor zo’n grote groep te spreken was zijn verhaal helder en goed te volgen. De powerpoint presentatie zat netjes in elkaar en werd voor het gemakt ook geprint uitgedeeld aan alle bezoekers. Na ruim een uur vertellen en vragen beantwoorden verhuisden we naar de binnenbak voor een workshop verbanden leggen, waarbij we dit zelf konden uitproberen op een aantal meegebrachte arabieren.

Na een pauze van een uur, met een flink bord boerenkool met worst, was het tijd voor Leen Taal. Als eerste kregen we een invulformulier van zijn bedrijf NovelCure over het aantal paarden in bezit, gebruiksdoel en huisvesting. Het doel hiervan is ons nooit duidelijk geworden. Taal begon meteen met een flink aantal beschuldigingen richting de hedendaagse paardeneigenaren. Zo was het onvergeeflijk dat wij allen onze paarden, dit edele dier dat in vrijheid hoort te leven, opsluiten achter hekken en tralies. Let op: zijn verhaal gaat gepaard met stemverheffing op het juiste moment om de ernst van deze zaken nog eens extra te benadrukken.

De basis van zijn verhaal: paarden leggen per dag ongeveer 35 kilometer af, voornamelijk in stap terwijl hij graast. Draven en galopperen doen ze slechts enkele minuten. De huidige wijze van paarden houden (lees: veel op stal en er alleen uit om een uurtje te trainen) is dus onnatuurlijk en stressvol. Door teveel en verkeerde voeding en de eerdergenoemde stress bouwt het lichaam gifstoffen op in de bindweefsels, waarvan paarden uiteindelijk ziek worden omdat het lichaam het niet voldoende kan afbreken. Volgens Taal is 70 procent van de paarden ziek en herkennen hun eigenaren dit negen van de tien keer niet. Een gewaagde uitspraak die onderbouwd werd door veel grafieken en tabellen met niet nader verklaarde bloedwaarden en vaktermen. Deze gingen allemaal gepaard met een flinke stemverheffing om de ernst ervan goed te laten overkomen. Zomereczeem is trouwens het toppunt van stressuiting.

Leen Taal noemt zichzelf uitvinder en wetenschapper. Hij is biochemicus, geen arts, en heeft een groot deel van zijn leven gewerkt als specialist bij Shell. Na een vervroegd pensioen stortte hij zich op het vinden van een andere geneeswijze van staart- en maneneczeem voor een van de paarden van de stoeterij van zijn vrouw. Hij was ontevreden over de methoden van de moderne symptoombestrijding en heeft op basis van zijn waarnemingen en kennis de bestaande bloedanalyse verfijnd en een nieuwe therapie ontwikkeld. Hij heeft hiervoor 60 fjordenpaarden in behandeling genomen.

Tijdens zijn toespraak gooide hij met veel vaktermen zonder die te verklaren. Veel mensen keken verward bij zijn woorden en na afloop hebben we staan praten met een man die er inderdaad weinig van had begrepen. We zijn nou eenmaal niet allemaal bioloog. Hij maakte taalfouten die voor een wetenschapper wel erg vreemd zijn (cumultatief in plaats van cumulatief, fructrose en fibromalgie om maar een paar te noemen). Ook sprak hij over verkeerde eczeembehandeling door het gebruik van een Boetedeken (de Boettdeken dus), een ware kwelling voor het paard en absolute ondingen. Ze heten niet voor niets Boetedekens en zouden massaal in de vuilnisbak moeten verdwijnen. Binnenkort verschijnt hier een artikel over in een tijdschrift. Welk tijdschrift vertelde hij er helaas niet bij. Taal is sowieso meester in het weglaten van zeer relevante informatie. Zo heeft hij het erg veel over wat men fout doet met betrekking tot zijn paarden (veel), maar niet over wat dan wel goed zou zijn. Behalve uiteraard zijn kuren toepassen, a 169 euro per stuk, waarvan je er minimaal twee moet volgen en natuurlijk komt daar het vereiste bloedonderzoek nog overheen. Ook liet hij veel foto’s zien van paarden die zijn kuur met succes hadden afgelegd. Op deze foto’s waren allemaal ongelukkige paarden te zien, maar vaak werd dat beeld vooral versterkt door de houding waarin het paard stond en niet door de uitdrukking van het dier. Een aantal eigenaren van deze paarden zat strategisch verspreid in de zaal en zij werden regelmatig gevraagd om zijn uitspraken te bevestigen. He, Marco?! En durf de man maar eens tegen te spreken. Typisch was dat de foto’s van de ‘genezen’ paarden allemaal in het najaar of de winter waren genomen. Een periode waarin alle eczeempaarden er een stuk beter uitzien. Wij waren dus niet overtuigd. Laat ons een foto zien van een eczemer die er midden in juli onder behandeling keurig uitziet en we stellen ons oordeel een beetje bij. Helaas was dat in geen enkele foto zo. Daar had hij overigens een verklaring voor: eczeem komt niet door mugjes, maar door eerdergenoemde gifstoffen die door stress worden opgebouwd. Door het schuren gaan de jeukende zweren open en komen de gifstoffen naar buiten, die muggen aantrekken waardoor de plekken uiteraard meer geïrriteerd raken. In de zon worden de ontstekingen gevoed door vitamine D en verergeren ze sneller. In de winter is er minder zonlicht, en komt eczeem dus minder tot uiting. De Boettdeken is dus ook nutteloos omdat de muggen niet de veroorzaker zijn van het probleem.

Nog een gewaagde uitspraak: eczeem is niet erfelijk. Dat merries met eczeem veulens geven met verhoogde kans op eczeem komt volgens hem doordat de bloedwaarden van de merries afwijken vanwege de gifstoffen. Dit bloed geven ze via de navelstreng door aan het veulen, dat dus al een aardige lading gifstoffen heeft opgebouwd op het moment van geboorte, waardoor het uiteraard meer kans heeft om eczeem te krijgen. Volgens Taal is de stelling dat zomereczeem erfelijk zou zijn wetenschappelijk naar de prullenbak verwezen.

Het klinkt allemaal heel erg logisch: paard heeft stress en verkeerde voeding/levenspatroon. Hierdoor raakt het lichaam in onbalans en hopen gifstoffen zich op. Dit gaat een aantal jaren goed, maar uiteindelijk komt dit tot uiting in bijvoorbeeld gedragsproblemen, bewegingsbeperkingen, drachtigheidsproblemen en als toppunt eczeem. Als dit zo is, waarom krijgen ook paarden die hun hele leven dag en nacht in de wei staan en dus volgens de beredenering van Taal minder stress hebben omdat ze natuurlijker leven, ook eczeem? En hoe kan het dat deze paarden gewoon drachtig worden? Als Taal zo begaan is met het lot van onze paarden, waarom legt hij dan niet uit wat we kunnen doen om het onze dieren zo aangenaam mogelijk te maken door simpele aanpassingen in hun dagelijks leven? Waarom is zijn behandelingsmethode zo duur? Waarom zijn de werkzame stoffen in zijn kuren niet één keer genoemd? En als zijn bevindingen zo baanbrekend zijn, waarom vind je er dan geen publicaties over als je Leen Taal en NovelCure googled? Het succes van Taal is deels te danken aan zijn overdonderende manier van spreken. Als een soort Emiel Ratelband loopt hij prekend door de zaal, op de juiste momenten zijn stem verheffend. Voeg hier een aantal heftige plaatjes van zielige paarden en een uiteraard met volledige genezing aan toe en een aantal goedgelovigen trekt zijn portemonnee.

Volgens Taal is het slagingspercentage 82 tot 87 procent. Wij blijven sceptisch.Zie voor meer informatie http://www.novelcure.nl


Anoniem

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-06 20:56

Ik krijg zomaar het idee dat meneer Taal in jou geen nieuwe gelovige gevonden heeft

Was er ook de mogelijkheid om hem achteraf vragen te stellen? En werden die dan duidelijk beantwoord?
Na het lezen van je verslag heb ìk nog wel wat vraagjes voor meneer Taal. Het lijkt mij dan ook beter om zijn lezingen maar niet bij te wonen.
Dat zou wel eens 'ongezellig' kunnen worden

Lante

Berichten: 11377
Geregistreerd: 18-06-04
Woonplaats: Frl

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-06 20:58

Toch raar; het lijkt mij een vreselijk onaardige, tiranieke en twijfel achtige man en 'therapie', maarrrr... hoe is het dan mogelijk dat ons paard geen last heeft manen eczeem na het gebruik van de medicatie van Dr. Leen Taal? Je bent welkom hoor in Julli 2006!!
De Boett deken werkte goed, maar dit werkt nòg beter bij ons paard. Wellicht hèt nieuwe placebo voor paarden èn paarden eigenaren met zomer eczeem..?!

~Het leven wordt achterwaarts begrepen, maar moet voorwaarts geleefd worden.~

Kierkegaard

Suzy

Berichten: 2241
Geregistreerd: 16-02-02
Woonplaats: Ittervoort ( L)

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-06 21:08

mooi verhaal, ik ben ook een tijdje geinteresseerd geweest in z'n verhaal, maar mede door zijn "fouten" in zijn theorie heb ik er niet erg veel vertrouwen in. Hij plaatst, zoals het op mij overkomt, zichzelf als als oud-medewerker van Shell boven de hele massa van dierenartsen en veeartsen. Hij schijnt het immers beter te weten....
En als ik van mensen hoor dat je niet eens, of erg nors op je vragen in gaat, maak je je natuurlijk niet erg populair (iig niet bij mij)

En trouwens, ik dacht dat vitamine D juist een remmende invloed heeft op een otnstekingsreactie

Sancho, Nationaal Kampioen M1 Haflingers 2010 !

immerslief

Berichten: 405
Geregistreerd: 28-11-04
Woonplaats: vleuten

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-06 21:15

volgens mij kunne de wilde paarden op de veluwe bijv. ook zomerexeem krijgen en die lopen ook de hele dag en eten natuurlijke producten en hebben niet of nouwlijks stress. wat elke dier wel wat vaan heeft want een beetje stress is niet verkeerd. ik snap dat zijn product best kan werken. en die krijgen die wilde paarden ook niet. ik ken verder zijn werking niet enzo. vitamine D is juist als je in de zomer goed voelt en in de winter die dip krijgt door te weinig vitamine D.

7 juni om 10 over 12 s'nachts was het zover een nieuw wereldburgertje erbij. en de 2de is on her way.

Deau
Berichten: 5894
Geregistreerd: 15-02-04

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-06 21:28

Ik heb nooit echt goed gelooft in zijn verhaal. Ik wou het eerst maar eens een jaar afwachten voordat ik aan de kuur zou beginnen. Of er wel goede resultaten zouden komen.

Toch vind ik een deel van zijn verhaal wel kloppen. De stress totaal niet. Mijn merrie staat in de zomer 24/7 buiten. Met vriendjes, lekker eten, beetje rijden en dan vaak buitenrijden. Heerlijk leven.

Zelf denk ik dat de eiwitten er mee te maken hebben en zonlicht. Sommige paarden zijn gewoon extreem gevoelig voor eitwitten. Die hopen zich op in de lever. Lever kan al de eiwitten niet meer aan. Krijgen jeuk en doormiddel van de zon droogt de huid super erg uit. Ook zullen de vliegjes er wel mee te maken hebben.

Het begint dus van binnen uit. Het reinigen van het hele lichaam en dan nog voorzorgsmaatregelen voor zon/vliegjes/eiwitten.
Ik zeg natuurlijk niet dat dit allemaal klopt. Maar dat is mijn idee van het verhaal. Door een boetdeken word zonlicht tegen gehouden en de vliegjes.

balli

Berichten: 1490
Geregistreerd: 01-02-05
Woonplaats: Utrecht

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-06 21:30

tsss als ik het zo lees zou ik echt zeggen: kwakzalver... vooral omdat wat ik van jullie hoor het gewoon verkooppraat is...

(wat het trouwens ook niet zo dat 't bij fjorden wel werkte, maar op geen een ijslander? of was dat wat anders?)

en tjah, het punt: heeft gewerkt bij shell zegt al genoeg... alleen maar uit op winst, geld en zoveel mogelijk publiciteit en gelovigen...

Imre

Berichten: 14068
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-06 21:31

Marreke schreef:
Ik krijg zomaar het idee dat meneer Taal in jou geen nieuwe gelovige gevonden heeft

Was er ook de mogelijkheid om hem achteraf vragen te stellen? En werden die dan duidelijk beantwoord?
Na het lezen van je verslag heb ìk nog wel wat vraagjes voor meneer Taal. Het lijkt mij dan ook beter om zijn lezingen maar niet bij te wonen.
Dat zou wel eens 'ongezellig' kunnen worden


Ja er was tijd om vragen te stellen, maar erg kort. Op die vragen kwam wel een duidelijk antwoord, maar helaas stelde (durfde?) niemand kritische vragen. Behalve Alet, maar na haar eerste vraag was er helaas geen tijd voor meer. Wij hadden er na een kwartier al helemaal genoeg van. Als we met eigen vervoer waren geweest waren we dan ook opgestapt. Helaas kon dat niet.

Yvonnelind schreef:
Toch raar; het lijkt mij een vreselijk onaardige, tiranieke en twijfel achtige man en 'therapie', maarrrr... hoe is het dan mogelijk dat ons paard geen last heeft manen eczeem na het gebruik van de medicatie van Dr. Leen Taal? Je bent welkom hoor in Julli 2006!!
De Boett deken werkte goed, maar dit werkt nòg beter bij ons paard. Wellicht hèt nieuwe placebo voor paarden èn paarden eigenaren met zomer eczeem..?!


Ik ben geen fel tegenstander van Taal, zeker niet, maar ook niet overtuigd van zijn methode. Dat het voor sommige paarden werkt heeft hij inmiddels wel bewezen. Jammer dat hij met geen woord repte over de paarden waar het niet bij gewerkt heeft. Dat is een van de redenen waarom ik sceptisch blijf. En let op he, Taal is ingenieur, geen Dr.

Suzy schreef:
mooi verhaal, ik ben ook een tijdje geinteresseerd geweest in z'n verhaal, maar mede door zijn "fouten" in zijn theorie heb ik er niet erg veel vertrouwen in. Hij plaatst, zoals het op mij overkomt, zichzelf als als oud-medewerker van Shell boven de hele massa van dierenartsen en veeartsen. Hij schijnt het immers beter te weten....
En als ik van mensen hoor dat je niet eens, of erg nors op je vragen in gaat, maak je je natuurlijk niet erg populair (iig niet bij mij)


Het ging inderdaad de hele avond over dat de algemene massa fout is en hijzelf doet alles goed en weet alles beter. Hij gelooft heel erg in zijn eigen theorie. Leuk, maar ik kreeg jeuk van zijn verhaal. Misschien moet ik eens een van zijn kuren proberen.

Citaat:
En trouwens, ik dacht dat vitamine D juist een remmende invloed heeft op een otnstekingsreactie


Ja dat dacht ik ook, maar hij had het er toch echt over dat eczeem erger wordt van zonlicht.

immerslief schreef:
volgens mij kunne de wilde paarden op de veluwe bijv. ook zomerexeem krijgen en die lopen ook de hele dag en eten natuurlijke producten en hebben niet of nouwlijks stress. wat elke dier wel wat vaan heeft want een beetje stress is niet verkeerd. ik snap dat zijn product best kan werken. en die krijgen die wilde paarden ook niet.


Exact waar wij bij ons grote vraagtekens over opkwamen: de paarden die in een reservaat leven en wel eczeem hebben, hoe verklaard hij dat dan? Helaas was er geen tijd om die vraag te stellen. Zie voor een reactie op vitamine D mijn antwoord hierboven.

Imre

Berichten: 14068
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-06 21:45

Steffie89 schreef:
Zelf denk ik dat de eiwitten er mee te maken hebben en zonlicht. Sommige paarden zijn gewoon extreem gevoelig voor eitwitten. Die hopen zich op in de lever. Lever kan al de eiwitten niet meer aan. Krijgen jeuk en doormiddel van de zon droogt de huid super erg uit. Ook zullen de vliegjes er wel mee te maken hebben.

Het begint dus van binnen uit. Het reinigen van het hele lichaam en dan nog voorzorgsmaatregelen voor zon/vliegjes/eiwitten.
Ik zeg natuurlijk niet dat dit allemaal klopt. Maar dat is mijn idee van het verhaal. Door een boetdeken word zonlicht tegen gehouden en de vliegjes.


Zijn verhaal bevat absoluut veel waarheden. Tuurlijk klopt het dat paarden en veel mensen tegenwoordig niet meer zo dicht bij de natuur staan en er daardoor allerlei (medische) problemen ontstaan, om die conclusie te trekken hoef je geen wetenschapper te zijn. Dat het van binnenuit begint zegt hij ook, lijkt mij ook zeker waar, maar hij heeft het erover dat suikers en niet eiwitten de grootste boosdoeners zijn. Hij heeft in samenwerking met Subli trouwens een speciale brok ontwikkeld voor eczemers.

balli schreef:
tsss als ik het zo lees zou ik echt zeggen: kwakzalver... vooral omdat wat ik van jullie hoor het gewoon verkooppraat is...

(wat het trouwens ook niet zo dat 't bij fjorden wel werkte, maar op geen een ijslander? of was dat wat anders?)

en tjah, het punt: heeft gewerkt bij shell zegt al genoeg... alleen maar uit op winst, geld en zoveel mogelijk publiciteit en gelovigen...
In het topic dat ik aan het begin van het stuk noem staat geloof ik een verhaal van een fjord waarbij het absoluut niet geholpen heeft. Zelf zegt hij dat het niet van het ras afhankelijk is en dat het in 82 tot 87 procent van alle gevallen werkt. Afgelopen jaar heeft hij 2100 paarden in binnen en buitenland behandeld, het totaal staat op ongeveer 6000 sinds hij is begonnen.

Jessie88
Berichten: 3312
Geregistreerd: 15-02-03
Woonplaats: IJsland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 00:15

Yvonnelind schreef:
Toch raar; het lijkt mij een vreselijk onaardige, tiranieke en twijfel achtige man en 'therapie', maarrrr... hoe is het dan mogelijk dat ons paard geen last heeft manen eczeem na het gebruik van de medicatie van Dr. Leen Taal? Je bent welkom hoor in Julli 2006!!

Idem!

De verhalen die ik over hem als persoon heb gehoord zijn vaak niet al te best. Een goede ervaring met zijn kuur hebben wij daarintegen wel met een van onze merrie's.... meer kan ik er niet van maken...

We zijn overigens bezig met een andere "methode" bij een eczemer, dus ik wacht in spanning af tot de zomer. (meer info via pm)

Luckystory
Berichten: 3355
Geregistreerd: 13-12-05

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 00:43

Dat hele stress verhaal vind ik niet echt kloppen. De meeste paarden krijgen eczeem op hun 2-jaar. Dan staan die beesten nog in de opfok of op de wei. Van stress door opsluiting zal het dan niet zijn hé.
Zo ook mijn merrie, eczeem gekregen op twee jaar, ze liep toen 24/7 buiten met sociaal contact zonder enige vorm van training.

Ik geloof wel dat afvalstoffen ermee te maken hebben, maar dan eerder door verkeerde voeding, slechtwerkende spijsvertering, nieren of lever,... en ook wel stress (maar dan eerder vanuit het karakter van het paard zelf)

En wat maakt zijn kuur zoveel beter dan andere dingen? Voor sommige paarden werkt het, voor andere niet. En dat is bij elk product/behandeling zo. Gewoon weer iets dat aan de hele resem eczeem-behandelingen die reeds bestaan kan toegevoegd worden.

Als ik je verslag zo lees, vind ik wel dat hij erg incompetent overkomt. Veel woorden met weinig inhoud. Maar dat had ik nog al gehoord. Dat je voor een goed onderbouwde uitleg niet bij hem moet zijn.

Anoniem

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 01:05

Yvonnelind schreef:
Je bent welkom hoor in Julli 2006!!

Komt 'ie dan bij jullie? Leuk!!!

*ziet de plaatsnaam en gaat rekenen*
Jammer, mij te ver...

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 05:38

Interessant verslag!

Helaas heeft mijn pony geen baat gehad bij dit prijzige middel van dhr. Taal.
En nu met de boettdeken, HIJ mag het een onding noemen, maar mijn pony komt jeukvrij door de zomer en dat lukte met zijn behandeling niet!

Liezel1
Berichten: 14945
Geregistreerd: 20-10-04

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 07:07

zeer interessant verslag! wij hebben ook een eczeem merrie staan, en tot nu toe doet de bucasdeken wonderen!

Een mening is net als een kont.... Iedereen heeft er een.... De één wat duidelijker aanwezig dan de ander, maar toch....

sassefras
Berichten: 2348
Geregistreerd: 08-06-02
Woonplaats: nijkerk

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 10:23

hai,

vorig jaar heb ik het bij twee van mijn ijsjes geprobeerd, behalve veel pijn in de portomonee hielp het niks, ik vind het een vreselijke lompe boer. ik heb nog eens een poging gedaan tot een normaal gesprek maar dat is echt niet mogelijk. ik doe ze maar zo,n onding aan dat werkt tenminste

sas

Raya

Berichten: 851
Geregistreerd: 17-10-03
Woonplaats: Driebergen

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 10:50

Tja ik weet het niet..!
Ik ben een tijd in Canada geweest op een stoeterij met IJslanders en geen van de paarden had daar eczeem. Ze liepen "vrij" rond en zochten dus hun eigen eten bij mekaar!

Kom je dichter bij grote steden in de buurt dan zag je wel weer eczeempaarden.
Ik denk zelf dat luchtvervuiling een grote rol speelt (immers paarden bij zee, op IJsland en dan in Canada hebben vaak minder of geen last van jeuk!). Op als deze plaatsen is lucht "schoner".

Ook denk ik zeker dat voeding een rol speelt maar hoe precies tja ik ben geen dokter

Nja hopen dat ze er in ieder geval ooit een keer achter komen wat het werkelijk is en het dan ook in alle opzichten werkelijk klinkt!

Groetjes Anne

groetjes Anne

NMPRS merrie te koop! http://ijslander.webs.com/verkoop.htm

EstherHegt
Berichten: 3340
Geregistreerd: 21-03-05

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 10:56

Ik heb de heer Taal deze korte vraag gesteld: Kunt u mij vertellen om welke alkaloiden en glucosiden het gaat in betreffende middelen?

Antwoord heb ik wel gekregen maar erg vriendelijk was dat niet. In het kort komt het er op neer dat er geen recepten prijs worden gegeven, en mijn vraag is doorgestuurd naar de juridische afdeling van het bedrijf, met de mededeling dat ik me op glad ijs begeef.
Bizar dus, want om welke alkaloïden en glucosiden gaat het, is toch een legitieme vraag lijkt me voordat je besluit het middel te gebruiken.
Ik heb ook begrepen dat als je de kuur doet een vrijwaringsverklaring moet tekenen, kan iemand mij vertellen of dat klopt?

Esther

Imre

Berichten: 14068
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-06 11:23

Falka schreef:
Ik heb de heer Taal deze korte vraag gesteld: Kunt u mij vertellen om welke alkaloiden en glucosiden het gaat in betreffende middelen?

Antwoord heb ik wel gekregen maar erg vriendelijk was dat niet. In het kort komt het er op neer dat er geen recepten prijs worden gegeven, en mijn vraag is doorgestuurd naar de juridische afdeling van het bedrijf, met de mededeling dat ik me op glad ijs begeef.
Bizar dus, want om welke alkaloïden en glucosiden gaat het, is toch een legitieme vraag lijkt me voordat je besluit het middel te gebruiken.
Ik heb ook begrepen dat als je de kuur doet een vrijwaringsverklaring moet tekenen, kan iemand mij vertellen of dat klopt?

Esther


Ik krijg steeds meer de kriebels als ik dit lees!

Een simpele google zoekopdracht levert het volgende op: Voor planteneters zijn alkaloïden giftige stoffen. De plant maakt deze stoffen vaak om de aanval van planteneters tegen te gaan. Alkaloïden vormen een belangrijke doodsoorzaak van vee dat graast in natuur(lijke)gebieden waar planten voorkomen zoals lupinen, Delphinium en kuiskruid.

Bron: http://www.natuurlijkerwijs.com/planten_stoffen.htm Hier staan ook verklaringen van andere stoffen die in zijn middel zitten.

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 11:43

Falka schreef:
Ik heb ook begrepen dat als je de kuur doet een vrijwaringsverklaring moet tekenen, kan iemand mij vertellen of dat klopt?

Esther


Ik heb niets hoeven tekenen. Heb de kuur verkregen via dierenarts van der Holst, met wie hij destijds samenwerkte voor het Fjordenstamboek.

Rauka

Berichten: 763
Geregistreerd: 09-03-04

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 11:46

interessant om dit zo te lezen!
deze man doet mij erg aan de vorige eigenaar van mijn paard(naam over PB ) denken; ik ben fantastisch en ik ben ervan overtuigd dat ik de enige ben die het goed doet.

ráka, altijd eczeemgevoelig geweest, kreeg ineens giga veel jeuk toen ze verhuisde. stress, overduidelijk.
maar waarom krijgen mensen eczeem? als ze een allergie hebben. waar zijn die paarden dan overgevoelig voor? volgens mij is dat de vraag die heel diep uitgezocht moet worden. en volgens mij is het antwoord voor elk paard anders.

EstherHegt
Berichten: 3340
Geregistreerd: 21-03-05

Re: Wonderdokter of kwakzalver; een avondje met Leen Taal

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 12:28

[quote="maaike van de vis
Ik heb niets hoeven tekenen. Heb de kuur verkregen via dierenarts van der Holst, met wie hij destijds samenwerkte voor het Fjordenstamboek.[/quote]

Staat er op de verpakking een patentnummer? Ik heb in de patentendatabase gezocht of ik op die manier er achter kon komen om welke alkaloiden en glucosiden het gaat. Maar bij de patentenbank heb ik niets kunnen vinden.
Het is ook geen geregistreerd diergeneesmiddel, dus er is niet achter te komen om welke stoffen het gaat. Op de verpakking staat voedingsupplement ( foto uitvergroten op de website novelcure) Ik vind persoonlijk 169 euro erg duur voor een supplement.

Esther

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 12:32

Sorry, ik heb de verpakking niet meer, heb het al 2 jaar geleden gebruikt.
Heb me toen denk ik een beetje laten meeslepen door de positieve verhalen uit de Fjordenwereld, en "genezingen" die ik ook met eigen ogen hebt gezien.
Maar ja, je wil alles proberen om je pony te helpen, toch?

EstherHegt
Berichten: 3340
Geregistreerd: 21-03-05

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 12:38

Ja tuurlijk probeer je de ponnie te helpen.
Wij hebben hier gelukkig geen eczemers staan, we hebben er wel een gehad, dus ik weet hoe akelig het is, in december is de eczemer overleden.
Bij haar kwam het door haar metabolisme wat helemaal in de war lag. Dus had niets met seizoenen en/of mugjes te maken. Wij wonen midden in een natuurgebied ( veen) dus aan muggen geen gebrek.

Esther

Alet

Berichten: 5505
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: Yde

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 16:50

Ik meld me dan ook in dit topic. Ik ben Alet uit het stuk van Wind.
Tijdens de preek van meneer Taal kon ik me zo nu en dan niet inhouden en zei ik vaak op iets te luide toon wat ik er van vond. Bijvoorbeeld de getoonde foto's van paarden met eczeem na behandeling door meneer Taal. De haren groeiden weer aan op de aangetaste plaatsen, deze foto's waren allemaal zo rond de winter genomen. Toen ik iets te luid opmerkte dat bij elk paard met eczeem de haren in de winter weer aangroeien werd hier niet een op gereageerd, hij liep eerder strategisch bij ons vandaan. Op een gegeven moment kwam hij niet eens meer bij ons in de buurt...
Het viel mij ook zo tegen dat er geen kritische vragen werden gesteld! Dat terwijl de aanwezige dierenarts (iemand met kennis van zaken en papier) overspoeld werd met vragen en opmerkingen over zijn EHBO bij paarden. Ik denk dat dit voornamelijk kwam door de houding van meneer Taal; het is een erg dominante verschijning, hij overdondert de mensen.
Toen ik vroeg of ik een vraag mocht stellen liep er ineens iemand naar hem toe die hem iets influisterde. Pas daarna kon ik mijn vraag stellen. Daarna was er ineens geen tijd meer.
Ik vraag me dan ook af wat er in zijn oor gefluisterd is... iets in de trant van 'Nu afkappen, nu komen de irritante vragen" ?!

Ik had graag willen vragen wat de werkzame stoffen waren, wat andere mogelijkheden zijn om je paard zo weinig mogelijk gifstoffen 'toe te dienen', waarom de kuur zo prijzig is, etc. Helaas geen tijd meer.

Ik heb behoorlijk de kriebels gekregen om nogmaals naar een lezing te gaan en dan ook tussendoor deze vragen te stellen. En ik zou eens goed opletten of dezelfde 'Marco's en Harry's' weer in de zaal zouden zitten...
Ook zou ik dan bijvoorbeeld meer opheldering willen wat betreft alle getoonde grafieken en bloedwaardes. Want waar deze werkelijk op sloegen werd in geen enkel geval uitgelegd.

Ik ben met meer vraagtekens weggegaan dan dat ik er gekomen was.

Faber quisque fortunae suae

EstherHegt
Berichten: 3340
Geregistreerd: 21-03-05

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-06 18:59

Alet schreef:
Ook zou ik dan bijvoorbeeld meer opheldering willen wat betreft alle getoonde grafieken en bloedwaardes. Want waar deze werkelijk op sloegen werd in geen enkel geval uitgelegd.

Ik ben met meer vraagtekens weggegaan dan dat ik er gekomen was.


Dat van die bloedwaardes en grafieken begrijp ik ook niet, als je dat laat zien, dan lijkt me het een logisch gevolg om dan ook uit te leggen waarom dit gebeurt, en wat er dan zo ziek is aan het systeem van een eczemer? De werkzame stoffen lijkt me ook wel een vraag om antwoord op te geven, al is het maar om geruststelling. Als ik zelf medicijnen slik wil ik wel graag de eventuele bijwerkingen weten bijvoorbeeld. Zeker als het om alkaloïden gaat.

Op het kruiskruidforum loopt een draad over diergeneesmiddelen en/of voedingsupplementen, naar aanleiding van de vraag om welke alkaloiden en glucosiden het gaat.
http://www.kruiskruidforum.nl/forum/viewtopic.php?t=330
Het zou fijn zijn om daar ook reaktie te geven over de ongerustheid over de werkzame stoffen.
Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de wetenschappelijke basis van deze eczeemkuur. En de publicaties. Gaat het om een aanvullend diervoeder, of gaat het om een geneesmiddel? Wat is dan het verschil in prijs?

Esther


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aimuis, carineken, Fleur_Laura, Freddydeshet, GrapeshotBot, hagelslag, henshem, M_Vainqueur, Mieppony, mirriejj, Prince, steefvicky en 17 bezoekers