Mijn zus houdt enorm van koken en dit jaar heeft ze in haar nieuwe huis eindelijk haar droomkeuken met heel veel ruimte. Dus gaat ze 1e kerstdag ons verwennen met een 7 gangen diner. Nu is zij ook echt een wijndrinker dus zal er bij elke gang ook vast een andere wijn zijn.
Maar ik hou helemaal niet van wijn. En mijn vrouw en ik drinken eigenlijk sowieso nooit alcohol (ook hebben we heel erg de hoop dat mijn vrouw zwanger is dus dan kan ze sowieso niet drinken)
Ook zijn er nog meer familieleden die geen alcohol drinken en zullen er wat moeten bobben.
Nu heeft mijn zus ons gevraagd of wij willen nadenken wat we willen drinken bij het eten. Hele avond water drinken vind ik ook niet lekker. Standaard frisdrank zonde van de smaak van t eten.
Alcohol vrije wijn ben ik bang dat ik dat ook niet lust.
Druivensap? Water met lekker stukjes fruit erin is ook altijd leuk . Ik vind van frisdrank eigenlijk alleen crystal clear lekker, al het andere is mij veel te zoet
Dit kocht mijn moeder voor me voor het kerstdiner toen ik zwanger was.
Poking Stick: about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos
Je zou ook naar verschillende theesoorten kunnen kijken. Steeds meer restaurants hebben niet alleen een wijn/spijs-combinatie maar ook een thee/spijscombinatie.
Groene thee (niet met kokend water zetten dan wordt het bitter) past bij vis en lichte voorgerechten.
Bij stevigere hoofdgerechten of kaas passen zwaardere theesoorten als Lapsang Souchong.
Bij desserts passen thee met fruitaroma's of bloemigere thee's, zoals darjeeling.
De truc is dansen op de gulden middenweg, dat red ik nog maar net.
Ik vind een alcoholvrije mojito altijd wel lekker. Munt, limoen, suikerwater en spa rood met veel ijsklontjes. Kan je zo sterk maken als je zelf wil.
Smaakwater zelf maken Sinasappel met aardbeien en munt Munt, limoen of citroen Munt met komkommer En overal veel ijs bij. Maar dat vind ik erg lekker ::
Alcoholvrije Hugo met een ijsblokje, schijfje limoen en een takje munt. Heel feestelijk en absoluut niet te vergelijken met alcoholvrije wijn. Alcoholvrije Jillz vind ik ook heerlijk.
Alcoholvrije bubbels misschien? Smaakt niet heel erg als wijn, maar ook niet zo zoet als frisdrank en is lekker feestelijk. Crodino is een alcholvrij aperitiefje dat wel een beetje dat bittere van alcohol heeft. Ame is wel echt zoet, maar wel lekker. En ik vind tonic altijd ook wel oke, alweer omdat het niet zo zoet is. En als er mensen zijn die bier lekker vinden, dan is er tegenwoordig behoorlijk wat lekker alcoholvrij bier. Met name Heiniken 0.0 en Riegele Liberis alkoholfrei (verkrijgbaar bij de appie, er staat groot 2+3 op het etiket) vind ik lekker.
Ik houd zelf wel van een wijntje/biertje en drink deze dranken bij het eten omdat ze ook 'iets' hebben dat alcoholische dranken bieden, dus weet niet of mijn smaak bij je past. Verder drink ik graag spa rood (evt. met vers fruit erin, zoals komkommer, citroen, enz) bij het eten. Dat is net wat feestelijker dan plat water.
Ik heb maar dat is misschien meer voor de kinderen, ranja gehaald was ook nog in de aanbieding. En denk iets van Cola erbij en Dubbeldrank. M'n broer drinkt wel bier, m'n moeder wijn, en m'n opa beerenburg dus ik haal sowieso niet voor iedereen drinken dus die moeten het maar gewoon zelf mee nemen
Normaal gesproken drink ik alleen water en in het weekend wel eens thee. Als ik frisdrank koop is het Crystal Clear in de smaak cactus. Met de kerstdagen drink ik Bitter Lemon en in de avond een kop Latte Macchiato.