Ik wil graag een pompoentaart bakken voor een lunch met collega’s maar er is iemand bij die zo min mogelijk melkproducten eet.
Nu hebben de meeste pompoentaarten melk in het recept zitten en kwam ik enkele (vega) varianten tegen met kokosmelk. Ik heb eigenlijk heel benieuwd of deze taarten smakelijk zijn Als het niet direct een aanrader is maak ik liever iets anders met pompoen (en zonder melk) namelijk
Lekkere recepten zie ik ook graag langs komen overigens!
Als ik het kan vervangen voor amandelmelk zou het echt perfect zijn! Ik ben bang voor de iet wat overheersende kokossmaak als ik voor kokosmelk zou gaan, en ik kan helaas niet even oefenen van te voren.
Wij vervangen room in gerechten vaak door ongezoete sojamelk. Gaat altijd prima, en ik durf wel te gokken dat dat in een quiche/hartige taart ook goed gaat.
Oh ja, dat is wel handig te vermelden, ikzelf lust eigenlijk geen soja Amandelmelk etc gaat wel goed maar er zit iets in sojamelk wat mij niet zo goed smaakt.
Ik weet het hele recept niet maar 9/10 keer proef je de soja echt niet meer terug hoor. Pompoen heeft een sterke smaak en zeker als je het nog kruidt hoef je er niks om te laten.
We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
Inderdaad melk gewoon vervangen door ongezoete amandelmelk, en room door alpro room, of de albert heijn heeft ook eigen merk soja room. Daar smaak je echt geen soja in!
I'm gonna wash that man right out of my hair Take my hips to a man who cares Sheela na gig - you exhibitionist
Ik zou inderdaad ook havermelk aanraden, en ook de kookroom van Oatly inderdaad. Bij grote supermarkten heb je ook nog wel eens "Oatly Barista", die vind ik zelf fijner dan de normale, de barista versie is namelijk wat "vettiger". Ik gebruik het voor cappuchino's, maar doe het ook door m'n baksels.
Ik sta zelf niet meer zo stil bij de smaak denk ik, ik vind tegenwoordig "echte melk" juist een sterke smaak hebben, hihi. Weet niet hoeveel melk er in moest trouwens?
Enne...heb je receptje? Ik wil pompoentaart maken studieontwijkend gedrag, haha
Hopelijk valt je taart in de smaak! Ik heb wel eens pompoentaart gemaakt en de melk gewoon vervangen voor sojamelk volgens mij. Ik vind havermelk zelf niet zo lekker en amandelmelk een typische smaak hebben - maar anderen hebben dat met sojamelk misschien. (Hoewel ik het idee heb dat je sojamelk minder proeft in een recept).
Achteraf had ik misschien iets meer soorten vervangende melk moeten kopen zodat ik ervoor even kon proeven maar het is in elk geval een leuk experiment geworden Kreeg wel complimenten voor de geur in huis
Er gaat 500ml melk in, wel vrij veel vandaar dat vervanging echt nodig was en ik ben al erg blij met al de genoemde de alternatieven voor kokosmelk!
Er bestaan trouwens ook veel lactosevrije producten tegenwoordig, zoals melk, room, roomkaas, crème fraiche etc. Dan heb je wel de melksmaak, maar niet de lactose-ingrediënten, in geval van intolerantie.
You can't control the clouds that you are under A symphony takes patience, a little pain and wonder Some days are violins, and some are thunder
Dankje voor het recept! Maareh...viel het uiteindelijk nou in de smaak, of weet je dat nog niet? Als het in de smaak valt met oatly, ga ik 'm namelijk morgen ook maken.
Haha, ja, hij viel in de smaak! Complimentjes zelfs van de moeilijke/kritische eters dus geslaagd! Hij smaakte na een nachtje afkoelen ook echt wel minder sterk dan gisteravond toen ik de gaarheid moest testen in de oven.
Ooh top! Nou, dan ga ik die ook maken. Misschien toch nog niet morgen, maar donderdag of vrijdag, dan kan 'ie namelijk mee naar de schoonfamilie in het weekend. Zal dan tegen die tijd ook wel even laten weten hoe het was!
Was het trouwens ingewikkeld om de bodem te maken? Ik vind dat altijd zo'n rotklus...
Ik vind 'm er heerlijk uit zien trouwens, kom maar brengen hoor!
De bodem was heel simpel was is alleen wat werk de boter door de bloem te verkuimelen want ik heb geen keukenmachine, daarna ei en scheutje melk erbij, even kneden en koelen. En natuurlijk kort blind bakken. Eigenlijk is het een vrij makkelijke taart, ik ga hem zeker voor de kerst weer maken