Tips voor eerste pup?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

 
 
Horseloverl
Berichten: 2222
Geregistreerd: 27-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 21:44

Als ze vasthouden vind ik het niet normaal als pup. Happen oke, maar vasthouden nee. Dat ga je er bij mij niet in krijgen.
Voor de rest hier boven: jouw mening, niet de mijne

En daarbij ik zie in je profiel dat jij ook 19 bent, dus waarom zou jouw manier beter zijn dan de mijne? Omdat Jij een boek hebt gelezen? Eigenlijk hebben wij beide niet genoeg ervaring om te kunnen oordelen over elkaar.

Roze schoentje


Nikass

Berichten: 16675
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 21:47

Ga ff ergens anders rellen Francieen. Ts wil volgens mij serieuze tips en informatie.

En laat me je zeggen, ik heb wel genoeg ervaring én levenswijsheid ;)


Horseloverl
Berichten: 2222
Geregistreerd: 27-03-13

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 21:48

Dus jullie mogen je mening geven maar ik niet? Ik deel gwn een tip die voor mij heeft gewerkt. Niet meer en niet minder

Roze schoentje

DezeNaam

Berichten: 3353
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 21:49

Vasthouden is ook gewoon normaal. :') Of wou je pup je doodbijten misschien? Dan is er inderdaad echt wel iets mis en zou ik hem ineens laten inslapen.
Pup wou waarschijnlijk gewoon spelen, hij kent de 'mensenregels' niet, dus je kan die regels ook op een normale manier bijbrengen.

Toevallig heb ik geen enkel boek gelezen. :) Toevallig lees ik wel al jarenlang mee op hondenforums die ervoor kiezen om hun honden op een positieve manier op te voeden. Die wetenschappelijke artikels delen over het feit dat deze theorie al lang achterhaald is. Sterker nog, de man achter deze theorie heeft zelf toegegeven dat hij fout zat. Dusja, voor zover 'mijn mening'...

Het is dus geen mening, dat die theorie niet klopt is gewoon een feit.

Horseloverl
Berichten: 2222
Geregistreerd: 27-03-13

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 21:54

weetje ik wil helemaal geen ruzie of gedoe hiervan maken. Ik geef een tip die ik zo geleerd heb. Kan ik niks aan doen, zo is het me geleerd op de cursus. Ik vind het dan erg overdreven dat er zo word gereageerd, ik ben tenslotte nog jong. Het heeft voor mij zo gewerkt voor verkeerd gedrag. Wat jullie daarvan vinden; prima. Ik vind het alleen erg jammer zo

Roze schoentje

DezeNaam

Berichten: 3353
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 21:56

Daarom is het misschien slim om niet altijd alles aan te nemen wat iedereen je zegt, en zelf ook na te gaan of dingen die je leert kloppen.

Kijk, ik heb als 14 jarige hier ook nog in gelooft, hond mocht niet op de bank, niet dit, niet dat... Maar als je genoeg leest kom je er vanzelf wel achter dat dit gewoon allemaal zever is. Dat je jong bent is een flauw excuus, je bent oud genoeg om te lezen en zelf na te denken.

Je hond fysiek pijn doen zal zeker werken, maar is nogal de makkelijke weg moet ik zeggen, en getuigt niet van respect naar je hond toe. Vroeger was het ook normaal om je kind te slaan toch? Doen de meeste mensen nu gelukkig ook niet meer...

Horseloverl
Berichten: 2222
Geregistreerd: 27-03-13

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:00

Hoezo zou je in godsnaam respect moeten hebben voor een hond? Het is een hond, dus doe normaal. Ik ga naar een cursus om te leren dus ik ging er van uit dat dit goed was, dit had ik ook niey kunnen doen.

Roze schoentje

DezeNaam

Berichten: 3353
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:03

Deze reactie zegt echt genoeg dus... Jezus, jij hebt dus geen respect voor je dieren, voor de natuur, de omgeving waar je leeft? Ik mag hopen dat je met de jaren nog wat wijzer wordt...

Je had het misschien beter niet gedaan. Ik ga ervan uit dat je die cursus opgezocht hebt, als je op zoek bent naar een cursus dan leer informeer je je ook op de manier waarop ze de honden daar trainen. Politiehondenscholen staan erom bekend dat ze hun honden hard behandelen om het zacht uit te drukken.

Maar goed, dit gaat behoorlijk off topic.

Horseloverl
Berichten: 2222
Geregistreerd: 27-03-13

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:13

Nee ik heb idd geen respect voor Mn dieren. Het zijn dieren en je hoort ze as dieren te behandelen. Ga mij niet vertellen dat ik geen respect heb voor de BEHOEFTES van mijn dieren. De honden lopen altijd los, lekker bedje, goed eten. Net als mijn paarden. Ik vind niet dat ik respect hoef te hebben voor mijn dieren, dit betekent echter niet dat ik ze mishandel. Ik voorzie ze 1000 procent in hun behoeftes maar ik ga ze niet als mensen zien. Misschien nog iets waar jij van kunt leren. Ik woon Mn hele leven al op een boerderij dus ik weet duvels goed hoe in beesten verzorg en hoe ik ze als beest gelukkig kan maken. Ik weet wanneer ze ziek zijn, of ongelukkig of wanneer het niet meer gaat. Daar moet je soms ook moeilijke keuzes voor maken. Ik heb in dat opzicht genoeg levenservaring. Dus jank niey over 1 ding wat ik verkeerd heb geleerd. girl, get ur sh*t together. Ik nodig je dan ook van harte uit om een keer te komen kijken bij ons op de boerderij

Roze schoentje

sayenti
Berichten: 570
Geregistreerd: 07-08-07
Woonplaats: belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:17

Wat een reactie's zeg.
Pups bijten/houden vast zeker werk honden Bouvier is dan ook een herdershond die gaat/wil werken.

Een hond angstig maken door hem te pijn te doen zou ik nooit aanraden dat gedrag kan ooit terug keren tegen eigenaar.


Hier 4(3grote) honden.
Je kan pas op cursus als de pup volledig geeind is dus 12-13weken.
En zou hem thuis zoveel mogelijk aan dingen laten wennen.
Een maand is niets. Maar zien dat hij niet overprikkeld raakt.

onderschriftloos .

DezeNaam

Berichten: 3353
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:21

_O-
Ik behandel mijn dieren ook gewoon als dieren hoor, daar moet je je geen zorgen om maken. En dat doe ik ook door te kijken wat hun behoeftes ECHT zijn en mij niet te baseren op een theorie waarvan gezegd is dat ze fout is.

Jij denkt dat jij je hond als hond behandelt door hem bij zijn nekvel te pakken. Waarschijnlijk onder de mom van 'moederhond doet dit ook', laat me zeggen dat je dus gewoon fout denkt. Jij behandelt je hond niet als hond door het gedrag van de moederhond na te doen, of wat je DENKT na te doen. Een moederhond heeft het instinct van een moederhond, zit erin gebakken, mensen hebben dit niet. Daarom heb jij dus niet de skills om te communiceren met je hond zoals moederhond dat zou doen.
Jij hebt niet de skills om alle signalen van je hond op te pikken, want geloof me, voordat een moederhond de pup in de nek zou nippen/pakken, daar gaan veel signalen aan vooraf.
Honden zien mensen ook niet als een deel van hun roedel, dat is ook al bewezen. Dus het is compleet zinloos om als mens zijnde even 'hondengedrag' na te gaan doen.

Dus needankje, ik moet niet op een boerderij komen kijken waar mensen hun dieren niet met respect behandelen en nog in de oudheid zijn blijven steken. En nu on-topic graag.

Hier is alleszins een artikel, moest je die plaat toch ooit willen weghalen. http://kynoblog.com/artikelen/dominanti ... rd-station
https://www.whole-dog-journal.com/issue ... 416-1.html
Als iemand nog wat wetenschappelijke onderzoeken heeft, stuur ze even want ik vind ze niet op 1 2 3.
Laatst bijgewerkt door DezeNaam op 29-11-18 22:28, in het totaal 1 keer bewerkt

Horseloverl
Berichten: 2222
Geregistreerd: 27-03-13

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:28

Meid ik zeg net al 30000 keer dat ik dit zo geleerd heb. Lees. Ik heb ook nooit anders gehoord. En ik ga ervan uit dat lessen goed zijn. Wat ga je me vertellen hoe ik denk? Zo denk ik helemaal niet. Daarbij is jouw attitude echt gwn rude. Maar dat las ik ook al in andere berichten op andere topics. So come at me! Kusjes

Roze schoentje

DezeNaam

Berichten: 3353
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:30

Stop eens even met dat belachelijke taalgebruik, zou al heel wat doen. Ik kan inderdaad nogal hard overkomen, zeker als jij op zo'n manier blijft verder praten. :)

Dat jij het zo geleerd hebt, is heel spijtig voor je. Maar nu kies je er dus bewust voor om je honden zo verder te trainen, en weiger je andere dingen aan te nemen.

En nu reageer ik hier gewoon niet meer op je, dit moet geen reltopic worden.

Horseloverl
Berichten: 2222
Geregistreerd: 27-03-13

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:34

Prima, ik heb al een paar jaar geen pup meer. En ik behandel mijn honden goed. Je mag denken wat je wilt. Maar als pup worden ze hier opgevoed, het vastpakken verhaal gebeurd alleen als ze heel erg verkeerd doen en ik denk er zeker over na wat je zegt.

Roze schoentje

Suusjepluus

Berichten: 787
Geregistreerd: 14-09-17
Woonplaats: Tussen iets en niets

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 22:46

Mijn tip: geduld... Bij onze eerste hond kwam er een dag dat ik echt dacht 'dit kan ik niet'. Dat was het dieptepunt, ik wilde het perfect doen en dat kan nou eenmaal niet, want dat bestaat niet. Na een week was dat voorbij en ging het alleen nog maar beter en beter en werden we fijne vriendjes. Nu met een tweede pup heb ik me al voorbereid op een 'ik kan het niet' moment en tot nu toe heb ik dat nog niet gehad. Mijn man wel trouwens, die vond het wel heftig. Het constante opletten op wat doet ie, waar is ie, wat eet ie, moet ie slapen, eten, plassen, leren, socialiseren, doen we alles wel goed enz enz kost me veel energie. Ik heb ooit gehoord dat alle tijd die je het eerste jaar in een hond stopt zich 20 keer terugbetaald. Tot nu toe klopt dat ook zeker met onze oudste hond. Succes en vooral ook veel plezier met je pupje!!

De beste is niet altijd de leukste

Vayo

Berichten: 8042
Geregistreerd: 23-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 23:08

finnens schreef:
W.b.t. puppycursus merk ik dat ik in een lastige periode een pup neem (precies rond kerst), ik heb nog geen hondenschool gevonden die me echt aansprak of vlak na kerst een cursus start. Jimmy die hier genoemd wordt bijv (woon bij zwolle) start pas weer wanneer wij ons pup een maand hebben. Ik lees toch dat er veel wordt aangeraden vroeg te starten ivm inprentingsperiode en socialisatie.
De dichtstbijzijnde martin gaus school is bijna een uur rijden. Wat me wel veel lijkt voor een jonge pup.


Persoonlijk zou ik me daar niet druk om maken. De socialisatie doe je toch grotendeels zelf thuis. Ik nam mijn pup dagelijks naar één nieuw ding/situatie mee. Een keer mee in de auto naar het dorp, de andere dag mee buiten in de buurt van trekkers (wij hadden zelf een akkerbouwbedrijf), dan weer een keer mee naar school de kinderen ophalen, eens mee naar de dierenwinkel.

Socialiseren in de zin van met andere honden leren omgaan, hebben ze eigenlijk al in het nest geleerd. Daar heb ik op cursus nooit niks mee gedaan. Natuurlijk wel buiten de cursus om thuis of in het bos bijv. los laten spelen met een ander klein hondje of pupje.

Op cursus heeft mijn hond nog nooit met een andere hond gespeeld, ook niet met puppycursus. Ik laat hem op cursus zelfs nooit aan de riem snuffelen met andere honden.
Dit klinkt misschien ongezellig, maar nu ik met apporteercursus bezig ben (in voorbereiding op jachtcursus) en de honden regelmatig met meerdere tegelijk los zijn pluk ik daar de vruchten van.
Hij weet dat hij op cursus moet ''werken'', spelen mag hij thuis of in het bos of natuurgebied.
Een vriendin van me heeft op een hele andere hondenschool cursus gevolgd en daar mochten ze wel aan de riem volop aan elkaar snuffelen en aan het einde van de les los spelen.
Gevolg was dat de honden tijdens onder de les ook regelmatig naar elkaar rende en gingen spelen. Als er één ging, gingen ze allemaal mee.

Zelf heb ik mijn pup 16 december gehad dus ook in zo'n tijd. Ik ben pas puppycursus gaan doen toen hij 14 weken was en nooit geen spijt van gehad.
Hij is 24 oktober 1 geworden en we hebben al succesvol puppycursus, vervolgcursus en EGH1 afgerond. Nu volg ik EGH2 en apporteercursus met hem. Hij luistert super en qua karakter ook ontzettend fijn.

moonsparkle
Berichten: 21705
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 23:14

Ik heb mijn hond alles geleerd door middel van positief belonen en afleiden tijdens ongewenst gedrag. Hij loopt altijd overal los, negeert andere honden en loopt er eventueel met een boog omheen als hij vind dat de hond te dicht langs komt. Hij is heel slim en heeft ook wel wat hersengymnastiek nodig dus hij kent ontzettend veel trucjes.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

Vayo

Berichten: 8042
Geregistreerd: 23-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 23:42

Bij mij op de hondenschool trainen we ook veel door te belonen. Wij als baasjes worden er ook goed op getraind om de hond precies op het goede moment te belonen. Ook moeten wij de honden wel eens corrigeren, ook hierbij is het heel erg belangrijk dat je dat op het goede moment doet.
Heel consequent zijn is belangrijk. En bij ons is het echt samen werken als team met wederzijds respect voor elkaar.
Mijn hond moet voor mij WILLEN werken, wij moeten samen plezier erin hebben .... dat staat bij ons voorop.

Als ik op straat soms honden hun baas zie voortslepen, ben ik zo blij dat ik intensief met hem train en cursus volg. Met als resultaat dat ik mijn labrador altijd aan een halsband of simpel jachtlijntje kan hebben en geen slipketting o.i.d. nodig heb.

Galaika

Berichten: 597
Geregistreerd: 05-11-15
Woonplaats: Belgïe

Re: Tips voor eerste pup?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 23:53

Wij hebben 2 weken geleden onze eerste pup opgehaald, een Whippet. Super spannend, heel veel twijfels of we het wel goed doen. Hij is zo goed als zindelijk, nadelen zijn dat hij veel bijt en alleen zijn nog lastig is. Ik hou me, op momenten dat hij iets doet wat een pup nu eenmaal doet, vast aan het idee dat het een voorbijgaande fase is. Al bij al doet hij het super goed, is nu 11 weken en gedraagt zich top!

Veel succes met jullie pup!

finnens

Berichten: 4919
Geregistreerd: 11-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-18 00:03

Nikass, die had ik inderdaad gevonden en ik vond het zeker positief overkomen! Waar ik alleen een beetje mee zat is dat ze met clickermethode werken en ik daar persoonlijk weinig mee heb. Het klinkt misschien stom maar ik vind het vervelend om altijd dat ding mee te hebben en te moeten gebruiken. Ik denk dat het verwarrend wordt als op de cursus clicker wordt gebruikt maar ik dat thuis niet consequent doe. Daarom dat Jimmie mij in eerste instantie meer aansprak. Ik ga er nog wel even over nadenken en me er beter over inlezen, want ik weet er ook nog niet alles van clickeren eerlijk gezegd.

Positief belonen ben ik zeker wel voorstander van, dus in het nekvel grijpen tot ze piept klinkt niet echt als iets dat mij me past. Corrigeren kan ook op andere manier denk ik. Consequentie is natuurlijk heel belangrijk. Maar, mag die discussie over politiehonden etc ergens anders gevoerd worden graag?!

Delphi, dus later op puppycursus hoeft niet perse een probleem te zijn.. hmm. We hebben vooral de eerste maand echt veel tijd (daarna ook genoeg hoor), dus we kunnen inderdaad zelf wel al veel doen qua socialisatie etc. het scheelt ook dat ze nu al veel vreemde mensen, ander hondje en buiten zien. Moet zeggen dat mijn vader ook nooit met ons hond naar pupcursus is geweest en die hond is goud waard qua africhting en karakter. Dus denk dat het voor een groot deel ook wel in eigen handen ligt.

Oh en over voer.. Ik zou graag gewoon brokken gaan voeren.

Bedankt voor de reacties en succes wensen nogmaals. Heb er echt veel aan :)

When was the last time you did something for the first time?

Nikass

Berichten: 16675
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 00:15

Ik vind clickertraining heerlijk, maar ik heb op de meeste wandelingen al lang geen clicker meer bij me. Je gebruikt de clicker vooral om dingen áán te leren, en je leert er zelf goed van timen en gedrag "lezen".

Mijn hond reageert inmiddels op "braaf" precies hetzelfde als op een click. Dus het is niet zo dat je alleen maar afhankelijk bent van het apparaatje.

En als je eenmaal weet hoe het werkt, kun je het toch thuis ook prima gebruiken?
Dat wil niet zeggen dat je hem altijd MOET gebruiken.

Consequent zijn is belangrijk bij dingen die je echt wil van je hond: bijvoorbeeld niet trekken aan de lijn (iets wat heerlijk eenvoudig is om met een clicker aan te leren. En het leukste eraan is dat je hond niet-trekken prettig gaat vinden)
Maar je hoeft niet als een robot door het huis te lopen en 24/7 consequent te zijn. Dat lukt toch niet (wat mij betreft :D )
Laatst bijgewerkt door Nikass op 30-11-18 00:20, in het totaal 1 keer bewerkt

Vayo

Berichten: 8042
Geregistreerd: 23-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 00:17

finnens schreef:
Positief belonen ben ik zeker wel voorstander van, dus in het nekvel grijpen tot ze piept klinkt niet echt als iets dat mij me past. Corrigeren kan ook op andere manier denk ik. Consequentie is natuurlijk heel belangrijk. Maar, mag die discussie over politiehonden etc ergens anders gevoerd worden graag?!

Delphi, dus later op puppycursus hoeft niet perse een probleem te zijn.. hmm. We hebben vooral de eerste maand echt veel tijd (daarna ook genoeg hoor), dus we kunnen inderdaad zelf wel al veel doen qua socialisatie etc. het scheelt ook dat ze nu al veel vreemde mensen, ander hondje en buiten zien. Moet zeggen dat mijn vader ook nooit met ons hond naar pupcursus is geweest en die hond is goud waard qua africhting en karakter. Dus denk dat het voor een groot deel ook wel in eigen handen ligt.

Oh en over voer.. Ik zou graag gewoon brokken gaan voeren.


Ik ben ook van het positief belonen en slechts waar nodig corrigeren (en dan niet pijn doen) en mijn hond reageert daar erg goed op. Ik merk dat hij vertrouwen in mij heeft en echt wilt werken voor mij en niet geheel onbelangrijk ... dat hij er ook enorm veel plezier in heeft!

Nee hoor, ik heb later starten met puppycursus nooit als belemmering gezien. Eigenlijk vond ik het juist fijn. Ik heb hem thuis al laten wennen aan meelopen aan de lijn. Ik heb hem nooit meegetrokken, maar met bemoedigende woorden en daarna beloning stukje voor stukje mee laten lopen. Op de cursus was het erg fijn dat hij al een beetje met me mee liep. Ook doordat hij al een paar weken bij ons was, was hij goed gefocust op mij en boekte wij snel succes op de puppycursus.

Thuis kun je zelf ook al rsutig aan een beetje oefenen. Vooral gaan voor kleine succesjes. Dus niet te veel verwachten en ik stopte ook al snel als iets heel goed ging.


Ik voer zelf ook brokken aan mijn labrador. Hij krijgt Proplan dermacare zalm. Hij doet het er prima op en glanst erg mooi. Dit is ook het voer dat hij bij de fokker kreeg. We zijn nu overgestapt naar de volwassenbrok, maar wel dezelfde variant.

Nikass

Berichten: 16675
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 00:25

Als je brokken gaat voeren zou ik je adviseren die in een dierenwinkel te kopen en niet in de supermarkt.
Je kunt je in de dierenwinkel laten adviseren, maar je kunt ook gewoon iets uitproberen en kijken of je hond het lekker vindt, niet overal jeuk krijgt, en wel donkere, stevige ontlasting heeft.
Er zijn zo verschrikkelijk veel merken en meestal komen er een hele rits merken van één fabrikant. Laat je dus niet helemaal gek maken ;)

KimD

Berichten: 20410
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 00:55

Francieen schreef:
Kijk ik snap dat het heel zielig klinkt. Maar ik ben van mening dat je beter 1x goed kan laten weten wat je niet wilt dan 30x nee niet doen.

En daarbij. Als jullie lezen over roedels honden dan weet je ook dat als 1 de groep niet volgt dat er ruzie ontstaat. Dan word degene die niet volgt ook aangepakt door de leider van de groep. Dus ik vond het niet gek klinken.

En ik geef aan dat het om bijten gaat. Kijk als ze iets kleins doen dan straffen we ze ook niet direct. Maar het ging hier om een bouvier pup van een paar maanden, als je deze niet laat weten dat je iets niet accepteert heb je als je pech hebt een hond van 60 kilo in je arm hangen. Ik heb een verschrikkelijke goede band met mijn honden. Komen altijd heerlijk op de bank knuffelen dus er is niks verkeerds aan due honden behalve dat ze weten wat ze niet moeten doen..


Joh :') Zo functioneert een roedel helemaal niet. Sterker nog, het is het tegenovergestelde.

Een goed functionerende roedel met een duidelijk hiërarchie zal die hond wat niet luistert en 'meewilt' in de roedel aanpakken en op zijn nummer zetten. Dat is geen ruzie, maar een paar rake klappen uitdelen om te laten weten waar die desbetreffende hond staat.

Wij mensen zijn vaak het probleem, de meeste hebben géén flauw idee hoe een hond functioneert, laat staan hoe een roedel functioneert.

Het laten piepen van een pup bewijst maar weer hoeveel onkunde er is....

Afgelopen jaar hebben wij twee pups gekregen, op dezelfde dat. Wij hebben die niet opgevoed, dat heeft onze roedel gedaan, en doen ze nog steeds. Onze roedelleidster corrigeert iedereen die zich niet naar behoren gedraagt. Deed ze ook met de pups. Ze was streng en rechtvaardig, maar die pups hebben nooit gepiept. Wel zijn ze al eens met de staart tussen de benen weggelopen.

Hetgeen wat wij ze wel noodgedwongen moesten aanleren (Wat mag je wel en niet eten bijvoorbeeld), hebben wij allemaal met positieve training gedaan. Niet straffen, geen nee zeggen, maar alles een positieve slinger geven. Werkt meer dan top! +:)+

Zoals gezegd, misschien moet je het een en ander gaan bijleren. Of in ieder geval wat boeken openslaan.

TS, dat is ook direct mijn tip aan jou, hou zoveel mogelijk dingen positief! Gebruik de bench niet als strafmiddel, maar als veilige plek voor de pup waar die zich prettig kan voelen, en terugtrekken als het allemaal teveel wordt.

Krijg je de pup voor of na de feestdagen? Als het ervoor is, neem het dier asjeblieft niet mee naar familiediners, blijf lekker thuis of zorg dat zo ver mogelijk weg is van die drukte. Die 'oooeeehs' en 'aaaaahs' doe je de pup geen plezier mee. Die heeft de eerste weken al genoeg te verwerken.


Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Border Collie / Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

Lukasje
Berichten: 11217
Geregistreerd: 06-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 00:57

Gaus hardhandig? Nee hoor, integendeel, soms wat te soft vind ik. Maar ik zou een MG-hondenschool zeker aanbevelen. Pups vanaf 8 weken zijn reeds welkom op de puppy stuif in. Een aanrader!

Qua boeken vind ik Tarid Rugaas "kalmerende signalen" niet te missen. Wij interpreteren hondentaal soms totáál verkeerd.

Goh, en verder is het een beetje je gevoel volgen. Wees duidelijk en consequent. Niet de ene dag zus en de andere zo. Belangrijk is een goede socialisatie dus probeer je pup aan zo veel mogelijk situaties wennen. Vergeet in de winter ook de typische zomerspullen niet (pet, zonnebril ..). Maar, zorg anderzijds ook voor voldoende rust! Van overprikkeling krijg je ook een ADHD'ertje.

Wat ik zelf dan superbelangrijk vind, is dat je pup weet dat jij hem beschermt en behoedt. Was mijn pupje bang voor iets, een (voor haar) eng ding bv, dan ging ik niet betuttelen maar evenmin haar dwingen of trekken naar dat voorwerp toe. Ik liet haar op afstand zoals zij wilde en ging zelf het voorwerp aanraken. Zo durfde ze dan zelf dichterbij te komen en zodra ze het voorwerp aanraakte, beloonde ik haar uitvoerig. Dat maakt dat wanneer ze nu iets raars ziet, ze bij mij checkt of het oke is om er dan zelf naar toe te lopen. Laatst schrok ze bv van een luide knal terwijl ze los liep in het bos. Wel dan komt ze naar mij gelopen en dat vind ik dus fijn, dat mijn hond mij in zulke situaties opzoekt. En dat creëer je volgens mij -maar dat is dan mijn idee- door je pup te beschermen. Dat doet een moederhond ook.

Heel veel plezier met je pupje!

Don't take anything for granted


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annamk, Evelyne79, karelien, karlli, smiley, Touchem, Wistaire, Zomer en 136 bezoekers