KWPN: 3 hengsten doorverwezen naar voorjaarsonderzoek

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9892
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN: 3 hengsten doorverwezen naar voorjaarsonderzoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-18 18:25 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN


Vorige week, op donderdag 9 november, is het najaarverrichtingsonderzoek voor de hengsten hervat na het eerder vaststellen van het EHV-1 virus. Het KWPN-centrum was – met uitzondering van het stallengedeelte – vanaf dat moment ook weer open voor publiek.

Voor de drie hengsten die in een eerder stadium ziekteverschijnselen vertoonden is in overleg met de eigenaren door de Hengstenkeuringscommissie bekeken in hoeverre het gezien de opgelopen trainingsachterstand zinvol was om het verrichtingsonderzoek voort te zetten. De hengst Fonq (Fürst Fohlenhof X Lissaro Van De Helle) is zodra het centrum weer geopend was door de eigenaar opgehaald.

Afgelopen woensdag vond de eerste officiële beoordeling door de Hengstenkeuringscommissie plaats na het vaststellen van het EHV-1 virus. De commissie heeft geoordeeld dat de trainingsachterstand van de hengsten Kingly-Utopia (Expression X Uphill) en Kostolany__B (Glock’s Toto Jr. X Jazz) te groot was en dat het derhalve niet realistisch is om hen het onderzoek te laten voortzetten. Ook zij zijn doorverwezen naar het voorjaarsverrichtingsonderzoek 2019. Kingly-Utopia heeft het KWPN-centrum reeds verlaten, Kostolany__B zal op een later tijdstip door de eigenaar worden opgehaald.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Patriesje, Willemiens, Wiskey1 en 14 bezoekers