Klaar met opleiding, en dan?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Shaggy09

Berichten: 8105
Geregistreerd: 24-08-10

Klaar met opleiding, en dan?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-11-18 00:03

Sorry voor de rare titel, ik kon even niks beters bedenken :P

Ik ben in juni 2019 klaar met mijn BBL opleiding verkoopspecialist. Dan heb ik een MBO niveau 3 diploma in dat vak. Daarmee kan ik een boel gaan doen omtrent sales, winkelwerk, leidinggeven enzovoorts. Momenteel werk ik in een nette kledingwinkel en adviseer ik hier vrouwen en help ik ze bij het zoeken van een outfit. De werkplek is leuk en ik heb leuke collega´s maar het is gewoon niet wat ik als baan wil, voor nu niet maar ook niet als ik op lange termijn denk.
Waarom doe ik het dan, zul je je afvragen. Ik heb hiervoor 2 verschillende opleidingen gedaan die allebei het ook niet voor mij waren, ben naar veel open dagen op allerlei scholen gegaan, maar op het MBO zit gewoon niks waarvan ik zeg, dat is het, dat wil ik doen.
Dus toen heb ik voor mezelf gekozen om een BBL opleiding te gaan doen zodat ik in ieder geval geld kan verdienen en tegelijkertijd een papiertje kan halen. Dan heb ik in ieder geval iets.

Maar, ik ben over een ruim halfjaar klaar met deze opleiding en dan bots ik dus weer tegen hetzelfde aan; wat ga ik dan doen?
Weer een andere MBO opleiding is dus eigenlijk niet echt een optie. Ik zou best graag iets voor mij zelf willen gaan doen.
Vind sowieso alles wat met beauty en skincare te maken heeft erg interessant. Als ik ga fantaseren over wat me leuk lijkt om te doen zijn dat wel een beetje de dingen die je eigenlijk alleen kan doen als je al een naam hebt. Bijvoorbeeld een eigen lijn beginnen in de make-up of parfum, of schrijven voor een blad of producten testen of producten vertegenwoordigen. Visagie vind ik ook erg leuk, zijn helaas geen MBO opleidingen van.
Lijkt me allemaal zo ontzettend leuk alleen het voelt zo onhaalbaar. Ook nog eens echt iets wat ieder meisje van mijn leeftijd volgens mij wel wilt doen waardoor het allemaal nog veel verder weg ligt.

En dan kom ik gewoon op een punt waarbij ik weer voor de 5e keer tegen dat enorme obstakel aanloop. En niet weet wat ik wil maar ook vooral niet hoe ik ooit iets voor elkaar ga krijgen.
Ik vind een bron van inkomsten hebben toch wel heel belangrijk dus ik wil niet bijvoorbeeld een tussenjaar nemen en gaan niksen.

Wilde dit even van me afschrijven en vragen of iemand hier tips heeft, of misschien tegen hetzelfde aanloopt? Ik heb opzich best wat ideeën maar ook weer niet, het voelt allemaal wat dubbel.

rien10
Berichten: 14672
Geregistreerd: 01-06-10

Re: Klaar met opleiding, en dan?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-18 01:01

Je eigen bedrijf met een make-up lijn is wel ambitieus. Stap een daarin is denk ik een schoonheidsspecialiste opleiding volgen.

BigOne
Berichten: 38260
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Klaar met opleiding, en dan?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-18 01:03

Misschien eens een beroepskeuzetest gaan doen of een mbo 4 en dan naar het hbo??

xPenny
Berichten: 1715
Geregistreerd: 11-03-08

Re: Klaar met opleiding, en dan?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-18 03:06

Doe inderdaad eens een beroepstest?
Dat hielp bij mij wel veel.

En de opleiding schoonheidsspecialiste zoals Rien aangaf?
Een vriendin van mij heeft dit gedaan. Heeft daarna cursussen gevolgd voor wimper extentions en verdient er leuk geld aan, met een eigen salon aan huis.
Cursus kapster erbij en eventueel wenkbrauwen wat nu erg in is. Voor ombre-brows bijvoorbeeld betaal je tegenwoordig rond de 300/350 euro voor. Lijkt me toch wel dat je er een mooi centje aan over houdt?

Maar goed, dit is wel een klantenkring opbouwen.

Maar volg je gevoel en streef je droom achterna. :)

Pieneappel

Berichten: 488
Geregistreerd: 29-03-10

Re: Klaar met opleiding, en dan?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-18 07:36

Misschien kun je cursussen gaan doen qua visagie? En in de tussentijd in de detailhandel blijven werken zodat je nog wel inkomsten behoudt.

Shaggy09

Berichten: 8105
Geregistreerd: 24-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-11-18 08:46

Heb al een beroepskeuze test gedaan en toendertijd kwam daar een beetje een vaag antwoord uit. Retail vond ik wel oké maar dat was dan weer gemengd met een hoop andere beroepen. Ik werd er zeg maar niet wijzer van. Ik zou eventueel nogmaals zo´n beroepskeuzetest kunnen doen al betwijfel ik of die wel zijn vruchten gaat afwerpen.

Schoonheidsspecialiste heb ik zeker over nagedacht, maar hier zit helaas ook voor een heel groot gedeelte pedicure/voetverzorging en ontharen van het lichaam bij, en ik klinkt nu misschien preuts maar ik vind het gewoon echt niet fris om dat te doen. Voeten daar heb ik echt een hekel aan, laat staan voeten met eventueel schimmel of kalknagels oid.

Ik weet dat ik nu misschien een beetje als een zeikerd overkom maar hier loop ik dus constant tegen aan omdat ik voor mijn gevoel al alles doordacht heb en uitkom op niks. :(

Shaggy09

Berichten: 8105
Geregistreerd: 24-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-11-18 08:50

Pieneappel schreef:
Misschien kun je cursussen gaan doen qua visagie? En in de tussentijd in de detailhandel blijven werken zodat je nog wel inkomsten behoudt.


Dit zou dan wel eventueel een optie zijn, dan zou ik even moeten sparen voor zo´n cursus want die zijn niet goedkoop. Ik zie het alleen niet zitten om nog voor echt langere tijd in de winkel te werken waar ik momenteel werk dus ik ga daar ook even goed over nadenken.

Tegenwoordig zie ik ook vaak kleding of sieraad verkoop via instagram, en dan met een webshopje erbij. Misschien kan ik zoiets doen om nog iets bij te verdienen? Of zou daar teveel tijd in gaan zitten met wat je er voor terug krijgt?

xSwanHeart

Berichten: 4422
Geregistreerd: 03-01-08
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-18 08:51

Vind je de retail wel leuk? Zo ja, dan zou je misselijk kunnen kijken hoe je dat met visagie kan combineren. Doe een (goede) cursus visagie en kijk of je bij een leuk make-up merk aan de slag kan in de winkel. Bij bijvoorbeeld de Bijenkorf hebben ze tal van merken waar je je mooi kunt laten opmaken. Als je daar dan wat ervaring op kunt doen, kan je misschien later voor jezelf beginnen?

Snorlex

Berichten: 2535
Geregistreerd: 02-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-18 08:52

Maar als het enkel een onderdeel is uit de opleiding en je “bijt er doorheen” dan kun je later toch meer focussen op specifiek skincare? En daar aanvullende cursussen in volgen?

Ik ken een kapster die volgens eigen zeggen niet zo goed is in knippen maar wel heel veel weet van kleuren. Zij is in de kapsalon ook de “colourist”.

Amber_anne

Berichten: 6918
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-18 08:57

Een vriend van mij heeft deze opleiding gedaan https://www.rocva.nl/MBO-onderwijs/Sect ... nd-Grimeur

Je leert veel over make-up en dan niet alleen beauty make-up maar ook andere aspecten. Pruiken maken en haar doen. En heel veel andere dingen

En je hoeft geen voeten aan te raken
:+

De link doet het opeens niet meer: het is allround grimeur

Shaggy09

Berichten: 8105
Geregistreerd: 24-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-11-18 20:11

Bedankt voor de tips so far :)
Ik zou inderdaad kunnen blijven werken en van dat geld een cursus visagie gaan volgen. Het liefst zou ik dan een baantje hebben al in de sector zelf. Denk wel dat dat echt lastig gaat worden.

Grimeur kan ik me nog in gaan verdiepen.