Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
hoikimmmy schreef:Ik volg voor melkvrij.
Binnenkort komt mijn stiefdochtertje bij ons wonen en wil met kerst ook lekkere dingetjes voor haar kunnen maken. Zij is lactoseintolerant.
suikermeisje schreef:Ik weet sinds deze week dat ik glutenintolerantie heb. Krijg woensdag vervolgonderzoek. Ben niet heel ziek geweest dus verwacht niet dat ik half dood ga als ik per ongeluk iets binnen krijg.
secricible schreef:hoikimmmy schreef:Ik volg voor melkvrij.
Binnenkort komt mijn stiefdochtertje bij ons wonen en wil met kerst ook lekkere dingetjes voor haar kunnen maken. Zij is lactoseintolerant.
Lactoseintolerantie kun je nog aardig opvangen door melk te vervangen voor lactosevrije melk. Krijg je vrijwel hetzelfde resultaat.
MairiMacBran schreef:Ik eet al een jaar of 8 gluten- en lactosevrij. Geen coeliakie maar colitis ulcerosa en mijn darmen doen het hier goed op.
Ik eet zoveel mogelijk voedsel wat van nature gluten- en lactosevrij is en dat is nog best veel. Ik gebruik alleen lactosevrije melk voor mijn havermout(ja, ik weet dat het lactosearm is) want met soja-, haver- of rijstmelk vind ik het niet te pruimen. Glutenvrij gemaakt voedsel is over het algemeen minder lekker(droog!), ongezonder(weinig vezels, veel toevoegingen...) en vooral veel en veel calorierijker en die calorieën heb ik nu net niet nodig.
FuGeLiCu schreef:MairiMacBran schreef:Ik eet al een jaar of 8 gluten- en lactosevrij. Geen coeliakie maar colitis ulcerosa en mijn darmen doen het hier goed op.
Ik eet zoveel mogelijk voedsel wat van nature gluten- en lactosevrij is en dat is nog best veel. Ik gebruik alleen lactosevrije melk voor mijn havermout(ja, ik weet dat het lactosearm is) want met soja-, haver- of rijstmelk vind ik het niet te pruimen. Glutenvrij gemaakt voedsel is over het algemeen minder lekker(droog!), ongezonder(weinig vezels, veel toevoegingen...) en vooral veel en veel calorierijker en die calorieën heb ik nu net niet nodig.
Ik weet het, lastig is dat. Zelf heb ik een soort allergische reactie op (tot nu toe best veel) glutenvrije producten (branderig gevoel in de mond, zweet om mond staan). Diëtist en allergoloog weten ook niet wat het is, erg vervelend want ik probeer niet heel makkelijk nieuwe producten uit die niet van nature gv zijn. Men vermoed dat het de samenstelling van ingrediënten is, maar daar kom je nooit achter. Fabrikanten moeten vermelden wat er in zit en in volgorde van hoeveelheid, maar wat die hoeveelheid is, dat zijn ze niet verplicht.
miccamaaike schreef:Ik lees graag mee hier. Mijn schoonmoeder mag geen gluten dus ik kook al jaren lang een glutenvrij kerstdiner.
Brood is makkelijk te vervangen voor glutenvrij brood. Verder doe ik vaak iets leuks met aardappels en vermijd ik pasta. Heb een keer vlees in bladerdeeg gemaakt, daar is ook een glutenvrije variant van. Ik vind t altijd wel prima te doen. Heb tot nu toe slechts 1x mijn schoonmoeder bijna vergiftigd, gelukkig reageert ze er niet echt op.