Nekklachten en hoofdpijn

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Linsey_X

Berichten: 1904
Geregistreerd: 28-01-08
Woonplaats: Voorne-Putten

Nekklachten en hoofdpijn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-18 14:33

Hallo!

Ik loop al een geruime tijd, sinds februari 2013, met (erge) nekklachten en hierdoor ook hoofdpijn. Ik weet echt even niet meer wat ik ermee moet en voor ik weer naar de volgende arts/fysio/e.d. loop ben ik opzoek naar tips, ervaringen en advies.

In februari 2013 heb ik een klap tegen mijn hoofd gekregen van mijn pony. We waren aan het wandelen vanwege een blessure en hij is met zijn hoofd tegen mijn hoofd aangeslagen toen hij zich omdraaide. Met een bloedneus en erge hoofdpijn als gevolg. In eerste instantie dachten we aan een hersenschudding, maar toen het na 2 weken nog niet verbeterd was ben ik naar de dokter gegaan. Conclusie van de dokter: je nekspieren zijn erg verkrampt wat doorstraalt naar je hoofd waardoor de hoofdpijnen worden veroorzaakt. Klonk allemaal aannemelijk, want m’n nek en schouders stonden ook echt strak.

Het is nu oktober 2018 en ik ben 3 fysio’s/manueel therapeuten verder… Mijn nekwervels staan scheef, vooral de bovenste, waardoor mijn nekspieren verkrampen, dit veroorzaakt de (soms ondragelijke) hoofdpijn over heel mijn hoofd. Daarnaast heb ik in de slechte periodes ook erge oor- en kaakpijn ben ik duizelig en heel erg misselijk en heb ik soms een verminderd zicht. Ik ben er klaar mee. Ik wil niet meer dagen plat liggen zonder te bewegen en hopen dat de pijn wegtrekt, zoveel pijnstillers slikken dat ik niet meer functioneer, niet overal bij na hoeven denken; oh zo meteen krijg ik last moet ik dit wel doen.

Ik heb zelf zitten denken aan een osteopaat, maar er zijn nog zoveel andere opties als ik op internet lees dat ik het even niet meer zie.

Ik ben nu vast een aantal dingen vergeten te vermelden, maar wilde geen mega verhaal typen. Dus als er nog vragen zijn

netjuh6
Berichten: 577
Geregistreerd: 02-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-18 14:55

Hoofdpijn instituut Gelderland!’

Ik heb al sinds mijn 13e hoofdpijn. Nu op mijn 23ste eindelijk eens naar een specialist. Ik zweer erbij. Heel kundig en pakken t direct op.


Sorry iets te snel verzonden.

Ook wazig zicht, misselijk etc. Werd ook gegooid op stress. Nu blijkt dat ik veelste losse banden heb waardoor mijn spieren veel Meer werk moeten doen dan de spieren van een normaal mens.

Ze zijn nu mijn bindweefsel knopen aan het weg masseren. Geen pretje maar merk wel dat t help. De dag erna veel pijn en veel hoofdpijn 2 e dag zo’n verlichting.

Linsey_X

Berichten: 1904
Geregistreerd: 28-01-08
Woonplaats: Voorne-Putten

Re: Nekklachten en hoofdpijn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-18 14:59

Bedankt voor je reactie!
Voor mij niet om de hoek, maar ik heb er wat voor over om hier vanaf te komen.

Waar kwamen jouw klachten precies vandaan als ik vragen mag?

Prairy
Berichten: 9070
Geregistreerd: 28-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-18 14:59

Chiropractor al eens overwogen?

Mijn hoofd/nek heeft ook nogal wat klappen gehad (van paard gedonderd in rengalop en de dijk afgerold, 3 kaakoperaties en daarna open lock met mijn kaak regelmatig door verkeerde nachtbeugel, dat je kaak dus niet meer dicht wil, nog een paar keer goed hard gevallen etc etc) en ik ga sinds kort naar de chiropractor. Heb ook al heel wat mannetjes/vrouwtjes gezien voor mijn klachten.

Bij mij heeft het tot nu toe goed effect, ik kan weer ademhalen en werk meer aan mijn houding. Mijn 1 na bovenste nekwervel zat echt extreem vast.

En nee, prettig is het niet, ik HAAT mensen die vingers kraken etc, maar dit was voor mij een soort laatste redmiddel. Het traject is wel wat langer als bij de fysio, maar hier pak je tenminste de basis aan.

Sterkte, het is echt niet leuk!

netjuh6
Berichten: 577
Geregistreerd: 02-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-18 15:01

Linsey_X schreef:
Bedankt voor je reactie!
Voor mij niet om de hoek, maar ik heb er wat voor over om hier vanaf te komen.

Waar kwamen jouw klachten precies vandaan als ik vragen mag?



Toen ik 13 was een zwaar voorwerp tegen mijn hoofd gehad. Nooit serieus genomen. Lag denk ik 3-4 x in de week plat. Ziek, spugen etc.

Nu ben ik van de week voor t eerst geweest en ik voel ne zo begrepen.

Ze weten echt waar het over gaat. Je zou eens kunnen bellen misschien kan ze je verwijzen naar iemand bij jou in de buurt?

Wilawander

Berichten: 15094
Geregistreerd: 12-03-06
Woonplaats: Enschede over de grens.

Re: Nekklachten en hoofdpijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-18 15:03

Laten kijken of er een whiplash is ontstaan. Heb door een klap van een paard in 2007 een whiplash gekregen maar na veel ellende pas na een aantal maanden ontdekt. Na 3 jaar revalidatie is het chronisch en kamp ik nu nog met veel klachten.