Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
lieveli schreef:Wat is er beter aan? Ze kan er ziek van worden. Dat is ook de reden dat boeren er niet zo happig op zijn om rauwe melk te verkopen.
lieveli schreef:Wat is er beter aan? Ze kan er ziek van worden. Dat is ook de reden dat boeren er niet zo happig op zijn om rauwe melk te verkopen.
kiomiamigo schreef:Wij drinken rauwe melk (mijn zus heeft een biologisch melkveebedrijf) en we maken Kefir. Beide worden ook verkocht op de boerderij. Het wel of niet geven van rauwe melk aan je dochter is iets wat ieder voor zichzelf mag beslissen. Als je eenmaal rauwe melk gevonden hebt kun je die kefir ook zelf maken. 1 keer een liter kopen dan kun je hem een aantal keer door enten. Pb me maar als je exact wil weten hoe.
En op http://www.boerderijhetvertrouwen.nl staan links met het hoe en waarom van rauwe melk.
Zonder melktap mag je als boer zijnde officieel geen melk rechtsstreeks uit de tank verkopen.
kiomiamigo schreef:Wij drinken rauwe melk (mijn zus heeft een biologisch melkveebedrijf) en we maken Kefir. Beide worden ook verkocht op de boerderij. Het wel of niet geven van rauwe melk aan je dochter is iets wat ieder voor zichzelf mag beslissen. Als je eenmaal rauwe melk gevonden hebt kun je die kefir ook zelf maken. 1 keer een liter kopen dan kun je hem een aantal keer door enten. Pb me maar als je exact wil weten hoe.
En op http://www.boerderijhetvertrouwen.nl staan links met het hoe en waarom van rauwe melk.
Zonder melktap mag je als boer zijnde officieel geen melk rechtsstreeks uit de tank verkopen.
verootjoo schreef:lieveli schreef:Wat is er beter aan? Ze kan er ziek van worden. Dat is ook de reden dat boeren er niet zo happig op zijn om rauwe melk te verkopen.
Hier gebeurt dat bij bijna elke boerderij. Je wordt er niet ziek van als je het gewoon even zelf pasteuriseert.
Het is veel lekkerder en verser dan bewerkte melk uit de supermarkt. Je kan het alleen een stuk minder lang bewaren.