Prinsjesdag en de berekeningen

Moderators: Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird

 
 
Shadow0

Berichten: 39814
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:12

Cinderella schreef:
Edit: wat vind je bizar aan de hoge inkomens die er op vooruit gaan?


Ik vind het allereerst bizar omdat we allemaal mens zijn, en dat ik dus niet zie waarom je ongelijkheid zou vergroten.
Daarnaast is het bizar omdat maatschappijen met veel ongelijkheid minder fijn zijn, minder veilig zijn, mensen er minder lang gezond leven. (Verschillende soorten onderzoek hebben dit aangetoond.) Het is zelfs voor de rijken in een ongelijke samenleving onvoordelig: die hebben het idee dat ze zomaar alles kwijt kan raken, en dat maakt ze veel angstiger en behoudender dan in een situatie waar de basis goed is en iedereen toegang heeft tot goed onderwijs, goede zorg en een sociaal vangnet.

Dus ik vind het helemaal niet logisch.

Citaat:
Verschil in inkomen houdt een economie draaiend.


Dit is beslist onjuist!

Citaat:
Daarnaast vind ik de gedachte vreemd dat mensen met een hoger inkomen voor alles moeten opdraaien.


Dat doen ze niet. Sterker nog: heel veel werk dat absoluut noodzakelijk is voor onze samenleving wordt juist gedragen door mensen die daar helemaal niet veel voor betaald krijgen. Een deel draait op vrijwilligers, andere delen draaien op de inspanning van werknemers: zij draaien net zo goed op voor hoe het loopt hier in Nederland! Het is meer dan vreemd dat we denken dat alleen geld ertoe doet, en dat 'we draaien ervoor op' niet geldt voor al die mensen die overuren of nachtdiensten draaien, ontslagen zijn, bereid zijn geweest om de nullijn te accepteren over hun salaris toen het minder goed ging, om nog maar te zwijgen over alle ouders en mantelzorgers.

Ik vraag me ook wel eens af... als je het vergelijkt met een manege zou het nog vreemder worden. Dat je paarden niet gaat voeren naar wat ze nodig hebben, maar naar wat ze presteren, en dat alleen de M+paarden op de wei mogen, en alle betrouwbare beginnerspaarden niet, want die blinken niet uit.

Je probeert het toch gewoon voor alle paarden goed te krijgen? Waarom zouden we dan anders omgaan met mensen?


MarlindeRooz

Berichten: 24708
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Unknown

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:17

Klaag klaag klaag... 36 uur per week werken is echt wel wat anders dan die 60-80 uur per werk die mensen met hoge inkomens maken. Hoe bijzonder dat je dan alleen de lage inkomens de “werkenden” noemt. Die maken minder uren hoor. Minder verantwoordelijkheid, werkdruk etc. Mensen met hoge inkomens studeren daar gewoon voor en moeten daar ook voor knokken. Word altijd kotsziek van dat jaloerse gedoe.

En ik word gewoon docent en mijn vriend heeft mbo gedaan dus zo extreem dik hebben wij het straks ook niet hoor. Ben wel zo opgegroeid maar de kerstvieringen, verjaardagsfeestjes etc waar mijn vader bij is geweest zijn op 1 hand te tellen. :+
Heb dan liever tijd voor je gezin / jezelf en minder te besteden.

My opinions may have changed, but not the fact that I’m right

Magrathea

Berichten: 21407
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:18

karuna schreef:
Nee dat doe ik niet. Maar fysiek zwaar werk in ploegendienst bv dat is verrekte lastig vol te houden van 18 tot 67.

En ik heb aan de andere kant gestaan, ex draait ook idiote uren als it er. Maar toch het is anders.

Ik heb een paar dagen meegelopen met een hartchirurg, overdracht begon om half 8 's morgens (dus reken 7:00-7:15 aanwezig) en meestal vertrok ik zo rond half zeven, dan stond hij nog met zijn handen in een patient. Afhankelijk van de drukte deed hij dit 3-4-5 dagen per week, de rest was voor consulten/controles. En in theorie maar enkele weekenddiensten maarja als een patient van hem een terugval kreeg kon hij die niet zomaar aan een collega overlaten die misschien net een andere specialisatie heeft en/of die patient natuurlijk niet zo goed kent als hij. Afhankelijk van de operatie/patient kan je soms gedeeltelijk zitten maar meestal sta je constant gebogen over je werk heen.


Dus dat is dan het fysieke deel, de (zwaar onderschatte, zo blijkt maar weer) mentale belasting neem je dan nog niet eens mee.
Voor een productiewerker in een fabriek zal het vast ook mentaal belastend zijn, maar om even jouw woorden te gebruiken: het is toch anders.


@Shadow, er werd ook niet bedoeld dat nu de hoge inkomens voor alles opdraaien, maar de heersende gedachte lijkt wel te zijn dat hogere inkomens alles boven modaal moeten doneren aan hogere salarissen in de zorg ofzoiets :o

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

Myfairytale

Berichten: 4570
Geregistreerd: 26-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:18

Cinderella schreef:
karuna schreef:
Transport, vuilnis ophalen, schoonmakers, in winkels het personeel, productie enz. Kortom alle harde werkers die dingen maken tegen veelal een laag salaris. De hogere inkomens zitten vaak management enz. Een laagje daarvan uit zullen veel bedrijven niet merken. Alle vuilnismannen weg en het wordt een bende

Let wel ik ben ook een hoger verdiener geweest mijn functies zouden wel een tijdje gemist kunnen worden toen. Een schoonmaakster een stuk minder snel


Jammer dat je er zo zwart wit in staat. Ook mensen met een hoog inkomen werken hard. Daarnaast vergeet je alle mensen die net boven modaal verdienen en dus geen heel hoog inkomen hebben, maar net overal buiten vallen. Zijn ook harde werkers.
Een topic openen terwijl je zo negatief tegenover een groot deel van de samenleving staat, is jammer. Wat probeer je met dit topic te bereiken? Met z'n allen zeuren op de regering (kan ook op Facebook) of een goede discussie hebben?

KimD schreef:
Mensen die een hoog inkomen hebben, werken hier net zo goed voor. Hebben hier hoogstwaarschijnlijk de nodige studies voor gevolgd. Dus ook zij hebben net zo goed recht op vooruitgang.

Ik word er echt schijtziek van dat mensen maar klagen, zeiken en zeuren over de 'armoe' in Nederland.

Laten we wel wezen, mensen die 'makkelijk rondkomen' doen hier ook het nodige voor.

Mensen die moeilijk rondkomen maken het zich vaak nog moeilijker dan dat ze het al hebben. Nóg een kind, nóg een huisdier, nóg een pakje sigaretten enz.

Maar wel maar klagen en zeuren.

Wij hebben ook wel eens maanden dat het lastiger rondkomen is door onvoorziene (of onverwacht) rekeningen. Kan gebeuren, maar ik zorg er wel voor dat alles betaald is. Dan maar zelf een week 'op brood en water', en geen luxe, maar om nou te klagen over armoe, nee, zeker niet.


Dit dus.
Altijd maar dat gezeik op mensen die meer verdienen.
Maar dat er hard voor gestudeerd is en heel hard voor gewerkt wordt, vergeten we voor het gemak maar even.


karuna schreef:
Eh ik rook en drink niet, geen kinderen. Huisdieren nog twee honden maar eenmaal overleden komt er niks meer terug.

En uitkeringsmensen zijn ook wao ers en wajongers die buiten hun schuld in inkomen teruggeklapt zijn. En niet iedere bijstander rookt enz. Bijvoorbeeld ouder dan 50 gedumpt door de baas. Succes zing het maar uit tot je verlate pensioen.

Nee ze stoppen niet met werken maar zullen fysiek nog sneller uitvallen als er nog minder overblijft om iets te ontspannen. Ga wat vaker om met productiemensen en zie hoe die worstelen om financieel kop boven water te houden. Steeds meer moeten produceren maar de een na ander haalt de pension niet fysiek


En toevallig ken ik beiden kanten. Mensen die het financieel écht heel slecht hebben en mensen die het meer bovengemiddeld goed hebben.

Onlangs eens een gesprek gehad met een familielid van het ene gezin dat financieel aan de grond zit. Ik trek me zoiets namelijk echt aan. Ze hebben 2 kinderen en 2 honden.
Ze hebben onlangs een énorme tv gekocht. Helemaal prima natuurlijk, man werkt er hard voor. Máár... nu wilde de dame meerdere tattoos. Die kon ze niet betalen en heeft (alwéér) om financiële hulp gevraagd daarvoor. 8)7
Iets met keuzes maken?? Prioriteiten stellen? Als ze nou paar honderd minder hadden besteed aan de tv, dan hadden ze geld "over" om fatsoenlijk boodschappen te kunnen doen, fatsoenlijk kleding te kopen, een andere auto te kopen óf voor een tattoo.

Toen ik dat als voorbeeld gaf; "Ja, maar zó hard voor gewerkt en ze mochten toch ook wel eens wat leuks?"
Natuurlijk! Maar euhm... prioriteiten?

Been there, done that.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 28997
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-18 18:19

60/80 uur mag officieel niet eens trouwens. :+ Tenzij je eigen baas bent. Maar ook dat houdt geen mens jaren vol zonder schade.

En nee geen klaag klaar maar een simpele rekensom met feiten dat de cijfers over vooruitgang gewoon niet kloppen.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man, STROOIGOED

KimD

Berichten: 16385
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:20

karuna schreef:
60/80 uur mag officieel niet eens trouwens. :+ Tenzij je eigen baas bent. Maar ook dat houdt geen mens jaren vol zonder schade.

En nee geen klaag klaar maar een simpele rekensom met feiten dat de cijfers over vooruitgang gewoon niet kloppen.


Mag zoveel niet, maar sommige mensen hebben hart voor de zaak waar ze werken en doen dat met liefde.

Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

MarlindeRooz

Berichten: 24708
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Unknown

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:20

karuna schreef:
60/80 uur mag officieel niet eens trouwens. :+ Tenzij je eigen baas bent. Maar ook dat houdt geen mens jaren vol zonder schade.

En nee geen klaag klaar maar een simpele rekensom met feiten dat de cijfers over vooruitgang gewoon niet kloppen.

_O- mag niet?
Er is echt (bijna) niemand die 10k per maand verdient met 36 uurtjes werken.

En dat is inderdaad geen werken meer maar een way of life. Ik ken meerdere mensen met 6 nullen op de bank (mijn ouders niet hoor :+ ) of meer en die hebben daar allemaal hard en veel voor gewerkt. 60 uur per week is dan niks.

My opinions may have changed, but not the fact that I’m right

Qerty
Berichten: 1751
Geregistreerd: 18-09-02
Woonplaats: Naast de windmolen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:22

Ik denk dat je simpele rekensom niet helemaal klopt.
Je beschrijft een verhoging van 300 euro op jaarbasis aan de verhoging van BTW.

Ik kan me niet voorstellen dat een minima 10.000 euro per jaar uitgeeft aan producten/diensten die onder het lage btw tarief vallen.

Cinderella

Berichten: 6099
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: Cinderella Castle

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:25

Shadow0 schreef:
Cinderella schreef:
Edit: wat vind je bizar aan de hoge inkomens die er op vooruit gaan?


Ik vind het allereerst bizar omdat we allemaal mens zijn, en dat ik dus niet zie waarom je ongelijkheid zou vergroten.
Daarnaast is het bizar omdat maatschappijen met veel ongelijkheid minder fijn zijn, minder veilig zijn, mensen er minder lang gezond leven. (Verschillende soorten onderzoek hebben dit aangetoond.) Het is zelfs voor de rijken in een ongelijke samenleving onvoordelig: die hebben het idee dat ze zomaar alles kwijt kan raken, en dat maakt ze veel angstiger en behoudender dan in een situatie waar de basis goed is en iedereen toegang heeft tot goed onderwijs, goede zorg en een sociaal vangnet.

Dus ik vind het helemaal niet logisch.


Hoe zou jij de ideale samenleving voor je zien? Met wat voor inkomensstelsel?
Ieder mens is uniek. Dus je kunt niet alle mensen gelijk trekken. Daar komt ongelijkheid uit voort, maar zo werkt de wereld (en de natuur) nu eenmaal.
Heb je bronnen van onderzoeken waaruit blijkt dat wij ongelukkiger zouden zijn? En een economie beter draait wanneer iedereen een gelijk inkomen zou hebben? Lijkt me namelijk oprecht interessant om te lezen. :)

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 28997
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-18 18:26

Die komen zichzelf dan wel tegen. Zelf gehad (alleen fysiek door de grens gegaan. Iets met ziek en toch willen blijven werken. Dom dom meteen ziek was financieel slimmer geweest) en mijn vader is er door onderuit gegaan op zijn 56. Ziektewet en daarna beperkt wao.

Maar ik kom ook uit een gezin dat het financieel ok had. En met ex samen ook. Maar ik zie nu ook de andere kant. En juist de mensen die worstelend maar zwijgend verzuipen die merk je niet, hoor je niet. Mijn overbuurvrouw is zo iemand wao ivm leukemie. Ondanks de toeslagen door haar hoge zorgkosten. Geen auto of rijbewijs, kan niet meer fietsen maar moet iedere maand 20 km verderop naar het zkh maar soms ook iedere week. Die weet niet meer waar ze het vervoer van moet betalen. Dure medicatie met eigen bijdrages.Heeft al jaren geen kleren meer kunnen kopen. Ik stop haar soms wat toe, idem eten. Zonder dat was ze gewoonweg failliet.

Qerty dat staat bij bericht van nos/nibud gemeld. Alle cijfers komen daarvandaan. Heb ik niet zelf verzonnen.
Laatst bijgewerkt door karuna op 18-09-18 18:27, in het totaal 1 keer bewerkt

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man, STROOIGOED

LindyH

Berichten: 11085
Geregistreerd: 02-07-05
Woonplaats: The Buckle of the Bible Belt

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:27

Ik heb zelf een laag inkomen en krijg veel van de overheid (= ons allemaal samen). Allerlei toeslagen en vrijstellingen. Daar ben ik blij mee en dankbaar voor. Maar als de overheid moet bezuinigen vind ik het het logisch dat ik dat als eerste merk. Ik profiteer namelijk het meest, en als ze dat niet meer kunnen betalen, ben ik de sjaak in eerste instantie. Het is fijn als de hoge inkomens dan nog wat extra willen inleveren. Nu het beter gaat vind ik het niet gek dat zij juist snel weer gecompenseerd worden.

'De sterkste schouders de zwaarste lasten' is leuk, maar je als je die sterke schouders keer op keer maar extra blijft belasten dan zeggen zij op een gegeven moment: Bekijk het met je lasten, wij dragen niets meer. Dan ben je als sociale samenleving nergens meer. Er moet dus letterlijk draagvlak blijven voor de lasten. Daarom vind ik dat de hoge inkomens er ook best op vooruit mogen gaan. Nivelleren kan maar tot op zeker hoogte.

Das leben ist kein Ponyhof.


SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 25944
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:27

karuna schreef:
60/80 uur mag officieel niet eens trouwens. :+ Tenzij je eigen baas bent. Maar ook dat houdt geen mens jaren vol zonder schade.

En nee geen klaag klaar maar een simpele rekensom met feiten dat de cijfers over vooruitgang gewoon niet kloppen.


Die cijfers kloppen ook niet. Maar dat geldt voor alle lagen uit de bevolking.

Hocus Pocus Branco

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 28997
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-18 18:28

Dat zeg ik dus ook een paar berichten ervoor :+

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man, STROOIGOED

purny

Berichten: 18338
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:30

Tja. Ze kunnen het beter in een zin samenvatten. We gaan meer betalen dan we binnenkrijgen. Hoeven we ook die hele poppenkast niet meer te doen met extra kosten.
Ik vind het een beetje jammer. Wajongers zijn onterecht gekort omdat ze werken met 70 euro. En die worden echt niet gecompenseerd.
Ik blijf van mening dat de koning niet werkt aangezien hij nog steeds een uitkering krijgt ipv salaris of toelage :+
Verder vind ik het jammer dat men alleen kijkt naar de huizen tussen de 700 en 1000 euro. Terwijl er toch echt mensen zijn die onterecht voorrang krijgen en die 10 jaar op een lijst staan.
Maar goed. De hele poppenkast is weer voorbij en we gaan maar weer verder met onze dagelijkse gebeuren

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

LindyH

Berichten: 11085
Geregistreerd: 02-07-05
Woonplaats: The Buckle of the Bible Belt

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:31

Cinderella schreef:
Shadow0 schreef:

Ik vind het allereerst bizar omdat we allemaal mens zijn, en dat ik dus niet zie waarom je ongelijkheid zou vergroten.
Daarnaast is het bizar omdat maatschappijen met veel ongelijkheid minder fijn zijn, minder veilig zijn, mensen er minder lang gezond leven. (Verschillende soorten onderzoek hebben dit aangetoond.) Het is zelfs voor de rijken in een ongelijke samenleving onvoordelig: die hebben het idee dat ze zomaar alles kwijt kan raken, en dat maakt ze veel angstiger en behoudender dan in een situatie waar de basis goed is en iedereen toegang heeft tot goed onderwijs, goede zorg en een sociaal vangnet.

Dus ik vind het helemaal niet logisch.


Hoe zou jij de ideale samenleving voor je zien? Met wat voor inkomensstelsel?
Ieder mens is uniek. Dus je kunt niet alle mensen gelijk trekken. Daar komt ongelijkheid uit voort, maar zo werkt de wereld (en de natuur) nu eenmaal.
Heb je bronnen van onderzoeken waaruit blijkt dat wij ongelukkiger zouden zijn? En een economie beter draait wanneer iedereen een gelijk inkomen zou hebben? Lijkt me namelijk oprecht interessant om te lezen. :)

Dat heet communisme. In theorie leuk, maar is in de praktijk toch lastig gebleken. Sommige mensen zijn nu eenmaal meer gelijk dan anderen :D . Bovendien, als het niet meer loont om innovatief te zijn of je nek uit te steken, als er geen hoop is dat je het financiëel beter kunt krijgen, dan verdwijnt alle ambitie uit de samenleving.

Das leben ist kein Ponyhof.

MarlindeRooz

Berichten: 24708
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Unknown

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:32

Bullshit er zijn echt wel mensen die het mentaal en fysiek aankunnen jaren lang zoveel en hard te werken. Ken er zo al tientallen... ik zelf kan het niet, ik ben te stressgevoelig. Mijn vriend kan dat wel die geniet van zijn werk (maar 40 uur per week). :) Zoveel mensen zoveel wensen.

My opinions may have changed, but not the fact that I’m right

Cinderella

Berichten: 6099
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: Cinderella Castle

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:34

LindyH helemaal mee eens. Ik denk ook meteen aan communisme en dus een instortende economie.
Note: ook in een communistisch land, júist in een communistisch land, zijn er zeer grote inkomensverschillen (gepaard met machtsmisbruik).
Maar het kan zijn dat Shadow ergens anders op doelt, dus daar ben ik benieuwd naar. :j

Overigens: op rtl5 is om half 10 Ewout in de sloppenwijken te zien. Erg interessant en wellicht ook weer een goede relativering voor personen die denken dat we het zo slecht hebben in Nederland. :)
Laatst bijgewerkt door Cinderella op 18-09-18 18:53, in het totaal 2 keer bewerkt

MarlindeRooz

Berichten: 24708
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Unknown

Re: Prinsjesdag en de berekeningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:37

Ja emigreer lekker naar Afrika of Azië als je hier zo weinig geld krijgt / hebt. :P
Ik ben student dus ik leef van 900-1200 euro per maand gemiddeld. := Is nog genoeg. ;)

My opinions may have changed, but not the fact that I’m right

purny

Berichten: 18338
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:44

Cinderella schreef:
LindyH helemaal mee eens. Ik denk ook meteen aan communisme en dus een instortende economie.
Note: ook in een communistisch land, júist in een communistisch land, zijn er zeer grote inkomensverschillen (gepaard met machtsmisbruik).
Maar het kan zijn dat Shadow ergens anders op doelt, dus daar ben ik benieuwd naar. :j

Overigens: op rtl5 is om half 10 Ewout in de slobberwijken te zien. Erg interessant en wellicht ook weer een goede relativering voor personen die denken dat we het zo slecht hebben in Nederland. :)

Half 10. En het is Ewout in de sloppenwijken ;)

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

KimD

Berichten: 16385
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:45

Cinderella schreef:
LindyH helemaal mee eens. Ik denk ook meteen aan communisme en dus een instortende economie.
Note: ook in een communistisch land, júist in een communistisch land, zijn er zeer grote inkomensverschillen (gepaard met machtsmisbruik).
Maar het kan zijn dat Shadow ergens anders op doelt, dus daar ben ik benieuwd naar. :j

Overigens: op rtl5 is om half 10 Ewout in de slobberwijken te zien. Erg interessant en wellicht ook weer een goede relativering voor personen die denken dat we het zo slecht hebben in Nederland. :)


Dat denk ik ook.

Datzelfde dacht ik ook van de zomer toen geopperd werd om zuinig te doen met water. En dan toch mensen die zeggen "Ja, maar ik zet nu pas mijn zwembad op!" Of "Maar de auto moet echt gewassen worden. Die vuiligheid is zo slecht voor de lak."

Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

Cinderella

Berichten: 6099
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: Cinderella Castle

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:52

purny schreef:
Cinderella schreef:
LindyH helemaal mee eens. Ik denk ook meteen aan communisme en dus een instortende economie.
Note: ook in een communistisch land, júist in een communistisch land, zijn er zeer grote inkomensverschillen (gepaard met machtsmisbruik).
Maar het kan zijn dat Shadow ergens anders op doelt, dus daar ben ik benieuwd naar. :j

Overigens: op rtl5 is om half 10 Ewout in de slobberwijken te zien. Erg interessant en wellicht ook weer een goede relativering voor personen die denken dat we het zo slecht hebben in Nederland. :)

Half 10. En het is Ewout in de sloppenwijken ;)


Half 10 had ik aangepast ja. Slobberwijken heb ik overheen gelezen :'). Iets met teveel tijd bij paarden doorbrengen... _O-

Magrathea

Berichten: 21407
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:54

MarlindeRooz schreef:
Ja emigreer lekker naar Afrika of Azië als je hier zo weinig geld krijgt / hebt. :P
Ik ben student dus ik leef van 900-1200 euro per maand gemiddeld. := Is nog genoeg. ;)

900 per maand! Doe mij zo'n inkomen :o (hier ook student)

Al vraag ik me ook wel eens af waar ik het voor doe, als ik later per ongeluk veel geld ga verdienen (wat ik dan mooi terug mag pompen in mijn aflossing naar DUO) is het volkomen onacceptabel als ik er wat op vooruit ga.

Overigens wordt er in het nieuws gezegd dat het gemiddelde huishouden er 500 euro per jaar op gaat overhouden. Dat klinkt al een stuk gezelliger dan de OP, dus ik vraag me af waar dat verschil hem dan in zit. (Hoewel 500 euro nog steeds maar weinig is.)

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

MarlindeRooz

Berichten: 24708
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Unknown

Re: Prinsjesdag en de berekeningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 19:00

Ja daar werk ik gewoon 15 uur per week voor + lenen + 2 dagen stage + 2 volle dagen school. :+

Zonder lenen en werken zou ik wel 236 euro per maand krijgen. Jeej _O-

My opinions may have changed, but not the fact that I’m right

bigone

Berichten: 26497
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Prinsjesdag en de berekeningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 19:08

De bedragen die de overheid noemt qua vooruitgang zijn bedragen waar de verhogingen van allerlei zaken al in is meegenomen.

Magrathea

Berichten: 21407
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 19:16

bigone schreef:
De bedragen die de overheid noemt qua vooruitgang zijn bedragen waar de verhogingen van allerlei zaken al in is meegenomen.

Wat is het probleem dan?

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Magrathea, PetalBot en 2 bezoekers